Mitt största komplex , sexualisering på sommaren och val av badkläder – Tiingelinn
tiingelinn

Tiingelinn

Mitt största komplex , sexualisering på sommaren och val av badkläder

Hej finisar!

Enda sedan jag var liten ( typ 13 år) har jag haft ett så himla jobbigt komplex. Hade många fler när jag var 13-18 typ än jag har idag, är en tycker mer självsäker person idag.

Jag vill ju någonstans vara en bra förebild för er som läser och jag pratar mycket om ideal och kroppshets här på bloggen men det är för att påminna er!, påminna om att ni är perfekt precis som ni är!

Nu när det börjar bli sommar så känner jag dunder känslan jag hade som ca 14.15 åring. Det är snart sommar och dags att köpa bikini. Jag har aldrig varit intresserad av träning över huvud taget men till sommaren så tänkte jag alltid, jag ska börja träna rumpan nu så att alla killar kommer tycka jag är snygg i bikini! Just det äcklar mig idag, hur jag ens kunde tänka ” jag ska vara snygg för alla killar” . Tyvärr va det så det funkade då. Man blev bedömd av grabbarna på skolan, dem hade all sin rätt att säga precis vad de tyckte rakt ut och vi skulle bara fnissa och ta emot, usch! Neeeeej, har ni det såhär idag, yngre läsare så säg ifrån, kontakta mig om ni behöver hjälp. Det ska inte få vara så, ingenstans.

Jag fick alltid höra att ah Linn är ju smal, det är ju nice, men hon har inga tuttar eller rumpa. Hade jag inte? Nehe, vad satt jag på då, och vad var det som fanns i min bh? Luft? Sedan kom ju tuttarna, lite senare än alla andras så mot 9:an va jag ju smal och hade tuttar men ingen rumpa tyvärr… Hur sjukt är detta?!

Det är dock just det…, just min rumpa jag skäms över idag. Den är så liten och platt, jag har ingen, det är tankar som spökar i mitt huvud, tankar som är helt fel, det är en del av min kropp, vem bryr sig hur den ser ut?

Det stör mig också att det enda som var bra från början va att jag var smal, och det var de jag verkligen inte var nöjd över, som liten, liten alltså barn så blev jag retad av kompisar att jag var så smal, vägde så lite, var underviktig och allt men nu var de det som var bra med min kropp. Så ja jag slutade skämmas över att jag var smal men instället för att jag inte hade några former.. för att några killar tog sig friheten att döma min kropp!

Kommer också ihåg att vi badade och att killarna drog upp vår bikiniöverdel och simmade iväg med den. Samtidigt som man gick med en hand över varje bröst för att inte behöva visa så skulle man ha en 3:e arm att ta tillbaka den med. Dethär va alltså på skoltid, när lärare satt på en bänk och små log lite och tänkte ” Hahah, grabbar”. Ja men vi fnissade ju samtidigt som man hade panik, så skulle man ju vara.

Snälla brudar låt ingen döma er, låt absolut ingen klä av er i vattnet, säg ifrån! Vi är inte jäkla sexobjekt. Vi är starka kvinnor med olika men precis lika vackra kroppar oavsett.

Valt bikinis och badkläder för att försöka framhäva min rumpa och bröst för jag inte hade några, hur sjukt! Det gör jag inte längre. Vet dock väldigt många som fortfarande göra så, mina bröst ser större ut i denna, okej men är den skön? Gillar du den mer än någon annan? Många väljer tex baddräkt för att man är ” tjock”, hatar ordet tjock det borde räknas som en svordom för det förstör så många människor verkligen! Men hur som helst, dedär nedrann grabbarna har sagt att man är tjock och då väljer man en baddräkt för att inte visa magen. Jag använder med det ibland, för att det är ursnyggt men man ska inte välja det för att man skäms över sin kropp.

Det är så sjukt fint med lite kurvor precis som det är fint att ha en rakare kroppsform med mindre bröst och höfter, allt är fint! Precis som man är.

Jag har komplex än över min rumpa, ni ser den i inlägget, jag har fått lite bristningar på den under graviditeten som ni ser och ja, de är inte den mest tränade perfekta rumpan i dedär killarnas ögon men det är min rumpa, en del av min kropp och jag duger precis som jag är, precis som du och alla andra i denna värld, Lägg energi på bättre saker än utseende.

Puss och kram!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
tiingelinn

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. JosefineMoberg

    jätte viktigt inlägg och bra att du tar upp det! du är så vacker precis som du är! men precis som du skriver känner jag igen det där under skolan att endel skulle säga si eller så ska man ha eller de är inte snyggt osv. Helt sjukt att de är och fortfarande är så i jätte många skolor och även runt om. ❤️

  2. Emmajerkesten

    superbra skrivet! 💪🏼Är det något jag ska lära min son (o ev blivande dotter) så är det att yttryck som “pojkar är bara pojkar” eller “han gör så för att han är kär i dig” är ren bullshit. finnsinga uttryck som gör mig så irriterad och arg som dessa. vet inte hur många gånger man fått höra dessa som ung tjej och speciellt i skolan.