Tips på aktiviteter att göra som mammaledig – Tiingelinn
tiingelinn

Tiingelinn

Annons

Tips på aktiviteter att göra som mammaledig

Hej fina ni!

Nu när jag håller på att skola in Tindra på dagis så tänkte jag skriva mina tips på vad man kan hitta på under sin mammaledighet. Det jag fick höra när jag skulle bli mamma var att mitt liv skulle bli så himla låst och tråkigt, att jag bara skulle sitta hemma själv med mitt barn och så vidare. Jag kan säga att jag har gjort så mycket saker under min mammaledighet så jag vet inte vad, haha.Har ibland fått pausa och bara varit hemma för att orka med. Det blir precis vad man gör det till, vill man sitta hemma och sura så kan man men det har inte jag gjort.

Här kommer mina aktivists tips att göra med sitt barn.

Öppna förskolan. Det finns en anledning till att jag skriver det överst och det är för att du som mamma kan finna många vänner där som också är mamma eller pappalediga och då kan ni sedan hitta på saker tillsammans. På öppna förskolan kan man tex fika/laga mat tillsammans, barnen kan leka och kravla omkring, på tips och råd. Finns barnmorskor som jobbar där med och även barnskötare.

Badhuset. En favorit hos oss. Vi var första gången på badhuset när Tindra var 3 månader. Hon har älskat det sedan dess. Jättekul och mysigt att åka med någon annan mamma eller pappaledig.

Gå på stan När Tindra var liten och även nu men särskilt när hon var liten och sov mycket så gick jag mycket på stan och tittade på bebiskläder. Man måste ju inte handla varje gång, är kul att bara strosa omkring.

Vagn promenader. Är det något jag inte är så är det vältränad men jag är ute och går mycket varje dag! Går alltid minst en timme per dag med vagnen. Bra för Tindra med friskluft och jag rör på mig. Kan även jogga med vagnen ibland, så mysigt faktiskt, detta är något jag oftast gör själv men kan göra med vänner med.

Baka. Detta är med ett tips att göra i början när barnen sover mycket. Kul att baka och perfekt att frysa ner fika och ta fram när det kommer någon och hälsar på.

Blogga. Jag bloggar ju och har gjort flera flera år innan jag fick Tindra men jag vet många som bloggar bara under sin föräldraledighet. Kan vara kul att dokumentera vad man gjorde varje dag när man var hemma, lite som en dagbok.

Barnkonserter Här i Örebro anordnas det lite hela tiden i Konserthuset. Super kul, Tindra älskar sång och musik verkligen en bra aktivitet, hon gillade det redan vid 5 månader.

Gå en kurs för föräldralediga.  Här i Örebro finns det tex fotokurs man kan gå där man ska ha med sig sitt barn och lär sig fota, hur kul? Det tänkte jag verkligen gå men hann inte. Tiden går så fort.

Gå till lekparken. Tindra har älskat att gunga så länge. Detta passar från att ditt barn kan sitta upp ungefär.

Mata fåglar Köp lite solrosfrön och mata fåglarna, Tindra tycker detta är sååå himla kul.

Gör ett minnesalbum. Det håller jag på med till Tindra. Jag klistrar in bilder och skriver i texter om henne där, henens utveckling mm, så himla kul att ha kvar. Ta gärna massor med kort med på barnvagnen, favorit plaggen, dig själv, hennes mormor och morfar, ert boende mm. Kommer vara så kul att kunna se hur ni hade det när barnet blir större.

Ha filmmys med andra föräldralediga.  Köp hem godis och kom i pyjamas utan att sminka sig och allt sånt där, bara mys!

Åk på en liten roadtrip Åk med en annan föräldraledig till någon ny stad och ta en hotellnatt, eller åk. bara över dagen som en rolig utflykt.

Besök lekland. Super kul när barnen är lite äldre.

Kolla youtube och lyssna på poddar. Är själv väldigt dålig på roddar måste jag säga men älskar att kolla på youtube, perfekt när barnen sover.

Gör vad du känner ! Det bästa är ändå att du bestämmer helt själv, sov middag mitt på dagen, gå i smutsiga kläder, gör precis vad du själv känner för.

Hoppas ni gillade mina tips.

 

 

 

Puss och kram!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
tiingelinn

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons