Therese Wickman – Lev ditt liv som DU vill leva det och inte som någon annan vill att du ska leva!
theresewickman

Therese Wickman

Annons

INGA ORD RÄCKER TILL…

Hej fantastiska du!

 

Som ni sett var det längesedan jag skrev. Helgen startade bra med slutade i kaos.

Ni som följer mig på Instagram har fått tagit del av mitt mående dom sista dagarna & mycket som jag känt under en längre tid har nu börjat komma ut.

 

Av olika anledningar , extremt viktiga anledningar så ska jag gå igenom en lång process för att söka om ensam vårdnad när det kommer till Matheus.  Ni som såg min Live igår vet en del av allting & jag har aldrig känt sådan enorm kärlek förr. Ni har verkligen visat att ni finns där när man behöver er som mest & aldrig hade jag kunnat tro att min ofiltrering i från livet kunde ge sådan respons.

 

För er som hängt med i detta genom min Instagram så vill jag förklara några saker så det inte blir några missförstånd, ok?

Jag kommer ansöka om enskild vårdnad, något som är extremt svårt att få här i Sverige, men för Matheus säkerhet så måste jag gå igenom denna kamp & göra allt som står i min makt.

Enskild vårdnad betyder inte att C inte får träffa sin son, han kommer fortfarande ha rätt till umgänge med Matheus, det är två helt olika saker & hur det kommer se ut är ingenting jag kan svara på i dagsläget…

Anledningar till detta delade jag på min live igår kväll, men jag kommer inte gå in mer specifikt än så här på bloggen då det kan komma till att bli till min nackdel. Som det så fint kallas här i Sverige när man öppnar upp & berättar “förtal”.

Ni som inte hängt med får helt enkelt lita på att det är av rätt anledningar <3

 

Efter min live med er igår så var ni många som började swisha mig pengar, som själva googlat rätt på det & som sedan efterfrågade att jag skulle dela det så ni kunde hjälpa mig i denna process. En process som enligt min Advokat brukar landa runt 100 000 kr något som jag heller inte har rättslig ekonomisk hjälp till. Min hemförsäkring hjälper inte till då man enligt dom måste ha varit separerad med den andre föräldern i minst 1 år, vilket vi inte har. Annan hjälp har jag inte heller rätt till då jag enligt det systemet har för hög årsinkomst, hur nu den siffran kan vara för hög. Så jag har som min Advokat så fint kallade det, hamnat mellan två stolar.. Tänk att ens barns säkerhet ska handla om pengar?

 

I detta läge jag hamnat i så har ni visat vilken enorm jäkla kraft & kärlek ni sitter på, jag har gråtit över vilka fantastiska hjälpsamma människor som finns där ute.

Ni har visat mig att många tillsammans kan skapa något stort.

Att jag inte ska behöva backa för att jag inte har pengar till att föra kampen..

Vill också förtydliga för den lilla procenten som kanske tror att jag sitter & tigger om pengar.

Detta är en uppmaning från er, ett intiativ från er, en tanke jag själv inte ens hade tänkt då jag som ni vet har extremt svårt att be om hjälp, till och med när jag behöver den som mest.

Men när det handlar om ens barn, min son & hans bästa så släpper jag stoltheten & försöker acceptera att ni är sååå många som vill hjälpa mig med detta & för det kan jag inte beskriva min tacksamhet nog.

Så, jag sitter alltså inte & bara tar emot pengar & gör så andra inte har råd med mjölk för min skull, detta handlar i dom flesta fall om en mindre summa som tillsammans blir en enorm jäkla kraft…

 

I morgon har jag möte med min Advokat, efter det har jag mer på fötterna & kan acceptera den insamling ni tillsammans startat på Facebook..

 

 

Jag har inte ord nog som räcker till för allt jag känner för er just nu. Tack till var av en utav er.

Under en natt har ni redan lyckats skramla ihop 17 500 kr

Ni är helt otroliga, detta kommer vara en viktig start i denna långa långa strid.

Tack för att ni finns när jag behöver er som mest & tack för att ni uppenbarligen bryr sig om det käraste jag har, min Matheus <3

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentera (28)

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Cornelia

  Lider verkligen med dig Therese. Du verkar vara en fantastisk mamma och en stark person. Du kommer klara det här!
  Jag förstår att du här på bloggen inte vill skriva ut vad det är för anledningar till ditt beslut. Men får oss som missade liven, kan du inte göra en till så förstår vad som hänt?
  Swishar en slant ❤

 2. Emelie

  Har följt dig i många år så:
  Självklart har jag swishat 100kr, inget barn eller förälder skall behöva genomlida/fara illa❤

 3. Tess

  Tack för att vi får hjälpa dig! Missade liven men litar fullt ut på dig! Önskar att du slapp gå igenom detta men hoppas att du verkligen känner att vi finns här! Swishade en slant! Stor kram!

