Tiingelinn

Första tecknet på att vara gravid

Hej finisar!

Ett inlägg som många frågat om. Vad är första tecknet på att man är gravid och hur mår man i början? Det berättar ju ingen om eftersom alla väntar till vecka 12 minst innan man berättar om en graviditet nästan. Jag och Marcus berättade i prick vecka 12, haha. Gå gjorde vi KUB ultraljudet och kunde inte hålla oss när vi fick se bebisen!

Hur upptäckte jag att jag var gravid?

Det var 4 dagar innan beräknad mens. Jag använde mig av Natural Cycle som jag ÄLSKAR både som preventiv medel men även som metid för att bli gravid! 4 dagar var kvar till mens och appen sa att jag skulle göra grav test tidigast om 6 dagar, alltså 2 dagar efter beräknad mens.

Jag hade som mensvärk i 2 dagar ( detta 6 dagar innan mens) men min brukar vara oregelbunden, oftast sen och långa cyklar men tänkte att den är väl tidig denna gång. Gick 2 dagar och hade mensvärk men ingen blödning så på dag 4 innan mens så bestämde jag mig för att göra ett test för tyckte det var så konstigt att jag hade värk utan blödning. Det är så jag märker att mensen kommer, jag for ont och sedan kommer blodet nämligen. Men inget blod kom.

Det var fredag den 13:onde och jag hade fått minus i 5 månader innan så detta var den 6:e månaden som vi försökte. Jag hade haft en piss dag i skolan och tyckte bara att allt var jobbigt. Marcus skulle komma och jag tänkte att jag gör ett test för att han ska tycka ännu mer synd om mig med ett till minus…

DÅ MINSANN! Så himla otippat så hade jag ett svagt plus! Gjorde 5 olika tester den kvällen och alla visade positivt. Dagen var sååå räddad. Marcus kom till mig med blommor och var sådär gullig och romantiskt och jag hade ju en ännu bättre överraskning till honom. Redan då på dag ett så pussade han magen och sa ” Jag älskar dig min lilla tjej” men jag var säker på en son, haha hade så fel.

Ca 1 vecka efter beräknad mens kom illamåendet. Jag mådde illa av allt! Jag spydde varje dag innan skolan på morgonen, gick upp tidigare för att spy. Det var så svårt att dölja min graviditet på så sätt. Min mage syndas inte något alls men minns att mamma frågade flera gånger om jag var gravid för jag typ slutade äta och mådde så illa, haha.

Jag fick åksjuketabletter av min barnmorska som hjälpte helt okej. Testade även några armband men dem var kass. Sedan fick jag något recept belagt för asså jag spydde varje dag och mådde illa. Det enda jag kunde äta var kanelknäcke, melon och vissa frukter och dricka Loka. Jag hatade bubbelvatten innan jag blev gravid.

Jag som älskar avokado mådde illa av det med, allt var hemskt. Tabletterna lerigan som jag fick av min barnmorska var guuuuld!

Jag fick aldrig ömma bröst, jag slutade svimma, svimmade massor när jag inte var gravid men det blev bättre,, baaara i början sedan svimmade jag massor senare i graviditeten. Jag kände mig dock väldigt yr och hade massor med känslostormar. PMS gånger 100!

Frigörs ju massor med hormoner vid mens därför humöret kan svaja och vid en graviditet är det lika mycket gånger 1000 typ haha så inte konstigt.

Min mage syndas först i vecka 14, har en bild på den där. Jag verkligen putar ut magen, haha. Syndes endast för jag var så galet pinnsmal innan så jag själv såg liksom en skillnad. Blev lite svuren om magen och var sååå stolt.

Tänk att jag var så förväntansfull och tänk att nu är min tjej så stor och det bästa som finns i hela livet!

Hoppas ni gillade inlägget, skriv gärna om ni vill ha fler inlägg om graviditeten .

Puss och kram!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.