Tiingelinn

Svar på frågestunden från Instagram del 1

Hej finisar!

Alltså wow blev helt paff när jag såg hur många kommentarer jag fått under frågestunden på Instagram! Här kommer i alla fall svaren:

1. Är du rädd för förlossningen?

Ja, jag är jätterädd, har förlossningsskräck men håller på att invänta en tid hos en Aurora barnmorska. Har ringt 3 gånger men de ringer aldrig upp som de lovar…

2. Vart bor du?

Jag bor i en liten byhåla utanför Örebro.

3. Hur många blodprov/ stick i fingret mm har du behövt göra? ( Tack för den fina kommentaren med)

Jag har fått göra så många, usch är rädd för sånt. Fingret går bra men har även fått ta från armen flera gånger, minns inte hur gånger ens. När de tar i armben stoppar de in en grej och tömmer flera rör, usch det är inte kul men värt det för bebisens skull.

4. Hur vill du ha din förlossning och vad är Big mono som absolut inte får hända under den?

Åh, det är så himla svårt, vet inte en om jag vill föda vaginalt eller göra kejsarsnitt. Hoppas hinna prata med Aurora barnmorska så jag får lite hjälp. Det som absolut INTE får hända är att Marcus är sjuk så han inte kan vara med, eller att han skulle svimma eller nått. Det viktigaste är att han är med, och att förlossningen går så smidigt som möjligt för både mig och bebisen.

5. Välj en egenskap som gör att ni som par kompletterar varandra bäst.

Oj, hade lite svårt att förstå frågan men jag tror att det är att vi hela tiden backar upp varandra och finns vid varandras sida.

6. Hur träffades du och Marcus?

Vi träffades genom att jag skulle adda min killkompis Pontus på appen kik i 8:an typ och råkade lägga till Marcus istället för de har samma efternamn och är födda samma år. Vi började skriva där och skrev ca 1 år innan vi sågs. Då föll vi för varandra direkt.

7. Hur känns det att bli mamma?

Det är det absolut bästa som hänt mig. Jag längtar varje sekund efter att få träffa vår lilla dotter. Är såklart väldigt spännande och är lite nervös med.

8. Hur tror du att din förlossning kommer att vara?

Jag tror att jag kommer få en jobbig förlossning för det känns som jag alltid är det där lilla undantaget som åker på all skit. Men jag hoppas att den kommer att vara bra.

9 .Hur kom det sig att ni valde namnet Tindra?

Både jag och Marcus tycker det är så fint och unikt. Finns inget vackrare namn enligt mig.

10. I vilken vecka kände du de första sparkarna?

Oj, alltså jag kommer nästan inte ihåg, vecka 18 tror jag. Minns att det var mitt i natten jag kände en tydlig spark så jag ringde Marcus mitt i natten och berättade det, hihi. Kände dock rörelser tidigare.

11. Var hon planerad?

Japp det var hon, en efterlängtad bebis.

12. Har ni fått mycket negativt på grund av er ålder?

Nej, faktist inte, visst för vissa är lite fördomsfulla, främst är dessa personer som är över 35 år. Det som störde mig mest var att en ”ingift” släkting hade åsikter men de fick människan hålla för sig själv, hålla i Tindra kommer hen dock inte få göra, usch!

13. Var Tindra planerad och hur reagerade ni när ni plussade?

Ja, som jag skrev innan är hon planerad och vi båda blev jätteglada och överraskade rör jag äntligen plussade, det kändes för bra för at vara sant.

14. Hade du några som helst tankar på vilket kön bebisen hade innan ni fick veta att det var en flicka?

Om jag hade, jag var säker på att det var en pojke men när vi fick veta att det var en flicka så var jag helt säker på det, fram tills nu då jag börjat tro att de sätt fel, alla 3 barnmorskor som sätt, haha. Marcus trodde dock flicka hela tiden.

15. Kommer ni flytta ihop direkt när hon kommer eller när ni landat lite?

Planen är att vi ska flytta ihop 21 dagar innan hon är beräknad. Så vi kommer nog precis ha hunnit flytta in. Dock hoppas ju jag att hon kommer i vecka 38 istället för 40 och i sådana fall kommer det bara vara drygt en vecka efter.

16. Hur träffades ni för första gången?

På södra stationen i Örebro. Min första tanke var att han var så mycket snyggare i verkligheten, hihi. 16 år..

17. Jag vet att er graviditet är planerad men vad var det som gjorde att ni ville bli gravida just nu, mer än att det kändes rätt?

Oj svår fråga, denna fråga ställer så många, haha. Alltså vi båda var redo, vi ville ha bebis, vi längtade efter det, vi vill inte festa, supa, eller resa jorden runt, vi har tagit studenten. Vi ville ha bebis som vilket ungt eller gammalt par som helst som vill ha barn.

18. Hade ni pratat mycket om at skaffa barn innan?

Ja, självklart. Alltså vi pratade ju massor innan vi bestämde oss för att börja försöka så båda var helt säkra på att detta var vad vi ville i livet just nu. Sedan under förskönades tid pratade vi om det hela tiden, det kändes som en enighet innan jag blev gravid.

19. Hur kom ni fram till namnet Tindra? Hade vår son varit tjej hade han hetat det, så fint!

Åh tack, alltså det är som jag skrev innan, det klingar fint, det är vackert på alla sätt, jag älskar namnet. Det känns unikt och glatt.

20. Hur är du som person?

Oj, jag tycker det är svårt att beskriva sig själv. Jag är ganska så envis, har ganska dåligt tålamod, är väldigt utåt riktad, kan babbla hur mycket som helst, är en sjukt ändlig person men är oftast glad och sprider energi.

Det var del 1 på frågestunden. Fick Såå många frågor så delar upp den i 2 annars kommer ni nog inte orka läsa, haha.

Puss och kram


Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.