Familjen Annorlunda säsong 2 – Tiobarnsmamma
Tina Johansson

Tiobarnsmamma

Familjen Annorlunda säsong 2

På Måndag – dvs imorgon börjar säsong 4 av Familjen Annorlunda.
Självklart ska jag titta,
för Mirka med familj medverkar igen 🙂

Här är när vi medverkade i säsong 2 tillsammans med Familjen Norrström och Wetterholm

http://www.tv4.se/familjen_annorlunda

 

Familjen Annorlunda

Familjen Annorlunda är en svensk realityserie från 2010. Det här är den andra säsongen och den sänds i tio avsnitt.

Foto: TV4

Här följer man familjen Johansson som har tio barn, familjen Wetterholm som har åtta barn och familjen Norrström som har nio.

Deras vardag ser inte riktigt ut som andra barnfamiljers. De tvingas hitta nya vägar för att vardagen ska fungera i en värld som är skapad för familjer på fyra. Men trots de vardagliga bekymren har familjerna ändå den viktigaste ingrediensen för att få livet att fungera, kärleken till sina barn och varandra.

Familjen Johansson i Älvdalen medverkade även i första säsongen av Familjen Annorlunda. Jörgen 39 år och Tina 36, bor i en 6-rumsvilla strax utanför Älvdalen med sina tio barn. Syskonskaran består av Alexander (Alex)15, Amanda 13, Linnéa 12, Matilda 10, Lovisa 9, Evelina 6, Olivia 4, Theodor (Theo) 3 och tvillingarna Noel och Isac som är 2 år.

Familjen Norrström i Märsta består av 36-åriga Mirka, 45-åriga Peter och deras nio barn. Peter har tre barn från ett tidigare förhållande. Barnen är: Kevin 11 år, Linnea 9 år, tvillingarna Jennifer och Benny 6 år, Selina 5 år, Viktor 4 år, tvillingarna Alice och Oliver 2 år, Thor 1 år. De som inte bor med familjen är Peters barn Emmelie 22 år, Daniel 17 år, och Mikaela 16 år.

 Familjen har precis flyttat till en större lägenhet i Märsta på fyra rum och kök. Peter är snickare och renoverar ofta hemma. Just nu arbetar han på ett företag på ett byggföretag endast en kvar från hemmet. Mirka som varit mammaledig med Thor, 1 år, ska börja skolan för att vidareutbilda sig till undersköterska. Hon är gravid med sitt tionde barn.

Familjen Wetterholm i Uppsala består av pappa Per 38 år och mamma Carola som är 39 år. Tillsammans har de 8 barn, Janelle 15 år, Patricia 13 år, tvillingarna Robert och Corrinda 9 år, Novalie 5 år, Trixie 3 år, Lovelia 1,5 år. Under säsongen föds sonen Jordan.

 Per och Carola träffades 1987. Deras första dotter kom 1994. Familjen Wetterholm har flyttat från lägenhet till hus och återigen till större hus. Nu bor de i ett stort hus utanför Uppsala där alla får plats.

 Publicerad 26 jan 2009 15:31

 
 

 

Avsnitt 1 av 10 Familjen Annorlunda

http://www.tv4play.se/hem_och_fritid/familjen_annorlunda?videoId=1.1433890

Söndag 17 januari 2010 13:50 (R)

Säsongsstart. Del 1 av 10. den lille har vänt sig rätt inför förlossningen.Familjen Norrström bor i Märsta med sina 9 barn på 95 kvadrat. I dagens program tar pappa Peter med sig alla barnen för att handla inför en grillfest. Hos familjen Johansson är det dags för mamma Tina att börja arbeta efter 15 års mammaledighet. Familjen Wetterholm går i väntans tider och ska snart få sitt åttonde barn.

I kväll är det säsongsstart för den andra säsongen av Familjen Annorlunda som den här gången handlar om familjen Johansson, Wetterholm och Norrström.

I kvällens program ska Tina iväg och arbeta på hotel Älvdalen efter 15 år som mammaledig och pappa Jörgen får själv ta hand om nattningen av deras 10 barn. Tvillingarna ska badas och i säng samtidigt som Lovisa ska på fest.

Familjen Norrström bor med sina nio barn på 95 kvadratmeter, barnen har sovrummen och mamma Mirka och pappa Peter bor i vardagsrummet. Det är dags för grillfest på gården och pappa Per tar med sig barnen för att handla till festen.

Familjen Wetterholm går i väntans tider, Carola är höggravid med deras 8:e barn. Pappa Per som driver ett familjeföretag har högsäsong och är inte hemma många av dygnets timmar.

Carola tar med sig alla barnen till BVC för att lyssna på bebisens hjärta och se om den lille har vänt sig rätt inför förlossningen.