 4. Anki

  Kan inte se dina lives så jag vet inte riktigt vad som händer men förstår att du har anledning att känna dig väldigt orolig för lille Matheus. Däremot har jag under en tid läst mellan raderna på din blogg att något är totalt fel. Tyvärr har jag själv erfarenhet av att ett av våra barn hade en partner som våldtog, misshandlade och hotade att döda vår dotter samt att han slog deras två barn. Han blev som tur var dömd för kvinnofridskränkning så småningom vilket var underbart, sen att själva straffet var ett skämt är en annan historia. Det var flera år sedan och idag bedöms det som tur är mycket hårdare. Det värsta är att sådana personer oftast har en otrolig förmåga att manipulera och få andra att tro att de är perfekta i alla avseenden. Sådana psykopater lyckas dessutom oftast få flickvänner som är alldeles för snälla och som gör allt för dem. Förmodligen vet de exakt att de ska välja en riktigt snäll tjej istället för någon som är tuffare/hårdare för dem klarar de inte av att trycka ner. Jag tycker så synd om dig så du kan aldrig ana och du sitter i en knepig sits så länge ni har delad vårdnad om lillkillen. Jag vill bara ge dig några råd som kan vara bra att tänka på så länge.
  – Lämna under inga omständigheter ifrån dig Matheus pass.
  – Prata med personalen på förskolan så att de aldrig lämnar ifrån sig Matheus till hans pappa utan att de först kollar med dig att det är ok. Jag vet inte om det är möjligt att neka honom det men i så fall får du förklara varför du inte vill det och de kanske i alla fall kan fördröja hämtningen såpass länge så att du hinner ta dig dit.
  – Be din advokat förklara ordentligt för dig vad du kan göra för att säkerställa pojkens säkerhet. Skriv ner den infon du får av honom så att du inte missar eller glömmer bort något vilket är väldigt lätt när man får mycket info. Ta gärna med dig någon som hjälper dig att lyssna.
  – Jag vet inte heller om det skulle vara bra om du gör en orosanmälan till soc men det tycker jag du ska fråga din advokat om.
  – Har han misshandlat dig o/e dina barn så kanske en polisanmälan vore något att tänka på även om det är nyligen (kolla med advokaten).
  Jag hoppas av hela mitt hjärta att det löser sig för dig och jag är helt säker på att du kommer att fixa det. Kramar i massor till dig!!!

 5. Jennie

  Swishade också en liten slant idag, det kändes som en självklarhet efter att ha lyssnat på dig igår 😥 Är verkligen så så ledsen för er skull, och håller alla tummar och tår för att det ska ordna sig, med eller utan pengar. Löser det sig ekonomiskt på andra sätt (eller om det blir pengar över) tycker jag du och dina barn ska göra något riktigt kul tillsammans, när denna mardröm är över – det är ni sååå värda! Stor kram till er! ❤️

 6. Johanna

  De bör gå få hjälp med advokat kostnaden utan hemförsäkring de fick min mamma när hon fick ensam vårdnaden för oss. Dock är det många år sedan. Men kolla upp allt sånt du kan.

  1. theresewickman
   theresewickman

   Det skulle vara genom den statliga hjälpen? Men den får jag tyvärr ingen hjälp av heller då jag har en för hög års inkomst enligt dom <3

 7. Alexandra

  Hej fina du jag tycker att de e hemskt att ett barns säkerhet ska påverkas av pengar de gör mig så arg för så ska de inte vara. Tänker så mkt på dig och din familj och en extra tanke på lille Matheus

 8. Anna

  Såg din live igår och blev så otroligt ledsen för din skull! För ER skull, för barnen blir ju också drabbade på ett eller annat sätt. Framför allt Matheus.
  Jag har själv levt i en väldigt destruktiv relation med en man som tryckte ner mig psykiskt och som även kunde vara hårdhänt och våldsam. Så jag känner med dig och med dina känslor och tankar som du delade på liven igår. Tack för att du öppnade upp och delar med dig! Tror vi är många (tyvärr) som varit med om liknande på ett eller annat sätt!
  Du säger att du inte är stark kring detta, men det tycker jag verkligen du är! Stark som öppnar upp, berättar sanningen och om dina känslor och tankar! Det tycker iaf jag är Starkt!
  Tänker på er och hoppas att besöket imorgon kommer ge rätsida på mkt och information om hur du & vi som är med dig i detta kan driva detta vidare!
  Stor stor kram!

