Svar på frågestund del 2 ( lång) – Tiingelinn

Tiingelinn

Svar på frågestund del 2 ( lång)

Hej finisar!

Nu kommer del 2 av svaren på frågestunden från Instagram!

21. Är du den som bara vill att graviditeten ska ta slut eller känner du att du trivs och att det får ta den tid det tar?

Den frågan är svår för jag vill spola fram tiden tills jag sitter på förlossningen och har henne i famnen men jag vill inte föda henne nu då jag bara är i vecka 28 och det är för tidigt för henne. Då kommer hon få ligga på NEO och det tror jag är mycket jobbigare att åka och se sin bebis kämpa så mycket och behöva lämna henne där natt efter natt än att ha henne hos sig i magen. Dock är det sjukt jobbigt med mina graviditets problem.

22. Hur reagerade era föräldrar på er graviditet?

Marcus familj blev jätteglada och min blev typ paff men nu är de glada. Särskilt syrran.

23. Tycker du det känns nervöst nu när ni snart blir en till?

Ja det är klart det är nervöst men bara på ett bra sätt, längtar så mycket. Det pirrar i hela kroppen av tanken.

24. Hur kom det sig att du och Marcus började prata om barn och vem tog steget till det?

Ska jag vara ärlig så minns jag inte. Jag tror att jag har drev om det massor. När vi var typ 16-17 och min mens var. dag sen brukade jag driva om det och hålla på. Sedan har vi nog pratat om det sen start typ. Inte att vi ville ha när vi var 16 och precis blev tillsammans men jag har alltid velat ha barn tidigt och det har jag ju sagt för vi pratar ju om allt. Men jag tror det var Marcus som tog initiativet. Jo så var det. Han sa helt allvarligt en kväll. ” Linn jag vill ha ett barn med dig” och då blev jag helt rörd. Sedan började vi prata om det mer och mer.

25. Vilken egenskap gillar du mest hos dig själv?

Usch vad svår fråga, men att jag bryr mig mycket om andra tror jag. Är väldigt orolig av mig. Tänker alltid på andra och oroar mig över dem.

26. Känner du någon annan ung mamma?

Ja det gör jag min fina vän Alva som fick sin bebis igår! Ny funnen vän Linda, en hemlig gravid tjej som ej avslöjat sin graviditet än, Emma som jag träffat en gång, Felicia och massor med fler jag börjat snacka lite med.

27. Ser man dig på stan, får man gå fram då?

Åh, SJÄLVKLART! Känner mig som värsta kändisen nu , haha. Nej men såklart det är bar kul!

28. Kommer du vara med i något program tex unga föräldrar eller unga mammor?

Det får vi se i framtiden. Just nu är jag ju gravid och i dessa program ska man ju ha ett barn. Men kanske att vi kan söka senare. Är ju dock 19 år och inte 16, hehe. I sådana fall vill jag medverka i Unga mammor.

29. Hur reagerade du när du fick reda på att du var gravid?

Jag satt inne på toan fredag den 13:onde efter en piss dag i skolan och hade mensvärk, tyckte synd om mig själv, haha. Tittade på stickan och ser ett starkt och ett svagt streck och bara rycker till, kollar på det igen, igen och igen. Var själv hemma så sprang och hämtade ett till grav test från ett annat märke och doppade i kisset, haha. 2 sträck där med. Kan inte beskriva känslan jag fick det var något magiskt var så himla lycklig, wow.

30. Hur gick det till när du blev gravid?

Haha, ja, hur brukar det gå till. Lite kärlek på jullovet. Ingen stress eller skola att tänka på.

31. Hur berättade du för Marcus?

Jag la stickan i hans hand när han blundande och hans reaktion var underbar. Han blev så himla lycklig och bara lös!

32. Vad ser du mest fram emot med att få lilla Tindra?

Att få hålla om henne, se henne le och utvecklas. Bara att få ge henne all min kärlek.

