Tiingelinn

En sak som gör mig fruktansvärt upprörd

Hej på er!

Ni som läser min blogg regelbundet har hört detta förut då jag tar upp de gång på gång men jag kan inte låta bli.

Blir så trött på samhället och hur folk beter sig och som vanligt är det främst på sociala medier som allt händer. Att skriva elaka kommentarer om något så oväsentligt som hur en person ser ut är det värsta jag vet. Det är respektlöst att inte kunna låta andra människor vara som de är. I många fall handlar det även om avundsjuka på personen men är man så avundsjuk så man trycker ner andra behöver man faktiskt ta itu med sina problem.

Det blir allt vanligare att företag använder sig utav så kallade plus size modeller vilket är sjukt bra och ett stort steg framåt. * Personligen tycker jag däremot att ordet plus size är ett dåligt ordval då det fortfarande gör skillnad mellan vad som anses som ”normal modell” och vad som är en ”plus size” men det hör inte hit. Denna typ av marknadsföring har gett väldigt bra kritik för det mesta vilket är kul MEN så kommer det stora MEN:et när det gäller motsatsen (de som är smalare än vad som är ”normalt”) så är det fritt fram att klaga.

Tack vare kampanjer så har hatet mot personer som är större byggda minskat rejält på sociala medier men det är nästan inga som tänker på alla vackra människor som är naturligt smala i sina kroppar och vad de får möta i sin vardag.

Företaget Dmretro har en jättesöt modell som har en fin och tränad kropp och är naturligt smal. De tänker ett steg längre och använder en smal modell för att visa att alla kroppar är fina även de smala och då är det tydligen fritt fram att skriva fula kommentarer som ” använd modeller som äter” ” vad ska detta sända för signaler” ”usch” ”man ser inget annat än ben” och så vidare. Det är allt från ungdomar till medelålder som kastar ur sig detta och jag blir så arg.

Det är en tjej som ser ut såhär, som inte har några ätstörningar, som har en vacker kropp och som råkar vara modell för Dmretro. Företaget är kända över hela Sverige, de har superfina kläder och är personligen en favorit butik. Det finns så många tjejer som skulle vilja vara modell för dem, jag själv skulle absolut inte tacka nej, och den här tjejen har de valt ut, förstår ni, de har valt ut henne att få vara modell för dessa kläder och bikinis. Hon är proffsig och bra på det hon gör.

Det är så dålig stil att klaga på henne men vad personerna som skriver så här inte tänker på att on personligen kan bli sårad, och även alla andra tjejer med liknande kroppsbyggnad.

Jag förstår inte vad det är för skillnad på att kalla någon tjock som alla vet att man absolut inte gör och att kalla någon smal. Jag har erfarenheter både personligen och från nära och kära vad det gäller den saken och det är inte allas kul att få höra ord som ”du är sjukt smal” Vi föds med olika förutsättningar även vad det gäller utseende, vissa lägger på sig lätt och andra inte. Det finns de som är smala och får specialkost för att gå upp i vikt vill jag bara förtydliga. De handlar inte om att man inte äter som vissa verkar tro. Efter att själv blivit kallad Anorexiabarn så vet jag hur det känns.

Snälla rara, låt alla se ut som de är, låt modeller få sköta sitt jobb och var nöjd över hur du själv ser ut!

Tack

​Så här ser min kropp ut och jag är nöjd som jag är!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.