 9. tant H

  Bedrövligt att läsa om hur du har det och otroligt glädjande att så många ställer upp för dig. Detta är svårt och “barnets bästa” -jag hoppas din advokat är till bästa stöd. Du gör det så bra som är ärlig nu och du räddar många från att hamna i denna fälla.
  Lycka till! “Kan, vill och orkar”! Låt fdet vara ditt ledord nu! Kram

 10. Therese

  Hej! Vill bara tipsa om terapeuten Yvonne Fuchs (kolla tex FB eller instagram), hon är specialiserad på narcissister. Kanske inte prio nu i den mest akuta situationen med ansökan om enskild vårdnad osv, men sen när du behöver hjälp med att lappa ihop dig själv psykiskt. Att förstå vad du (ni) varit med om.

 11. Sofie

  Lider med dig, verkligen 🙁 Tänkte bara på att förskolepersonalen inte får neka Matheus pappa att hämta honom när ni har delad vårdnad ♥️

 12. Skånsk 2 barnsmamma

  Gjorde så ont i hjärtat av allt du berättade i liven igår 😢
  All kärlek och mängder med kramar till dig och dina fina barn ❤️

 13. Lizzy Weiner

  Hej! Såg din Live igår. Grät floder. Klart att man vill hjälpa dig. Följt dig i så många år nu. Du är verkligen en fin människa. På alla sätt. Bra att sanningen kom fram. Bra kämpat! 💜👊🏽 Dina följare och familj älskar dig. Glöm aldrig det. Nu hoppas jag att alla pengar kommer in. Du är en fantastisk kvinna och mamma. Kram till dig 💜💜

 14. Johanna

  Följde din live igår, och tycker du gör helt rätt. För er allas säkerhet. Du säger att du inte är stark, men det är du verkligen och otroligt modig och öppnar upp dig inför främlingar! Men vi kommer alltid finnas här för stöttning och peppning! När löning är här så kommer min swish till dig också . All kärlek till er ❤

 15. Rebecca

  Swishade en slant igår & jag hoppas du kan se oss som vill hjälpa dig som en del i ditt lag eller armé 😉 som står bakom dig i denna kamp & tuffa tid❤️💪. Ingen ska behöva gå igenom något sånnthär och jag kan inte ens föreställa mig hur det känns. Man har ju själv ångest å magont när det gäller ens barn för betydligt mindre saker. Att be om hjälp i den sitsen du befinner dig i är inte en svaghet utan snarare ett bevis på mod! Vi känner för dig och är i ditt lag Therese! ❤️❤️ Så tvivla aldrig på dig själv i denna kamp. Massor av styrkekramar från en mamma till en annan 😍

  1. theresewickman
   theresewickman

   Alla ord låter så litet & ynkligt i den enorma tacksamhet & kärlek jag känner. Ni är tametusan bäst! Du ska veta att jag aldrig hade klarat denna tuffa tid utan er <3 TACK!

 16. Alma

  Även om du har enskild vårdnad så undrar jag om C är lämplig att ens ha umgänge med sin son? Har man bitit sitt barn och skadad barnets mamma tycker jag inte han borde få ha det.

 17. Angelica

  Så fint gjort, hade hemskt gärna swisha pengar men jag måste tyvärr säga som det är.. Jag kan inte pga att jag endast har en halvtidstjänst och får inte ens min egna ekonomi att gå ihop. Men du är en enormt fin och stark person som jag följt sen din medverkan i ensam mamma söker. Du är en enormt stark kvinna ska du veta, och jag är så glad att få dela både dina bra och dåliga dagar för vi alla har sådana. Kram från mig, oavsett om jag inte kan swisha något 😢😢 skäms men jag tänker massa på dig ska du veta ❤

  1. theresewickman
   theresewickman

   Du har INGET att be om ursäkt för, absolut INGENTING!! Det är inte meningen att andra ska gå på knäna för att hjälpa till ekonomiskt i detta, aldrig i mitt liv. Det skulle jag INTE må bra utav….. Tack för att du finns & stöttar i detta. Betyder mycket!! Ta hand om dig & LOVA att inte skämmas, för det har du ingen anledning till! DIn kärlek & omtanke räcker mer än väl <3

 18. Pillan

  Hej Therese, har själv enskild vårdnad och det går att få men det är en tuff process. Min advokatkostnad slutade på 15 000 kr, dock hade vi varit separerade i flera år.
  Du kommer fixa det här 💪 styrkekramar till dig ❤️

  1. theresewickman
   theresewickman

   Skönt att höra om dom fall där det faktiskt gått igenom. Vad skönt för dig, gissar att du hade rättsligt hjälp i från din hemförsäkring då?
   TAck <3
   KRAM

Se fler...
Annons