Saker som får mig att må bra och saker som får mig att må dåligt – Tiingelinn

Tiingelinn

Saker som får mig att må bra och saker som får mig att må dåligt

Hej fina ni!

Jag är en sådan person som alltid har skrivit om saker för att hitta mig själv, för att må bättre och för att skriva av mig. Innan jag började blogga skrev jag dagbok, tills jag var 12 år ungefär. Det var ju inte alls samma sak för där skrev jag ju bara om killar jag var kär i , bråk i skolan och sånt men har ändå alltid skrivit.

I början var min blogg verkligen et ställe där jag skrev av mig, som att jag bloggade till mig själv. Ibland är det skönt att bara dela sina tankar. Tror det format mig mycket sim person.

Är väldigt egen typ, bryr mig inte så mycket om trender och så. Har alltid haft min egna stil liksom. Jag har alltid varit väldigt målmedveten och driven. Visste vad jag skulle gå på gymnasiet innan jag ens börjat högstadiet och 3 år senare började jag estet musik, har alltid vetat vad jag vill och vad jag gillar osv.

Ibland känns det som jag tappar det lite. Därför tänkte jag att jag ska göra ett inlägg med saker jag älskar och saker jag hatar.

 

Saker som får mig att må bra:

 • Tindra! Hon är överst på listan, det kan ha hänt nästan vad som helst och de räcker att hon tittar på mig för att jag ska le. Hon är verkligen en stor drivkraft för mig som får mig att orka och göra saker när jag annars inte skulle gjort det.
 • Jobba! Jag älskar att jobba med det jag gör. Det motiverar mig verkligen. Det händer nya saker, står inte still, jag får ut min kreativitet, får skriva, fota, ja men så mycket saker som verkligen får mig att må bra. Har alltid varit väldigt självständig så att tjäna pengar är också en del som driver mig.
 • Lyssna på musik. Detta hade jag nästan tappat lite. Sedan Tindra kom har jag typ inte lyssnat så mycket på musik men nu har jag börjat göra det igen när jag inte har henne. Högt som tusan i hörlurarna till en promenad på stan! Eller som nu i sängen o bara va tyst o stänga av, så avkopplande.
 • En annan avkopplande sak, ta hand om mig själv. Jag älskar spa, jag älskar att ta hand om huden hemma, älskar att bada.
 • Umgås med vänner. Riktiga vänner man kan göra allt men framförallt inget med.
 • Mysa! En grej som är lite svårt nu. Men är verkligen en person som älskar närhet, med pussar, kramar och gos! För mig har alltid gooset efter sex tex varit viktigare än själva sexet eller hur man ska förklara. Är verkligen en person som är känslosam.
 • Anförtroende. Finns nog inte mycket som får mig att må så bra som när någon anförtror sig till mig. Att våga öppna upp sig och känna tillit, det ger otroligt mycket bekräftelse till en själv. Har människor i mitt liv jag förlorat men jag skulle aldrig någonsin sprida vidare något som de berättat för mig vad de än skulle göra mot mig.
 • Sjunga! När jag är lycklig så sjunger jag lite hela tiden, när jag liksom mår bra i livet, kanske nykär, det kanske går bra på jobbet eller har en resa inplanerad eller så. Då går jag och sjunger lite hela tiden. När jag börjar vara bekom med en person kommer man märka av detta, haha.
 • Shoppa! Gud låte så hemskt men det är sant! Jag älskar att gå på stan och shoppa!  Har hänt många gånger att jag terapishoppat när jag varit ledsen.
 • Ha rent omkring mig! Gud detta är så viktigt för mig. Jag mår så bra av att ha fint och rent runt mig.
 • Blommor! Blir jätteglad av blommor, vet inte varför.
 • Bekräftelse, har ett rätt stort bekräftelsebehov tror jag.  Har nog alltid haft det, har alltid velat ha höga betyg, velat synas utåt och så.
 • Frukt och annat gott, haha, mår verkligen bra av att äta och dricka gott med folk man tycker om.

 

 

Saker som får mig att må dåligt:

 • O struktur! Gud jag måste göra listor, planera och fixa för att få ro i själen.
 • Stress! Något jag måste jobba på verkligen. Är stressad över saker hela tiden nästan.
 • Att säga nej! Det är något jag måste lära mig. jag har så svårt att säga ” Nej jag kan inte ses idag” för jag är så rädd att göra någon besviken. Så istället säger jag ja och ställer in istället… mycket sämre men vet inte varför jag är sådan. Jag har nog svårt att öppna upp mig och säga att ” Nej jag känner för att ligga hemma idag jag mår skit”.
 • Att vara ifrån Tindra för länge. Jag känner mig helt tom och får panik ibland.
 • Förlora människor ur mitt liv. Jag har sjukt många ” bekanta” och typ ” ytliga relationer ” eller vad man ska säga. Men de närmaste närmaste betyder så otroligt mycket att det känns som jag går sönder av bara tanken att förlora någon av dem.
 • Se folk jag älskar må dåligt. Gud vad hemskt det är! Man vill ta smärtan från dem.
 • Sök och smuts, jag hatar det! Mår riktigt psykiskt dåligt av att lite ha fint omkring mig.
 • Att bo som jag bor, i väntan på att flytta, inte ha fint någonstans, inte kunna köpa nya möbler, inte sätta upp saker på väggar, ingeting, bara gå och vänta, usch vad det är påfrestande mentalt!
 • Känslan av att vara otillräcklig, hör lite ihop med stressen, men känns som jag inte hinner med att träffa alla, finnas dör för alla och prata med alla som jag skulle vilja.
 • Att få pekpinnar! Gud blir sjukt lätt sur om någon påpekar att ” jag inte borde” eller liksom vet vad som är bäst för mig/ Tindra. Även o de har rätt ibland så blir jag så sur, är väldigt självständig av mig och vill göra mina egna misstag.
 • Våldsamhet och hot!
 • Berusade människor. Asså kan ju vara kul om ens vänner är lite små fulla och så men absolut inte när ma ser äldre vuxna bete sig som skit på fyllan.
 • Lögner och skitsnack. Vem tycker inte detta är hemskt?

Detta är vad jag tänker på nu, kanske kommer fylla på listan. Men ibland är det bra att skriva ner sånt här så man verkligen bara får en tankeställare på vad man borde göra och inte, haha.

 

 

 

Puss och kram !

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.