Hur fungerar mitt jobb, vad tjänar jag pengar på och vägen hit? – Tiingelinn
tiingelinn

Tiingelinn

Hur fungerar mitt jobb, vad tjänar jag pengar på och vägen hit?

Hej finisar!

Ni är så många som frågar om hur jag faktiskt tjänar pengar, lever jag på bidrag eller vad gör jag egentligen? Skriver lite om att jobba via sociala medier, regler, tävlingar, skatt osv under kategorin ” Jobba via sociala medier” bland kategorierna som är det första som komma upp när ni går in på min blogg. Idag tänkte jag förklara lite mer om detta och min väg hit.

Lever du på bidrag och mammapenning?

Denna frågan får jag så ofta, folk är så nyfikna av sig. Mat svar är NEJ det gör jag inte. Har nästan lägsta ersättningen för mina mammadagar då jag hade fast jobb när jag blev gravid men jobbade bara typ 10-15 timmar i veckan eftersom jag gick i gymnasiet då. Men har alltid varit driven och velat tjäna mina egna pengar så jobbade varannan helg och varannan åkte jag till Marcus.

Jag är jättesnål med mina mammadagar, har inte tagit ut en enda dag sedan någon gång i november tror jag, jag sparar på dem så länge jag kan.

Vad tjänar du egentligen pengar på då?

I mitt yrke som influenser/bloggare eller vad man nu vill kalla det så tjänar jag pengar på lite olika saker. Av själva bloggportalen får jag några ören per sidvisning så kanske typ 500 i månaden, MAX och det är före skatt så där drar man inte in några stora summor precis.

Det som är det huvudsakliga är alla samarbeten jag gör. Jag tar betalt för ALLA samarbeten jag gör. Vad det än gäller får dem betala pengar för det.

Skapa sig ett rykte

Det är en så himla tuff branch att jobba via sociala medier så det gäller verkligen att skapa sig ett bra rykte. Det tar ju verkligen emot att tacka nej till gratis produkter man jättegärna skulle vilja ha men jag lovar det lönar sig i längden. Jag har tex tackat nej till Twist shake och nu ca ett halvår senare så hörde de av sig och erbjöd ersättning. Då vet dem vart jag står, dem vet att jag gillar deras produkter och är intresserad men att jag vill ha betalt för mitt arbete. Varit så med ett flertal företag.

Nu håller jag på att höja min prisklass. Företagen hör ju av sig till varandra och frågar typ ” Jag hörde att ni gjort ett lyckat samarbete med Linn hon gav er som referens vad betala ni henne” och om de då säger 1000:- för ett blogg och ett Instagram inlägg så skulle ju aldrig nästa företag betala 5000:- förstår ni?

Vägen hit

Gud, vägen hit har varit så lång. Jag skulle säga att det är nu senaste halvår/ året som jag kan kalla detta för mitt arbete. När jag var 14-15 mejlade jag varje litet mini nystartat företag och frågade om jag kunde får ett läppstift/ armband osv mat att skriva om det på min blogg. Jag kunde sitta och mejla till 20 företag på en dag och då är det ca 2 av 20 skulle jag säga så en 10:ondel som nappar. På så sätt började jag recensera produkter och har ju sedan hela tiden utvecklats med tidens gång och blivit mer seriös med det jag gör.

Det är tufft och det finns så många som vill så det man måste göra är att bevisa för företagen varför dem ska välja att jobba med just mig. Man måste vara beredd på många många nej.

Nu för tiden mejlar jag nästintill aldrig om samarbeten utan företagen hör av sig till mig.

Ett lätt sätt där alla kan tjäna pengar på sociala medier.

Ett lätt sätt att tjäna pengar på sociala medier är att lägga in AD-links. Genom att följa denna adlink så kommer du till en sådan hemsida jag kan rekommendera er .

Det finns vissa kampanjer där man tjänar någon krona per klick och vissa där man tjänar via provision av sälj vilket jag skulle säga är de bästa länkarna beroende på vad du tjänar i provision såklart.


Det var lite hur mitt jobb fungerar, hoppas det var intressant att läsa.


Puss och kram! <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
tiingelinn

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.