Tiingelinn

Galet konstigt med storlekar

På alla bodys och generellt över lag är det storlek 62 vi använder på Tindra.

På Livlys mössor har hon storlek 6-9 månader och är snart 5 bara. Stora tjejen.

Men på kanin dräkten har hon 1-3 månader och är snart 5.

På overallen från polarn har hon 56 1-2 månader.

Hej finisar!

Skrivit lite under varje bild.

Jag blir galen när det fäller storlekar till bebisar. För det första varför ska de ha ålder som storlek. De är ju så individuellt med sånt! Får höra varje gång hos min bvc att hon är så liten och väger för lite men jag tycker inte ens hon är speciellt liten själv. Hon utvecklas och det är ju det viktiga.

Varför ska det stå månader. Vissa bebisar är långa, vissa är korta, vissa är runda, vissa inte, vissa har stort huvud, andra litet…

Att börja hetsa resan från födseln att alla ska väga lika mycket och vara lika långa är så idiotiskt ju! Konstigt att samhället är som det är.. eller inte alltså.

Förstår att det är jätteviktigt att de växer och går upp i vikt men något kilo hit eller dit.., skitsamma.

Denhär med storlekar gör mig förvirrad, Tindra har alla möjliga storlekar samtidigt, haha.

Kan verkligen rekommendera overallen från polarn och pyret. Den har varit helt fantastiskt. Tindra har haft den i typ 4 månader nu och den passar än. Vi tänkte nästan köpa en till likadan i större storlek för vi älskar den så mycket. Den är så fin och stilren, passar alla kön, praktiskt med vantar och fötter man kan vika över. Vindtät, varm. Super bra overall helt klart! Fick den av min farmor när hon var nyfödd.

Är det fler som har barn med olika storlekar på olika kläder, haha.

Puss och kram!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. linarebecka

    jaa det har alltid varit så, blir galen… melwin har en onepiece i 74 och en del tröjor i 92. men 86 på det mesta.. han är 2 år nu.. storlek 86 är för 12-18 månader ?? nä han har ALDRIG följt en storlek efter vad det står för ålder i klädesplagget. totalt värdelöst att de ens skriver ut det

  2. flickanutanstil

    Det är ju lite som det är, i vuxenvärlden är det ju likadant. Man pendlar i storlek. Iallafall jag, allt mellan xs och medium i olika grejer. Likadant med skor allt mellan 37-39 i storlek. Och det med ålder tror jag bara är ett riktmärke, iumed att det lätt blir en djungel. Så ungefärlig ålder står på dom. Så det äe inget man behöver ta personligt, ibland är det kanske lättare med sådana storlekar. Lilleman, tillexempel har 86 på allt nu men kan fortfarande ha ett par byxor som är 68, eller rent av 62 nu när jag tänker efter. Olika tillverkare har ju olika storlekar. (Hade ju varit smidigt om alla höll samma storlek o mått, men så är det inte tyvärr.) hoppas det går att förstå någelunda vad jag menar. Ha en fin dag. ?

  3. Rebecca

    Vi har oxå 56 i Pop ovrallen och min 8 veckors drunknar i den fast han har 56 i kläder. Tycker genrelett Pop har stora storlekar eftersom han ännu har 50 i det märket men 56 i allt annat ? En overall från Newbie är mindre i storlek 62 än vindfleecen i 56 ?

  4. johannatolppanen

    blir också ganska galen med storlekarna, amelia har från 62-74 i storlek, hon är tre månader och är 63cm lång och väger över 7kg. jag är jätte sugen på att köpa kanin dräkten från livly men har abslout ingen aning vilken storlek jag ska välja… ?

  5. sandrasg

    Jag har samma ”problem” med kläder. Igår hade jag på Milla stolek 74 som passa perfekt och i förrigår hade hon ett par byxor som var i stl. 50/56 och en body i 62.. Och min tjej är lite mer än 6 månader nu! ? Och växer som hon ska efter sin kurva!