Ger jag ångest, är falsk och bidrar till SKIT. – Tiingelinn
tiingelinn

Tiingelinn

Ger jag ångest, är falsk och bidrar till SKIT.

Hej finisar!

Just nu har det blivit någon slags storm på sociala medier!

Läs Andrea Norrmans inlägg och Gabriella Joss. Två av mina absoluta favoriter och ” kollegor” om man kan kalla det så eftersom vi alla jobbar under samma plattform, sociala medier, hihi. Nej men älskar dessa 2 underbara mammor som är så positiva och glada precis som mig.

Andreas inlägg

Gabriellas inlägg .

Orkar ni inte läsa hela inlägget hoppa ner till det fetstilta.

Till mitt inlägg då. Jo det är så att många konton har börjat att berätta om den andra sidan av föräldraskap. Den negativa sidan eller hur man ska se det, och detta kallas vara den ” sanna sidan” . Jag tycker det är helt fantastiskt då sociala medier bara är en liten bråkdel av livet och jag väljer tillexempel att lyfta allt positivt i mitt liv för det är vad som gör mig glad. Att titta på andra konton med bebisar och barn, mammor, fina färglada fruktfat osv osv. jag är en liten kreativ estet person i grund och botten som älskar färg form, estetiska fina foton och det inspirerar mig och gör mig glad in i själen. Köper ju blommor till mig själv för det gör mig glad, ni fattar älskar sådant och älskar att dela med mig av det. Men såklart är det ett ögonblick ur livet och jag ser det verkligen så när jag tittar på andras Instagram. Jag tänker att åh vilken mysig familjebild men jag vet hur svårt det är att ta en på oss så det måste varit ännu svårare för denna mamma att få 2 tvillingar att va glada samtidigt , vilket proffs, hihi. Jag tänker inte ” hennes barn är alltid glada, bajsar aldrig ner sig, skriker aldrig osv osv. Förstår ni? Jag tänker källkritiskt för jag vet hur det är själv.

Men hur som helst, alla gör inte det och det är toppen med konton som vill lyfta de negativa sidorna med. Kan tänka mig att många känner igen sig och så men tror många även känner igen sig i glada stunder som på tillexempel mitt konto. Men bra att det lyfts fram eftersom många yngre faktiskt i 13- 14 års åldern hör av sig och vill bli gravida för det verkar så mysigt och då känner jag ibland att oj, det är ett stort ansvar och allt är inte precis som på min Instagram. Lägger ofta ut på storyn och på bloggen typ ” Sov 3 timmar i natt” eller Tindra sonade inte förens 11 ikväll” osv osv men folk kanske glömmer bort det, haha.

Jag är en galet positiv person. Om någon som känner mig ska beskriva mig är det typ alltid ” Driven och positiv” . Jag försöker se det positiva i allt, är väldigt godtrogen om människor och ja jag vet inte sådan är jag. Jag försöker se det positiva i allt.Glad, kreativ och positiv är vad jag är.

Jag tycker verkligen inte det är jobbigt att vara mamma, jag ältar det. Jag hade längtat efter barn så länge när vi fick Tindra och alla hade målat fan på väggen åt mig att det skulle vara så jobbigt med sömnlösa nätter, skrik, att man skulle bli isolerad hemma, känna sig ensam, låst osv osv. Jag var inställd på det typ, plus bebis mys såklart men för mig är det mycket lättare än jag trodde. jag har inte mycket att klaga på på mitt barn. Alltså hon är ett barn, hon är gnällig, hon skriker, hon bajsar, ja hon är en bebis men precis som mig är hon väldigt glad hela tiden och skrattar o så, alla som träffat henne kan intyga att hon typ alltid ler. Jag har på riktigt aldrig känt känslan att hon är skit, att hon är jobbig som fanan. Nej , jobbig ja men inte mer än så. Hon är min lilla skatt jämt! Hur jobbig hon än är så blir jag kärleksfull när jag ser på henne, det är inget jag ljuger om, det ääääär så! För mig är hon alltid underbar, trots att hon kan vara jobbig så känner jag alltid så.

Tindra sover nu mellan 8 på kvällen och och 10 på morgons utan att vakna så jag får verkligen sova ut. Har en sådan tur, peppar peppar, hihi. Sedan hon fick eget rum sover hon sååå bra.

