arg och upprörd! Jag ber om er hjälp – Tiingelinn
tiingelinn

Tiingelinn

arg och upprörd! Jag ber om er hjälp

Hej finisar!

( Om ni inte orkar läsa hela så bläddra ner till frågan som är fetstils för behöver verkligen hjälp)

Som ni säkert vet så har jag enda sedan jag var gravid gått till ett ställe jag här på bloggen och Instagram kallar för UMP. Det är en verksamhet som riktar sig till unga gravida och unga föräldrar. Ump står för Unga mammor och pappor.

Tack vare UMP har jag träffat många av mina bästa och närmaste vänner idag. Kan inte ens förklara hur betydelsefull denna platsen varit för mig, och ÄR! När jag var sjukt utanför i skolan fanns UMP, där det fanns fler unga gravida som jag hade en samhörighet med.

Det är en öppen förskola där vi unga mammor och pappor i Örebro med omnejd ses. Det finns inget liknade förutom i Stockholm, det ska öppna i Linköping och Norrköping för de har inspirerats av Örebros fina verksamhet. Det åker folk långt för att komma hit och hänga! Nora, Kopparberg, Lindesberg, Frövi, Fellingsbro mfl!

Nu har kommunen kommit på den fruktansvärda idén att spara in pengar på att våran verksamhet ska försvinna. På riktigt! Varför måste ni dra in Ump! Det kostar inte mycket om man jämför med annat. Just nu är det bara en tjänst, det ska vara 2!

För mig har Ump varit ett ställe där jag och Tindra har kul och fått många vänner men för många andra unga mammor har det även varit ett ställe där man får hjälp med saker!

Det kommunen säger nu då är att verksamheten ska finnas kvar men vara utspridd på andra familjecentraler Det är samma sak som att lägga ner. Det innebär typ att kvinnan som jobbar där får ha kvar sin tjänst och hoppa runt på olika ställen. Men verksamheten försvinner ju om vi ska åka till vanliga famijecentraler. Då är det ju en vanlig med unga och ” gamla” mammor. Hela grejen är ju att denna är bara för unga, så vi kan känna vår gemenskap. Vi kan ju gå till en vanlig med om vi vill nu liksom, så de är bara skitsnack, vår verksamhet försvinner!

En annan sjuk grej är att många unga bland annat jag har inte körkort. UMP ligger centralt så att alla kan ta sig. Från norr, väster, öst, söder, ja allt. Det viktigaste av allt, alla som kommer med tåg för man åker långt för att komma hit för att få hänga med andra unga, de har nära från stationen.

Nu menar de att vi ska åka runt på familjecentraler som ligger i olika ytterområden. Det innebär krångel med stadsbuss och för de som redan åkt en buss med barn ska man ta en till, det är inte bra alls. Dessutom är det områden som är klassade som ” dåliga” här i Örebro. Oxhagen, Brickebacken, Vivalla… Vivalla är klassats som Sveriges farligaste område och dit ska vi sitta och åka med våra barn. jag kommer inte göra det.

Finns en i ett område som räkans som ” fina snobb överklass området” ( typ) Överdriver så ni ska förstå, men det är sjukt långt dit med.

Sedan var jag på öppen förskola vid 3 olika tillfällen med Tindra som inte var ump. Jag blev så utfryst för jag var ung, ledarna pratade inte ens med mig, ingen kunde göra plats för mig ens vid bordet när jag frågade, så stod och matade Tindra ute i hallen, själv.

Min fråga till er är om ni kan hjälpa mig, hur gör jag för att starta en namninsamling om att vår familjecentral ska få finnas kvar. Det finns 8 andra för ” alla mammor” kan man inte snälla ta bort en av dem och ha 7 vanliga och en för unga i sådana fall.


Hur gör man en namninsamling? Hur går jag till väga för att påverka och överklaga, hjälp mig så är ni bäst, det är ni redan men tack som bara den för råd.

Kram och puss på er!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
tiingelinn

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maaria

    Här skapar du enkelt en namninsamling som går att dela och skriva under även på nätet, dvs du når ut till fler. När den är klar lämnar du över den till aktuell beslutsfattare. Du behöver inga direkta förkunskskaper. Ett annat tips är att prata med dina lokala politiker inom området. Be dem komma ut och titta på verksamheten och prata med de föräldrar som går där. Passa på att göra det redan idag, det är ju valvecka 😉
    https://www.skrivunder.com/namninsamling

  2. Maria

    Jag har tyvärr inte svar på din fråga. Men funderar bara på vad det var för fel på föräldrarna på den ”vanliga” öppna förskola, så får man ju inte bete sig!! Om du inte lyckas få till en grupp för unga föräldrar så tycker jag att du ska ge ”vanliga” öppna förskolan en till chans, fast kanske en annan än den du var till. För dit jag har varit är alla hjärtligt välkomna och trevliga oavsett ålder! Lycka till!