33. Vad var er första tanke när ni fick reda på att ni väntade barn?

Jag började försöka räkna ut när hon skulle komma, hehe. Sedan började jag oroa mig för reaktioner ifrån alla förutom oss 2 i lyckliga bubblan och alla läskiga saker som missfall.

34. Tror ni Tindra kommer komma den 21 september som är ert bf eller tror du hon kommer tidigare eller senare?

Jag vill och hoppas att hon kommer i vecka 38 men jag är jätterädd men säker på att jag kommer gå över till typ vecka 42, snyft börjar grina av tanken är rädd för det.

35. Hur länge har du bloggat?

Nästan exakt 6 år!

36. Hur ser du er som föräldrar? Lugna, spralliga, stränga, tysta?

Jag tror att jag kommer vara den där hönsmamman som oroar mig och sånt och som säger nej och så kommer hon gå till pappa Marcus som kommer säga ja, haha. Säker på det alltså. Sedan vet jag att vi kommer vara super stolta men kommer inte skryta inför andra mammor, avskyr sånt!

37. Har ni tänkt lära ert barn om alla människors lika värde eller ska ni låta henne själv få välja hur hon ser på människor tex sexuell läggning osv?

Jag kan ju aldrig bestämma och ta hennes åsikter i från henne men självklart ska vi lära henne det och kommer inte tollerera någon annan syn så länge hon bor hemma.

38. Hur känns det att snart få bli förälder?

Overkligt som bara den men helt fantastiskt och underbart. Önskar dock att min familj förstod lite bättre hur häftigt detta är och frågade lite mer om min graviditet och var med och pratade om vårt kommande barn.

39. Ser du fram emot förlossningen?

Ja, för att jag längtar efter min dotter mest av allt i hela världen men nej för att det gör sjukt ont och jag har förlossningsskräck.

40. Är du nervös för att råka föda i bilen?

Nej faktist inte alls. Tror det inte kommer ta så kort tid som 35 min om det tar till USÖ.

41. Hur skulle ert dröm barnrum se ut om ni fick välja helt fritt?

Det skulle vara stort och luftigt med allt ett barn kan tänka sig. Jag tycker min dotter förtjänar allt i hela världen. En egen baby walk in closet skulle hon lätt få.

42. Hur många barn vill ni ha?

Just nu 2 men kan nog bli 3. Inte fler för vi ska få plats i en vanlig bil, haha.

43. Hur många namn ska ert barn ha och vilka?

Jag vet inte men jag tror 2 namn och ett efternamn. Tindra Malm är spikat. Jag vill gärna ha Ellen som mellannamn. Det är efter min morfars mamma och min syster heter även det i mellan namn och Fanny betyder ju allt för mig.

44. Har ni kollat könet och isåfall varför/ varför inte?

Ja, det har vi och det är 3 barnmorskor som kollat och alla har sagt dotter. Vi valde att kolla dels för praktiska själ då jag ville kunna shoppa loss redan nu men även på grund av mitt dåliga tålamod och nyfikenhet. Marcus mamma tyckte att vi inte kulle titta, haha men det gjorde vi ändå.

45. Ska det bli spännande att bli förälder?

Om det ska, längtar, såååå mycket. Särskilt nu när jag har sätt Alvas underbara skapelse.

46. Har din graviditet varit bra?

Både ja och nej, har inget att jämföra med men har ju läst om andra som får ligga inne på sjukhuset i flera månader, så ja det har varit bra. De 13 första veckorna spydde jag varje dag, fram till vecka 20 hade jag så dålig aptit, åt ingenting nästan mer än frukt. Nu har jag jättelågt järnvärde som inte går upp, sammandragningar vid ansträngning, vilket kan vara att vara aktiv och inte vila bara, trötthet som heter duga och lite andra vitaminbrister som jag jobbar stenhårt med för att få upp! Hade även massor med småblödningar i början av graviditeten så gjort typ 10 ultraljud.

47. Bor du och Marcus tillsammans eller hur är det?

Ja det gör vi. Vi bor båda hemma hos mig då båda jobbar här i Örebro. Men innan har ju Marcus bott i Linköping och jag här men nu bår båda här fram tills vår lägenhet blir klar den 1: a september flyttar vi in!