Jag delar med mig av glädje i föräldraskapet, lycka, kärleken till mitt barn, fruktfat, blommor, sådant som är min vardag. En del av min vardag, lägger inte ut på bajsblöjor, för det är inget jag själv skulle vilja se på isntagram faktiskt, inte på Tindra när hon gråter eller är nerbajsad för det känns som man hänger ut henne då. Detta är inget jag stör mig på att andra gör men det är som med vad man kallar sitt barn jag personligen skulle inte tyckt om att min mamma kallade mig rövhål via sociala medier även om hon inte menade det och det står jag för , på samma sätt skulle jag inte velat att min mamma lagt ut foto på mig när jag var i en sådan hjälplös situation med bajs för jag var så liten att jag inte kunde göra något åt det själv, förstår ni. Detta är bara min personliga åsikt och hur andra gör spelar ingen roll för mig, dömmer ingen.

Att betraktas som falsk, bidra till ångest, försköna mitt liv, använder mitt Instagram konto till SKIT kroppshets osv osv….

Detta gör mig ledsen för det är inget moms dämmer in på mig!

Jag är 100 % öppen och ärlig med er! Är absolut INTE falsk, är det jag älska med mitt jobb via sociala medier, att vara öppen och ärlig. Det vet ni, är som sagt väldigt glad och positiv och det består mestadels mat liv av för jag väljer att fokusera på allt positivt i livet MEN jag berättar ju även i unga mammor om Tindras kolik i början, skrivit ord et på bloggen, berättar om min och Marcus kris vi hade i förhållandet som nu är mycket bättre, berättar om panikångesten efter terror attacken i Stockholm. Visar upp vårt liv, på youtube visar jag hur det ser ut bakom kulisserna av unga mammor, en korg med smutstvätt, ja ni fattar. Jag är öppen och såååå ärlig. Men jag lägger inte ut allt på alla plattformer. Men ja jag öppnar mig om dåliga saker också.

Jag personligen tycker det är så tråkigt att fokusera på allt negativt, det suger liksom kraft ur mig. Vi alla är så olika och det är helt fantastiskt.

Jag förskönar inte bilder, jag redigerar ljusstyrkan, jag gör inte mer än så! Har aldrig något filter på om ni inte bläddrar ner till 2014 i mitt flöde, haha. Jag redigerar inte bort finnar, jag drar inte in magen, ingenting. På bilderna i blogginlägget är jag helt 100 % naturlig, drar inte in magen, har inget smink, inte ens lite mascara, inget !

Har själv panikångest och det skulle jag ALDRIG vilja bidra med.

Fayme la ut en text om kroppsideal idag ( har pratat med henne och frågat om jag får nämna henne i mitt inlägg) och då kommer det näthat mot mig som jag vet att hon inte står bakom. Hennes budskap är inte att trycka ner andra. Vi 2 är vääääldigt olika personer men jag har verkligen respekt för henne. Olika är BRA!

Att lag lägger ut bilder i bikini och hyllar min kropp med ett ärr på magen som syns på bilderna, inget jag döljer, min kropp precis som den är är precis lika fint och bra som en person som är ” större”. Jag blir påhoppad att jag bidrar till kroppshets och inte borde lägga ut bilder och skriva att kvinnokroppen är fantastiskt och att alla är fina när jag själv är smal för då vill alla se ut som mig. Det är så himla fult gjort. Är inte en sämfra fröebild för att jag är ” smal” ( Hatar ordet då jag blivit retat över att jag var smal som yngre) Det är okej ett kalla någon smal men inte tjock.. nej det är det verkligen inte det beror ju helt på hur man betonar, men det skulle jag kunna skriva en uppsats om”

Alla kroppar är perfekta, jag vill se alla kroppar in sociala medier, korta, långa, stora, små allt är perfekt, precis som hår, hud och ögonfärg, det är bara en kropp.

Jag använder mitt Instagram konto till att sprida positiv energi och verkligen stötta folk till att våga vara sig själva, skäms inte över mens, våga stå upp för er själva, ung eller gammal mamma, alla kroppar är fina, estet är inte en sämre linje än natur…, ni fattar ni känner ju mig och min instagram ju.

