Influenser som yrke. – Tiingelinn
tiingelinn

Tiingelinn

Influenser som yrke.

Hej fina ni!

Nu ska jag skriva ett inlägg om mitt yrke:

Jag är en tjej som kommer från en liten byhåla utanför Örebro. En vanlig tjej som vem som helst. Enda sedan jag var liten har jag haft sjukt mycket driv i mig. Jag var väldigt tillbakadragen och tyst som barn. Duktig i skolan då det var mitt driv då. Hela min skoltid har jag varit driven och engagerad i skolan. Det är det som har varit min högsta prio. Jag ville alltid ha höga betyg och prestera bra.

Jag har alltid varit sjukt målmedveten och driven i det jag gör, haft stora drömmar som under åren har ändrats och bytts ut men jag har alltid kämpat hårt för att nå mina mål.

Jag är nog ganska udda om man tänker efter. Har alltid gått min egen väg och struntat i alla andra. Klätt mig exakt som jag har velat fast det inte alls har varit inne, valt att gå linjen estet på gymnasiet fast ingen annan jag kände valde det och alla andra tyckte jag skulle gå natur, engagerat mig och hällt i danskurser för barn, pärlat armband och sålt, ja men gjort allt.

När jag gick i gymnasiet så blev jag sjukt utfryst. Folk snackade och såg ner på mig, särskilt när jag var gravid, tyckte att jag skulle göra abort så ja kunde festa på studenten osv osv. Lärare betedde sig illa mot mig dessutom.

Sista året på gymnasiet så gick jag till skolan, var gravid, hade fast anställning på guldfynd butiken i Örebro och höll på med bloggen. Har alltid varit driven och framåt och velat jobba till mig mina egna pengar.

Idag jobbar jag i branschen sociala medier men vägen dit har varit lång och inte självklar. Just att bli en ” influenser” är ingenting jag har drömt om från början. Det har aldrig varit mitt dröm jobb liksom. Jag började ju blogga innan Instagram ens fanns. För att bli bra på att stava, för att jag älskade att fota och för att dela allt någonstans.

Sedan blev det Instagram också. Idag är det mitt yrke. Jag älskar det! Att få vara både kreativ , driven, tjäna sina egna pengar och göra allt på sitt sätt passar mig så bra. Men ni ska veta att det är kämpigt att vara en ” influenser” . Det är entreprenörskap på hög nivå och en tuff bransch. Det finns inte många yrken där du är största konkurrent med dina närmaste kollegor, där du måste förhandla om att ens få betalt för att göra ditt arbete, där du får lön utifrån hur ” känd ” du är, där du själv måste leta nya arbetsgivare varje vecka för att få lön eller där ditt privatliv blir värdesatt.

Det verkar så himla chill att vara influenser, Det är ett yrke jag älskar och som passar mig men det är så mycket mer än ” Hon får betalt för att lägga upp en blid på instagram” . Du måste hela tiden argumentera för att du är värd den lönen d vill ha, du måste skicka in och utkast hit och dit, du ska sköta bokföring, fakturera, jaga kunder, och massor av annat samtidigt som du ska dela med dig av ditt privatliv. Det är ett stressigt jobb. Man måste vara otroligt driven för att jobba som influenser. Lägga ner så mycket tid och kärlek på det som det bara går. Vara beredd på påhopp från folk som inte är precis som du och bara lära dig att ta den skiten.

 

Jag älskar mitt yrke men det finns mycket slit bakom och det passar inte alla. Skulle man testa en dag som mig skulle nog många sakna sina trygga fasta jobb. 

Puss och kram !

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
tiingelinn

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Eva

    Tycker du gör ett strålande arbete med dina samarbeten- känn dig stolt över att du fixar de. Gillar att följa fin blogg,Instagram och Youtube ❤❤❤