Del 1 av 10.

 
 

 

Avsnitt 2 av 10 Familjen Annorlunda

http://www.tv4play.se/hem_och_fritid/familjen_annorlunda?videoId=1.1446681

Måndag 18 januari 2010 20:00

Söndag 24 januari 2010 13:50 (R)

Del 2 av 10. Familjen Johansson åker på utflykt till Orsa. De minsta barnen hos familjen Wetterholm får följa med pappa Per till jobbet och lära sig att göra sylt. Hos familjen Norrström ska barnen hjälpa till att måla om tvillingarnas sovrum.

Familjen Norrström ska måla, och alla nio barn gör så gott de kan. Barnen i familjen Wetterholm hjälper till med både tillverkning och försäljning av sylt och hos familjen Johansson bär det av på utflykt.

Familjen Johansson åker på utflykt med den stora bussen till Orsa för att titta på björnarna.

Det är slutspel och en viktig match för Älvdalen IF. Därför är det extra viktigt att samarbetet mellan Matilda och Linnea fungerar, men det har lite olika syn på passningsspelet.

De minsta barnen i familjen Wetterholm ska följa med pappa Per till jobbet på syltfabriken. Tvillingarna Corrinda och Robban och tonårstjejerna Janelle och Patricia ska upp tidigt på lördagsmorgonen för att följa med pappa till Bondens marknad i Stockholm för att hjälpa till med försäljningen. Höggravida Carola är ensam hemma med småbarnen och orolig att värkarna ska sätta igång när alla de andra är borta.

I Märsta ska alla nio barn hjälpa till med att måla om tvillingarnas sovrum, och det är inte bara väggarna som får färg på sig. Kevin ska på skolfest och under tiden ska de små barnen nattas, det är många vällingflaskor som går åt på kvällen.

Del 2 av 10.

 
 

 

Avsnitt 3 av 10 Familjen Annorlunda

Måndag 25 januari 2010 20:00

Söndag 31 januari 2010 13:50 (R)

Del 3 av 10. För barnen Johansson är det skolstart och mamma Tina har fullt sjå att få upp alla trötta barn. Hos familjen Wetterholm är det dags för ettåriga Lovelia att byta ut sin spjälsäng och familjen beger sig till möbelaffären där de lyckas tappa bort ett av barnen. I Märsta hos familjen Norrström är det kalas för tre av barnen. Samtidigt misstänker Mirka att familjen kanske kommer att få tillökning.

Det är skolstart för barnen i Älvdalen. I Uppsala förbereder sig familjen för ankomsten av ett barn till – och tappar bort ett av barnen på vägen. I Märsta hålls det kalas för tre av barnen.

Det är skolstart i Älvdalen och Tina försöker få upp alla trötta barn så att de inte missar skolbussen. Amanda ska börja högstadiet och är nervös. Daniel, Jörgens bror kommer på besök i sin raggarbil. Jörgen drar tvillingvagnen och drömmer om sin ungdom då han var raggare.

I Uppsala är det dags för ettåriga Lovelia att flytta ut från mamma och pappas rum då bebisen kommer vilken dag som helst. Spjälsängen ska bytas ut mot en våningssäng. När familjen är i möbelaffären kommer ett av barnen bort. Den nya sängen monteras ihop av en frustrerad Per.

I niobarnsfamiljen i Märsta förbereds kalas för tre av barnen. Mirka inhandlar inte bara ballonger och presenter i centrum utan även ett graviditetstest. Mamma och pappa har en överraskning till Kevin.

Del 3 av 10.

 
 

 

Avsnitt 4 av 10 Familjen Annorlunda

Måndag 01 februari 2010 20:00

http://www.tv4play.se/hem_och_fritid/familjen_annorlunda?videoId=1.1480891

Del 4 av 10. Det är dags för Carola att föda och tonåringarna i familjen får ta hand om de mindre barnen. I Märsta hos familjen Norrström står inköp av skor och klippning av barnen på schemat. Hos familjen Johansson åker mamma Tina och tre av barnen iväg och de blir tufft för Jörgen som förutom att ta hand om gården och barnen sätter igång och bygga en friggebod.

Carola får värkar och hon Per åker till bb. I Märsta ska barnen klippas och få nya skor och i Älvdalen åker Tina på klassträff medan Jörgen försöker att bygga en friggebod och passa barn, samtidigt.

Carola får värkar. Hon ringer till Per som skyndar hem från jobbet. Tonåringarna som var hemma från skolan får ta hand om småbarnen när föräldrarna kör iväg till förlossningen.

