Tiingelinn

Trött på stora företag som beter sig oseriöst mot oss influensers.

Hej finisar!

Detta inlägget är värt att läsa! Jag är så trött på att alltid behöva argumentera för att få betlat för mitt arbete! Det är så sjukt! Inte i ett enda annat jobb skulle man en svåra fråga om det var okej att få betalt i kläder, eller skor, eller nappflaska osv. Som man dessutom ska BETALA FÖR!? I form av skatt!

 

Jag jobbar heltid som influenser. Detta är mitt yrke! Jag lägger ner tid, arbete och ibland också pengar för att göra ett samarbete.

 

När små företag snällt skriver att de inte har budget till att betala osv kan jag förstå dem. Dock borde man, när man startar företag lägga undan pengar för markanföring, annars kan det bli svårt att lyckas.

 

MEN när stor företag som NAKD, Bubbleroom och Babyshop nekar en lön och tycker att produkter till ett värde av 3000 kr är en bra lön för mig blir jag så sur! För det första är det 30% skatt så får jag kläder för tex 3000 kr ska jag alltså betala 900 kr till skatteverket. Det innebär att jag ska få betala för att göra mitt arbete. Jag går back, hallå! Förstår inte hur så stora företag kan göra så Mot sina influensers och snälla ni andra där ute tacka NEJ! Om vi alla tackar nej kommer företagen att tvingas betala för vårt jobb! Företagen har pengar, men de är snåla!

Ska tillägga att jag älskar alla dessa 3 företag! Jag shoppar där, jag vill gärna jobba me dessa, när jag haft frågeruta om företag ni vill att jag ska jobba med har alla dessa varit med. Jag vet att jag skulle omsätta, jag vet att ni vill shoppa hos dem, men jag kan ju inte jobba gratis, eller ja som sagt, betala för mitt arbete. Det är inte att betala sina influens när man ger gratis saker, det är att lura!

 

Minns ni när jag skrev ett liknande inlägg för säkert 2-3 år sedan om trist shake? Detta företag har nu mera börjat betala! Så himla bra! Så man måste tacka nej, våga stå på sig och verkligen visa sitt eget värde! För det är det man gör i vår bransch, sätter sitt eget värde. Jag vet att jag tar för lite betalt tillexempel. Ska verkligen börja jobba på det, men jag tar iaf betalt och tackar nej till sånt här!

Sedan att vissa skriver att man måste ha minst tex 80.000 följare för att få betalt är med sååå dåligt. Följarantal behöver inte ha att göra med hur bra man säljer osv. Är man ett svenskt företag och betalar en influenser med 80.000 följare varav 20 % bor i Sverige och resten utomlands kommer man inte sälja bra. Man måste kolla målgrupp! Vilka vill man nå ut till? Svenska? Utländska? Kvinnor? Män? 20 åringar? 40 plussare? Ni fattar!

Blir sååå irriterad! Hoppas att detta kan spridas för ju fler vi är som protesterar ju fler företag kommer börja betala oss.

Nakd, bubblerrom och babyshop. När ni börjar betala jobbar jag gärna med er för mina följare älskar er!

 

Puss och kram !

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.