Tiingelinn

Mat budget och veckans recept

Hej finisar!

Jag skrev till er på Instagram om tips på maträtter! Är verkligen ett problem hos oss då vi rent ut sagt har slösat pengar på mat det senaste! Vill inte ens prata om summan. Vi har nu kommit överens om en matbudget på 4000:- i månaden för oss 2. Då kommer vi inte räkna in Tindras typ gröt, klämmisar, välling osv men vi kommer räkna in när hon äter av vår mat, alltså samma mat som oss. ( Ibland får hon barnmat och det räknas inte in) . Vi vill dock att vi i familjen ska äta samma sak nu när hon närmar sig året, ibland i alla fall.

Hur som helst, ni är fantastiska! Fick sååå mycket bra underbara tips från er! Alltså ska printa alla recepten innan de försvinner för gud vad bra idéer. Hade sådan torka, nu har jag tips för ett halvår framåt typ, haha.

Vi har bestämt oss för att veckohandla nu för 1000:- i veckan.

Här kommer veckans planering:

1. Lax i teriyaki sås med ris och broccoli! ( Marcus lagade idag sååå gott!)
2. Kyckling pasta med pesto, basilika och inlagda körsbärstomater.
3. Köttfärsbiffar i gräddsås med potatis.
4. Morotssoppa ( En gammal favorit)
5.Fiskhamburgare med hemmagjorda klyftpotatisar.
6. Ransh gratäng ( pasta gratäng med kyckling)
7. Avokadopasta

Är så nöjd. Kommer bli så fräscht. Vi fick med både fågel, fisk, kött och vegetariska rätter. Känns som väldigt varierad kost. Var och handlade igår och blev 800:- ( köpte även bröd, en choklad och frukt då) så nu 200:- till godo till frukt och godis. Tror ni vi klarar detta?

Tusen tack igen för alla tips så himla värdefullt! Fick över 100 tips! Vissa är såklart samma men ändå ni är bäst! 

Pus sock kram!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Amanda

    låter bra tycker jag ?? ett till mattips som jag och min sambo alltid gör storkok på som är superbilligt och gott är en soppa/gryta på följande:
    – ett paket köttfärs
    – ca 8 st morötter
    – ca 6-8st potatisar
    – 1st gul lök
    – 1-2msk tomatpure
    – salt, peppar, paprikapulver

    stek köttfärs och lök, häll i stor gryta tilösammans med hackad potatis, hackade morötter, tomatpure och kryddor. Tillsätt vatten så det täcker allt (mer vatten om du vill ha soppa), lägg på lock och koka tills potatisen är genomkokt ??

  2. AMEE

    Hoppas verkligen att ni kommer lyckas! Håller tummarna! Det blir ju lätt att man inte tänker så noga när det kommer till mat och pengar och sådär haha…