Peter åker till jobbet och Mirka försöker få upp alla barn till skola och dagis. Sedan är det dags att inhandla höstskor och klippa håret på alla barnen. Inte alla blir nöjda med sin nya frisyr. Peter passar på att smita iväg för att fixa en överraskning till Mirka.

I Älvdalen ska Tina åka på klassträff och Amanda, Olivia och Evelina passar på att följa med för att hälsa på mormor. Jörgen blir ensam kvar på gården med resten av barnen och ska dessutom hinna med att bygga en friggebod. Tvillingarna ställer till det för Jörgen som till slut får hjälp med både bygget och barnen.

Del 4 av 10.

 
 

 

Avsnitt 5 av 10 Familjen Annorlunda

Måndag 08 februari 2010 20:00

Söndag 14 februari 2010 14:00 (R)

Del 5 av 10. Tonåringarna i familjerna berättar hur det är att leva med många syskon och hur det är att bo i en småstad. Tina ska ta sin första körlektion i motorcykel. Jörgen förbereder sig för älgjakt. I Märsta är det dags för storstädning sedan bär det av på fisketur.

Tonåringarna i familjerna berättar hur det är att leva med många syskon och hur det är att bo i en småstad. Tina ska ta sin första körlektion på motorcykel. Jörgen förbereder sig för älgjakt. I Märsta är det dags för storstädning sedan bär det av på fisketur.

Tonåringarna i familjerna berättar hur det känns att ha så många syskon och hur de tycker det är att bo i en småstad.

Tina ska ta sin första mc-lektion i Mora. Tonårstjejerna följer med för att titta på. De tycker att mamma är pinsam.

Älgjakten inleds och Jörgen förbereder sig genom att kolla så att geväret fungerar som det ska. Jörgen har längtat efter att få sitta i skogen och titta efter älg.

I Märsta ska Peter sköta storstädningen och några av barnen hjälper till, det hela slutar i ett luftgitarr-solo. Familjen tar en tur till Arlanda sjö för att fiska och storfiskaren Peter blir utmanad av sonen Kevin.

Del 5 av 10.

 
 

 

Avsnitt 6 av 10 Familjen Annorlunda

Älgjakt och romantik i Familjen Annorlunda

Måndag 15 februari 2010 20:00

Del 6 av 10. Familjen Norrström beger sig till Finland för att hälsa på Mirkas mormor och morfar. För barnen blir det ett riktigt äventyr när de för första gången får åka färja. Hos familjen Johansson i Älvdalen är det dags för pappa Jörgen att ge sig ut och jaga och den här gången får Matilda och Lovisa följa med. Frågan är om de kan hålla tyst under hela älgpasset. Familjen Wetterholm firar Lovelia som fyller två år och på kvällen går Per och Carola på en romantisk middag.

I Älvdalen åker nästan hela familjen på älgjakt och Märstagänget åker på semester till Finland. I Uppsala blir det en romantisk kväll för föräldrarna när barnen passar varandra.

Familjen Norrström hälsar på Mirkas mormor och morfar i Finland. Mirkas morföräldrar har inte träffat sina barnbarns barn sedan Kevin och Linnea var små, och sedan dess har familjen utökats med sju barn till. Barnen får åka Finlandsbåt för första gången.

I Älvdalen har jaktsäsongen börjat och för Jörgen är det höjdpunkten på året. Han har lovat Matilda och Lovisa att få följa med. Men hur tjejerna ska kunna sitta tysta på älgpass hela dagen är frågan. Tina åker till barnklädsmarknaden i Orsa och fyndar kläder till hela barnaskaran.

I Uppsala fyller Lovelia två år och det firas med tårta och tårar. På kvällen har Per och Carola en romantisk kväll på en italiensk restaurang och de stora barnen passar de små.

Del 6 av 10.

 
 

 

Avsnitt 7 av 10 Familjen Annorlunda

Stockholmsbesök och lördagsgympa

Måndag 22 februari 2010 20:00

Söndag 28 februari 2010 14:00 (R)

 

Del 7 av 10. Tina och Jörgen får lite tid på tu man hand och reser till Stockholm där de bland annat går på musikal. Familjen Wetterholm försöker få alla barnen i ordning för att åka på minigympa vilket inte är så lätt. I Märsta bygger pappa Peter ett cykelhopp till barnen och han tar också med tittarna till sitt arbete.

Tina och Jörgen från Älvdalen får en romantisk helg i Stockholm vilket sätter fart på känslorna. I Uppsalafamiljen blir det gympa för alla och i Märsta bygger pappa Peter cykelhopp på tomten.

Tina och Jörgen åker till Stockholm för att fira att de varit tillsammans i 13 år. Det blir stadspromenad, mys på hotellet och musikal med Brolle Jr. Att ha egen tid med varandra sätter igång romantiken och Jörgen förklarar sin kärlek till Tina.

