Therese Wickman

KAN INTE LÅTA BLI ATT PÅVERKAS!

Hej fina du!

 

Mötte grannen idag och vi stod och pratade en stund. Det är ett äldre par som har bott vägg i vägg med oss sedan vi flyttade hit för snart 10 år sedan .

Dom har och betyder enormt mycket för mig och barnen. Dom har lixom alltid funnits där,bjudit på fika,  hjälpt till med diverse saker här hemma under alla år jag varit ensam osv. Man kan säga att dom blivit som en extra mormor och morfar både åt mig och åt barnen.

Jag erbjöd mig att jag kunde gå och handla åt dom nu när dom rekommenderar äldre att hålla sig inne och mitt i samtalet slog det mig att dom verkligen ligger i riskgruppen, speciellt farbrorn som lever med lungcancer sedan några år tillbaka. En cancer han behandlat med cytostatika och som han nu med mediciner lyckas hålla tillbaka. I mina ögon är han idag en frisk fläkt med stor humor.  Tänker att det är så lätt att tro att man inte har så många omkring sig som skulle fara väldigt illa utav Corona, medan man förmodligen har hur många som helst.

 

Jag ska vara ärlig och säga att jag sista tiden blivit enormt påverkad utav alla hemska saker som händer just nu. Utöver Coronas framfart och att man egentligen vet ganska lite så har flera bekanta och vänner drabbats utav cancer. En bekants dotter drabbades dessutom i slutet på förra året och att ta del av all denna sorg, kamp och oro gör att man själv känner sig som en urvriden disktrasa, hur känner då inte dom?

Jag kan inte bara se på och ta in utan att låta det beröra mig, det går bara inte. Vissa daga är det svårare än andra att känna den där innerliga glädjen, som man enklare kunde känna innan allt detta kaos.  Hur kommer detta påverka framtiden, hur länge kommer Corona härja , hur länge kommer allt i samhället påverkas negativt, kommer mina vänner och bekanta överleva kampen mot cancer?

 

Frågorna är många, det gäller att ta en dag i taget, försöka hitta glädjen och inspirationen i det mörka, fånga tag i det som omger hopp och kärlek <3

 

 

 

 

 

Min fina granne som jag nominerade till årets granne ett år, därifrån kommer bilderna, från ett reportage i tidningen <3

 

Ta hand om dig underbara du!

 

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.