Jag är äkta och ärlig!

Puss och kram finisar!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
tiingelinn

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Annah

  Jag har tre döttrar och alla tjejerna har varit ”lätta” barn och sovit hela nätter från de var några månader gamla. För det mesta glada, nyfikna och busiga. Att vara förälder blir vad du gör det till. Jag läser din blogg och följer dig på instagram just för att du sprider glädje och värme. Min upplevelse av dig är att du är vacker inifrån och ut, likaså Fayme som jag också läser/följer. Fantastiska mammor är ni båda. 🌸

 2. mlilja

  ….för det är som du skriver: alla kroppar ser olika ut.
  Och tur är väl ändå det? För fy vad trist det hade varit annars….om alla sett likadana ut. 😉

 3. mlilja

  Äh jag är tjock men jag mår inte dåligt av dina bilder. Jag har också barn men har inte haft “samma tur” (för enligt många är det ju tur) som dig som sluppit degmage och magen full av bristningar. Tycker dina bilder är härliga och visar en kvinna och mamma som trivs med sin kropp (ser så ut iaf)! Man ser på dina bilder att de inte är redigerade, inte på den nivån som många andra gör för att slippa visa sina “skavanker” (ett ord som inte borde få användas för att benämna saker på kroppar). Man har ju dessutom sett dig i TV. Så nej, fortsätt med det du gör och fortsätt vara en bra mamma till Tindra, det är det viktigaste.
  Kram från en mamma som kämpat sedan hon var 19 med att INTE hata sin kropp, men som absolut inte mår sämre av att se dina sommartider.

 4. nordqvistmoa

  vilket fint inlägg av en helt fantastisk vän. Du är bara dig själv. possitiv utan att vara oäkta, för det är ju verkligen sån du är, och de vet alla som känner dig❤️

 5. Wilma

  Älskar ditt Instagram konto men jag älskar också famyes Instagram för nu är så olika och det är så härligt att få följa båda två

 6. Anna Köhler

  Läste Gabriellas inlägg igår o kommer alltid vara avundsjuka människor där ute i Sverige o övriga världen avskyr att folk liksom kan kolla på unga mammor o sen kritisera
  Du o Gabriella är fina människor o mammor

 7. JosefineMoberg

  Jag tänkte precis sätta mig och skriva ett inlägg kring detta då jag läste Andreas inlägg. För mig och min sambo blev hela föräldraskapet nästan uppmålat som en skräck! Vi fick inte höra något bra knappt och i efterhand har vi haft det så lätt enligt andra. Vi har fått kommentarer från våra vänner som vi trodde var nära att våra barn är och varit nybörjarbarn så att vi inte fått känna på det där riktiga som man gör när man får barn. Jag har flera gånger fått privata meddelanden och via bloggen att jag är falsk som delar med mig av mammalivet som en så positiv sak. Barn sover inte hela nätterna eller somnar inte av sig själv? Vem försöker du lura. Men jag sållar bort de negativa för vill inte lägga ner min tid på de. Men likaså som du skriver delar jag också med mig av fler sidor! Men mammalivet är fantastisk på alla sätt enligt mig. Visa dagar är mindre bra och andra inte så är livet.. inte alltid på topp. Jag och min sambo är positiva jag tror det gör så mycket! Jätte bra och viktigt inlägg!
  Älskar att följa dig! Det strålar positivitet från dig!
  Kramar

 8. fitnessfortwo

  Exakt det du skriver var jag också inställd på att det skulle vara sjukt jobbigt, som du säger har jag också längtat efter barn och då tror jag man är mera mogen. Dessa ideal är orimliga, gäller att kunna stäva efter att stå emot,att våga vara den man är💚 fortsätt med det, det är du värd och alla har lika mkt skit i röven oavsett när de kommer till kritan. Finns ingen som är perfekt, det ska man inte tro. Men alla har olika problem. Jag är uppväxt bland missbruk,manipulation, kärlekslöst dfamiljeliv. Jag är 31 idag när jag var 22 insåg jag hur en normal familj ska va o har sedan dess kämpat för det. Jag blir glad av att se personer som du som är så positiva o inspirera till glädje😊