I Uppsala har äldsta dottern Janelle hand om minigympan där småsyskonen deltar. Hela familjen ska följa med och titta på men det tar tid att komma iväg. Hösten har kommit och det är dags att rensa trädgården från allt skräp och alla hjälper till.

Peter i Märsta börjar sin morgon med en korv på macken före jobbet. Hemma igen bygger Peter cykelhopp till barnen.

Episod 7 av 10.

 
 

 

Avsnitt 8 av 10 Familjen Annorlunda

Johanssons invaderar polishuset

Måndag 01 mars 2010 20:00

Söndag 07 mars 2010 12:30 (R)

Del 8 av 10. Familjen Wetterholm beger sig till Tyskland för att besöka en nöjespark. Familjen Johansson planerar en resa till Turkiet men först måste alla skaffa pass och beger sig till polishuset där lätt kaos uppstår. Familjen Norrström i Märsta åker på utflykt till fjärilshuset.

Wetterholms vill åka karuseller i Tyskland, Johanssons planerar en resa till Turkiet och Mirka och Peter i Märsta avslöjar en hemlighet.

Hos familjen Wetterholm har barnen ledigt från skolan och pappa Per ordnar en resa till ett nöjesfält i Tyskland eftersom familjen är tokiga i åka karusell.

I Älvdalen planeras en höstlovsresa till Turkiet. Polishuset invaderas av familjen Johansson som behöver 11 nya pass. Hos polisen hittar tvillingarna massor av roliga saker att klättra på och knappar att trycka på. 

Familjen Norrström i Märsta åker på utflykt till Fjärilshuset och tittar på tropiska fjärilar och hungriga guldfiskar. Mirka och Peter avslöjar vem som egentligen friade till vem.

Del 8 av 10.

 
 

 

Avsnitt 9 av 10 Familjen Annorlunda

Solsemester och nattvandring i Familjen Annorlunda

Måndag 08 mars 2010 20:00

Söndag 14 mars 2010 12:30 (R)

Del 9 av 10. Familjen Johansson åker på sin första semester utomlands något som kräver noggrann planering. Familjen Norrström roar sig med besök på badhus under höstlovet. På grund av att det varit stökigt i Uppsala på kvällarna har pappa Per anmält sig som frivillig nattvandrande förälder. Programmet följer med honom en fredagskväll på stadens gator.

Johanssons åker till Turkiet medan Märsta-gänget åker till badpalatset Fyrishov. I Uppsala engagerar sig pappa Per genom att nattvandra på stan.
Familjen Johansson åker på sin första utlandssemester någonsin. Att resa med tio barn kräver planering och tålamod och familjen stöter på problem redan på Arlanda. Väl framme ska Tina övertyga Jörgen att vara med på magdansen. Och det brukar bli som Tina vill.

I Märsta ska familjen Norrström åka på höstlovsskoj på badet och Peter blir som barn på nytt.

I Uppsala har det varit stökigt på kvällarna under en tid så Per engagerar sig i Nattvandrande föräldrar. Carola tar med Jordan till bvc för att väga den lilla krabaten, som visar sig ha gått upp väldigt mycket sedan sist.

Episod 9 av 10.

 
 

 

Avsnitt 10 av 10 Familjen Annorlunda

Säsongsavslutning av Familjen Annorlunda

Måndag 15 mars 2010 20:00

 

Säsongsavslutning. Del 10 av 10. Familjen Johansson går på marknad där ett besök på ett piratskepp slutar i tumult. Hos familjen Wetterholm är det dags för Jordans dop men på väg till dopet upptäcker familjen att en viktig detalj saknas. Familjen Norrström beger sig ut på landet för att titta på ett hus. Det är också dags för Mirkas ultraljud där de får en överraskande nyhet.

Johanssons åker på marknad och i Uppsala är det dop. Peter och Mirka gör ett ultraljud som bjuder på en överraskning.

I säsongens sista avsnitt åker familjen Johansson på marknad. Där prutar de på en jacka, vilket ger ett lite ovanligt resultat. En utflykt på ett piratskepp slutar i tumult när åskan slår ner i närheten.

I Uppsala ska Jordan döpas och hela familjen få nya fina kläder att ha på sig i kyrkan, Corrinda är inte nöjd med sin klänning och det blir bråk med mamma Carola. På väg till dopet upptäcker man att man glömt en viktig detalj.

Peter och Mirka tar med sig alla barn för att titta på ett stort hus på landet som de sett på nätet. Kevin vet inte om han vill flytta från Märsta.

Peter och Mirka åker till Karolinska sjukhuset för att göra ett ultraljud, med överraskande resultat.

Episod 10 av 10. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Tina Johansson
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.