Therese Wickman

KIDH SVIMMADE PÅ AKUTEN!

Hej fina du!

Vilken jäkla start på en ny vecka efter en lång påskledighet. Min sladd till datorn har gått sönder och på den har jag massa arbeten och det är även från den jag skriver till er. Ogillar att blogga från telefonen, men ska försöka till den nya sladden kommit.

Därav har det varit tystare här inne än vanligt..

 

I går hamnade vi också på Akuten, jag och Kidh.  Han har klagat litegrann på magont i ett par dagar, mest på morgonen och det svåra med Kidh är att man inte riktigt vet om det är på riktigt eller om det är något han säger för att slippa skola eller liknande. Han har nämligen snappat upp att vid minsta lilla symtom så måste man stanna hemma från skolan så innan påsklovet vaknade han upp och kände halsont var och varannan dag som sedan magiskt gick över några timmar senare.. Så därav och att han lekt på som vanligt så bekräftade jag bara hans magont men kände inte att det behövde bli en stor grej.

Men igår låg han i fosterställning i soffan och beklagade sig stort över magont. Ringde då direkt till vårdcentralen och förklarade läget. Att han en tid småbeklagat sig men att det idag gjorde så ont att han hade svårt att gå.

Vårdcentralen ville inte ta emot oss utan hänvisade oss istället direkt till barnakuten så han kunde få den hjälpen han behövde.

Väl på plats fick vi gå genom flera olika tält, ta temp i öronen , sprita oss och besvara på massa frågor och beskriva symtom innan vi blev slussade till rätt plats.

Doktorn undersökte hans mage, klämde och kände och han var som ömmast precis där blindtarmen sitter.  Dom tog flera olika blodprover och som vanligt vid tagning av blodprov så tappade Kidh medvetandet. Han började kallsvettas, bli likblek och sedan svimmar han. Förr tyckte jag detta var obehagligt men nu är jag så van vid att det är såhär Kidhs kropp reagerar. När han väl vaknat till så fortsatte svetten rinna och han blev snabbt illamående vilket slutade med en helt nerspydd toalett och golv ? Tur nog bara vatten som kom upp!

Många många timmar senare kom provsvaren som såg bra ut. Ingenting som visade på någon infektion eller liknande i kroppen. Så vi blev hemskickade med Alvedon och restriktioner om att komma tillbaka om han får feber eller ökad smärta…

Vet inte vad det kan ha varit, för idag är han tillbaka i skolan pigg och smärtfri?

Bilden här nedan togs när Kidh hade svimmat, (på hans begäran.) Han vet nämligen hur hans kropp reagerar, han är så van efter alla provtagningar genom åren så han ville jag skulle ta kort så han kunde se hur blek och dålig han blir av bara några blodprov. Eller egentligen ville han jag skulle filma, men kände att jag inte hade mage att stå och filma när han bara tuppar av ? Vad är de med ungar nu förtiden att vilja ha allt på film? Han önskade till om med efteråt att jag hade filmat när han spydde ner hela toaletten. ? Hade varit roligt att visa Ellah sade han ?

Väl hemma från sjukhuset var det bara att snabbt hämta upp Matheus på förskolan och åka iväg till Stallet med Ellah. Gick över förväntan att ha med Matheus till Stallet, tur att Youtube finns och att ridningen var utomhus ?

Nu hoppas jag att resterande dagar av veckan kan vara lite lugnare. Vi ska plantera blommor och grönsaker i helgen samt fixa i trädgården ?

 

Skulle också önska så innerligt att du tog ett par minuter och kommenterade här nedan vad du önskar mer av här på bloggen?

 

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Rebecka

    Mer hästinlägg, alltid mer hästar! ? Hur går det för barnen? De har ju hållit i intresset ett tag nu! Hur är det att följa deras utveckling? Hur är det att handskas med hästarna tillsammans med barnen? Ridning är ju dyrt, har de även andra aktiviteter vid sidan av?

  2. Rebecka

    Mer hästinlägg, alltid mer hästar! ? Hur går det för barnen? De har ju hållit i intresset ett tag nu! Hur är det att följa deras utveckling? Hur är det att handskas med hästarna tillsammans med barnen? Ridning är ju dyrt, har de även andra aktiviteter vid sidan av?

  3. Didi

    Usch vad hemskt, så det va inte blidtarmen eller? Undra vad det kan ha varit. Jag hade nog helst velat läsa att du lämnat barnet hemma och låtit han vila upp sig en extra dag för att avvakta för båda hans, er och andras säkerhet. Men du vet ju bäst själv hur du gör med dina barn. 😉
    Jaja hoppas han mår bra nu. <3
    Trevlig helg, hoppas ni får det fint, mysigt och smärtfritt i helgen.

    1. theresewickman

      Ja eftersom det visade sig vara körtelmage och han mådde bra dagen efter så tyckte jag det var helt ok att han gick till skolan. Han har ju ingenting som smittar ?

    2. Sanna

      Hej! Min son har haft körtelmage när han var i din sons ålder. Vanligt tydligen och går över. Men kan vara jättejobbigt för barnet ❤️

  4. Martina Nathell

    2 av mina 3 barn har haft körtelmage. Svår diagnos att ställa har jag förstått. Tog tid innan läkaren kunde säga vad de led av.
    Jättejobbigt. Mina barn var sjuka över 1 vecka med ont i skov.
    Krya på Kidh

  5. Kerstin

    Körtelmage ?? De har våran dotter vi har sökt 3 ggr då de suttit vid blindtarmen men hon fick diagnosen körtelmage o det är rätt vanligt men de gör jävligt ont! En Ipren o en alvedon så släpper de efter ett tag ❤️ O de växer bort våran dotter hade sista gången vid 15 år o hon e nu 18

  6. Ninni

    Hej! Jo oftare personliga inlägg och funderingar kring livet. Vad har du lärt av gamla relationer ? Vilka drömmar den närmaste tiden har du? Vad ångrar du att inte ha gjort ? Relationen med föräldrar ?….mm

    1. theresewickman

      Mina stora barn frågar jag alltid om lov innan jag publicerar bilder på dom, så Japp helt ok. 🙂