48. Bästa med att vara gravid?

Att veta att man bär sitt barn som man älskar så mycket och livnär det, känna hennes sparkar, se magen växa, åh älskar det!

49. Sämsta med att vara gravid?

Alla jobbiga besvär som jag skrev om i fråga 46. Även alla blodprov i armarna och gynundersökningar.

50. Hur mår ni 3 just nu?

Tindra mår prima, Marcus mår prima och jag mår sådär.

51. Vad har ni kvar att fixa?

Soffa, gardiner, blöjor, några mer pyjamaser, babysiter, bb väskan, ja lite allt möjligt men mycket är klart!

52. Vad är era planer för kommande månader?

Vi båda ska jobba hela sommaren nu och sedan har vi 2 veckor semester på slutet som vi ska njuta av som bara den. Hitta på något riktigt mysigt, åka på roadtrips, besöka Marcus familj, lite hemliga planer, bloggevents, vila, flytta, ja fixa allt innan tösen kommer.

53. Har du varit gravid tidigare?

Nej detta är mitt första barn.

54. Har du börjat planera inför förlossningen än? Vart du vill föda? Skrivit förlossningsbrev osv?

Jag vill föda i Linköping men kommer förmodligen föda i Örebro. Inget brev skrivet än, vet inte vad jag ska skriva.

55. Är det otäckt att vara gravid?

Nej inte alls, det enda läskiga är när man oroar sig för bebisen.

56. Har ni planerat bebisrummet?

Nej det har vi inte och vi kommer bo i en 2:a så till en början får hon sova inne hos oss och ha saker i vardagsrummet, typ en hörna.

57. Kommer du och Marcus vara hemma tillsammans hela tiden och ta hand om Tindra?

Åh tänk vilken dröm! Men nej är ju bara en förälder som är hemma i taget och jag kommer förmodligen ta hela föräldraledigheten. Marcus är såklart hemma de första veckorna!

58. När tror du Tindra kommer börja på dagis?

Det heter faktist FÖRSKOLA! Haha, är inte kinkig med det där själv men personalen blir svinsura om man säger dagis så börjar lära mig ordet förskola även fast det för mig alltid kommer vara dagis, haha. Hur som helst, vid ett år tror jag.

59. Om det skulle varit en kille vad skulle han hetat då?

Troligen Love eller Leo så är det en pojke i magen trots allt blir det något av dessa namn.

60. Kan du skriva en lista med massor av fina namn?

Absolut gör ett separat inlägg om det.

61. Har ni funderat på något speciellt tema till barnrummet?

Nej faktiskt inte men är så taggad!

62. Vad hade du för första symptomer på graviditeten?

Första var ju redan 3 dagar innan min beräknade mens då jag kände mensvärk men ingen blödning. I vanliga fall kommer alltid mensen ca 2 timmar efter det börjar molnvärka. Sedan var det att mina bröst växte väldigt tidigt och började klia och i vecka 6 ungefär kom illamåendet men då hade jag redan plussat ju.

Det var nog svar på ALLA frågor. Dissade inte en enda, haha. Vill ni ställa fler är det bara att kommentera valfritt inlägg på min blogg, insta eller vart som helst.

Puss och kram!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofia

  Vill ni ha barnens åldersskillnader tätt(t.e.x ca 2 år) eller glesare (t.e.x 4/5 år). Vad är idealskillnaden för er? 😊

 2. Sofia

  Vill ni ha barnens åldersskillnader tätt(t.e.x ca 2 år) eller glesare (t.e.x 4/5 år). Vad är idealskillnaden för er? 😊

 3. Ebba Knutsson

  Vad roligt att ni ska få en liten flicka! Hoppas du mår bättre veckorna som är kvar av graviditeten och lycka till med flytten <3

 4. Ebba Knutsson

  Vad roligt att ni ska få en liten flicka! Hoppas du mår bättre veckorna som är kvar av graviditeten och lycka till med flytten <3