Tindra just nu ! – Tiingelinn
tiingelinn

Tiingelinn

Tindra just nu !

Hej finisar!

Tänkte skriva ett litet inlägg om min dotter Tindra och vad hon gillar att göra och hur hon beter sig, personlighetsdrag osv.

Som jag sagt några gånger så tycker jag det är så jobbigt när föräldrar är skrytiga om sina barn så därför brukar jag mest leva i nuet och bara njuta av min dotter som hon är oavsett om hon är tidig eller sen med något i sin utveckling.

När Tindra var bebis låg hon efter i viktkurvan ( kanske för hon var super liten när hon föddes och det är svårt att ta ikapp och gå upp typ 2 kg på en månad kan jag tycka) men ja iaf var det en himla hysteri kring det. Tyckte det var fruktansvärt jobbigt faktiskt. Folk la sig i och tyckte jag skulle sluta amma fast amningen funkar jättebra osv, osv.

Nu 2 år senare så är Tindra fortfarande en liten tjej. Hon ligger under på viktkurvan men vad spelar det för roll, det gör ju jag med, haha!

Hur som helst, min lilla tjej är en väldigt glad och busig tjej som pratar så mycket så man inte vet hur hon orkar. Väldigt social och framåt som mig, haha. Hon kan däremot bli lite blyg för nya personer ibland.

Tindra älskar att sjunga, också precis som mig, hon är bara för söt hon sjunger “blinka lilla stjärna”, “bockarna Bruse,” l”illa snigel”, “imse vimse spindel” med rörelser och ” I ett hus vid skogens slut” med rörelser.

Tindra älskar att leka med sina babblarna och deras hus. Hon kan namnen på alla och leker att de sover i huset. Varje morgon går hon och säger.” God morgon babblar” . Sedan ÄLSKAR Tindra böcker. Läser för henne varje kväll innan hon ska sova. Skulle hon få bestämma skulle vi läsa flera timmar om dagen.

 

Sedan är hon galen i kaniner! Hon har en snuttekanin med till dagis som är sååå smutsig, sedan en likadan hemma och tror hon även har en hos sin pappa. Kaninis ska med överallt!

 

Tindra använder fortfarande napp och blöja. Har tänkt börja pott träna ordentligt nästa vecka hon kommer till mig, alltså om 2 veckor. Hon går på förskolan som säger att allt funkar jättebra. där älskar hon att måla, rita och pärla! Hon är duktig och kan koncentrera sig bra på att pärla och sitta och greja en längre stund.

 

Det godaste Tindra vet är apelsinjuice!  Fick hon skulle hon dricka det varje dag men tyvärr är det mycket socker i juice så det blir bara ibland. På tal om socker, hon får en liten tablettask av oss varje fredag och lördag.

 

En liten jobbig grej är att hon väldigt ofta inte vill äta middag. Hon surar och vägrar äta. Däremot äter hon jättebra på förskolan. Hört att det bara är de absolut närmaste man står närmast som man vågar trotsa emot. En favorit maträtt är korv. som jag hatar, haha. Det har hon inte fått från mig iaf.

Tindra älskar att klä ut sig och hon gillar att ha klänningar , diadem och sin lilla prinsessorna, tar man av den säger hon ” Nej mamma min krona” Igår hade hon sina mimmi kläder och var så nöjd, haha!

Puss och kram på er !

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
tiingelinn

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Amanda

    Hahah det dör med maten hade kunnat vara min 2 åring.. äter knappt inget hemma om det inte är korv eller köttbullar men däremot på förskolan äter hon hur bra som helst 🤔