NU GÅR VI I KARANTÄN! – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

NU GÅR VI I KARANTÄN!

Vilket underbart väder.

Här i Örebro är det knallblå himmel och sol. Känns verkligen som vår. Så härligt!

 

Kidh åkte med sin Pappa hem igår efter sin fotbollsträning och jag fick nyss ett samtal om att Kidh blivit sjuk.

Han hade klagat på halsont i morse och hade nu en timme senare fått över 39 graders feber. Bad hans Pappa att inte lämna honom utan uppsikt eftersom det kan gå fort om det skulle vara Corona.

Förmodligen är det vanlig influensa han åkt på, men med alla skriverier om Corona så blir man ju nojig när detta inträffar.

Antar att vi kommer få sätta oss i karantän nu och några veckor framöver.

 

Oavsett vad det är så är karantänen viktig, det jag dock tycker är otydligt är att dom vill att Ellah kommer till skolan om hon är frisk. Men känns inte det riskabelt tänker jag om smittan finns i huset? Tänker på dom som riskeras att smittas?

Rent spontant tänker jag att vi alla stannar hemma? Men det kanske man inte ska göra?

För visst måste man ta åtgärder som om det vore Corona även om det skulle vara en vanlig influensa? Jag menar nu tar dom ju inga tester längre så vi lär ju inte få reda på vad detta är och det sista man vill är att sprida vidare.

 

Tur jag beställde hemkörning av mat till i morgon. Hade förberett med massa glass i beställningen. undra om något undermedvetet kände på sig det här?

 

Tänker att jag får ta helgen åt att leta upp lite roliga påskpyssel på internet som vi kan roa oss med. Lär också kunna ta ikapp all tvätt och hinna roa mig med att rensa förråd osv nu när vi kommer bli hemma en längre tid.  Finns inga undanflykter längre 😉

 

 

Hoppas att du får hålla dig frisk.

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Malin

  Någon här skrev att Corona är som en vanlig influensa.. För dom som inte är i riskgrupp ja men riskgrupper.. Min man har svår astma och blir inlagd av en vanlig lunginflammation… vågar inte ens tänka på vad som kan hända om han blir smittad.. Vår minsta son är snorig och hostig och har varit hemma hela veckan, vårt andra förskolebarn är självklart också hemma då. Vår dotter som går i skolan är det svårare med.. men blir nojig då hon har klasskamrater som varit både i London och på skidsemester… I dag får hon vara hemma då skolan förberett allt inför ev stängning så hon kan ha en hel skoldag med datorn.👍 Vi har hållit barnen hemma från aktiviteter och kalas. Bor i Kalmar. Blir så glad när jag hör att folk tänker på riskgrupper och inte bara på sig sjäva❤️ Ha det så mysigt hemma Therese, som du säger man får mycket gjort, sånt som man inte annars riktigt tar sig tid för! Kram!

 2. Emma lindmark

  Tror verkligen inte du tänker så hade alla familjer hållt sig hemma i den mån det går hade ju vi sluppit att smittan sprider sig som en löpeld! Likadant när magsjukan går om ja ligger hemma och spyr så är ju sannolikheten att mitt barn gör det också kanske oturligt någ i skolan händer det så kanske hon hunnit smitta ner hela klassen! Istället för att hon också skulle stanna hemma två tre dagar för att va säker på att hon insjuknar eller klarar sig och skona 30 andra elever från att komma hem
  Och spy ex! Promenera i skogen eller ute kan man göra fast man sitter i karantän om man orkar! Sen är det ju sagt att alla som har möjlighet och jobba hemma osv ska göra det! Finns dom som inte kan det som ja! Tycker detta ämne om Corona är så hetsigt folk blir så upprörda man kan väl hålla god ton

 3. Sanna

  Enligt FH-myndighetens rekomendationer, som man ska följa, får alla som är friska går till sin skola/jobb. Då det råder skolplikt ska friska barn gå till skolan. Står dock också att de ska va hemma vid minsta symptom o i dessa dagar går väl de flesta me nåt symptom. O det finns inget, förutom tester, som kan visa om du har corona el ej. Även om man själv tror att man har en “vanlig” förkylning el “vanlig” influensa så finns det ju inget som säger att det kan va corona. Just nu, enligt vården, behandlas alla me minsta symptom som om de skulle ha corona. Eftersom man aldrig kan veta då de inte testar. Sen kan man ju diskutera hur rätt det är o låta andra i familjen o gå till skola/jobb. Vi höll båda våra skolbarn hemma i två dagar när vi, jag o mannen hade lätta symptom (som sen försvann!) Men samtidigt känns det ju sådär o ha ett friskt barn hemma från skolan när det är skolplikt 🤔 Knepigt det där när man tycker att rekomendationerna inte känns ok! I mail från skolan stod det tom att barn, som hade familjemedlemmar med bekräftat corona hemma ska gå i skolan. Det känns inte ok! Men förskolebarn tycker jag att man kan ha hemma oavsett om de är friska. Om man nu har möjlighet till det. De har ju ingen “skolplikt”.
  Men ni kanske inte behöver sitta i karantän. Men ni kan hålla er på hemmaplan o de friska kan ju va ute på altan/uteplats. Man kan ut i skogen. Promenader o så. Men inte va bland folk…
  Hoppas ni andra klarar er o att detta är snabbt övergående! Krya på Kidh 🌸 o kramar till er alla!!💕

 4. Veronica

  Dom säger att man får gå och bli testad om man känner oro. Gör vad som är bäst för dig och din familj. Krya på honom. Kram

 5. Jennifer

  I vår kommun ska åtminstone förskolebarn stanna hemma om någon annan i familjen är sjuk även om barnet i sig inte har symptom, så tycker inte att du tänker fel.

 6. Lovisa

  Du gör såklart det som känns bäst för dig, men om du följer krisinformation.se så ser du att enligt folkhälsomyndigheten behöver inte hela familjen vara hem. Om det tex blir besvärligt att jobba med M hemma så kan han gå till föris. Kram

 7. Lizette

  ”vanlig influensa” smittar ju också.. Så ta det säkra framför det osäkra och håll er hemma allihopa 😊 Vi bor i Norge och här är alla förskolor/skolor stängda, och om du så mycket som hostar på jobbet blir du hemskickad. Hellre 14 dagars karantän än att smitta någon som är i risk gruppen och kanske inte får 14 dagar till i livet ❤️

 8. Lizette

  Tycker alla borde bli hemma, ”vanlig influensa” smittar ju också.. Så ta det säkra framför det osäkra och håll er hemma allihopa 😊 Vi bor i Norge och här är alla förskolor/skolor stängda, och om du så mycket som hostar på jobbet blir du hemskickad. Hellre 14 dagars karantän än att smitta någon som Är i risk gruppen och kanske inte får 14 dagar till i livet ❤️

 9. Lollo

  Vi hade också stannat hemma alla om en hade såna symptom. Finns ju en risk att även om man är symptom fri kan man smitta vidare.

 10. Mirja

  Men gud, Ta det lugnt! Ingen förutom den som är sjuk behöver vara hemma Corona som vanlig influensa.

  1. theresewickman
   theresewickman

   Oj, jag tolkade din kommentar som ganska hård? Vilket känns orättvisst i och med att jag bara tänker på alla runt om som är i riskgrupp och att det bästa vore att jag som ändå kan arbeta hemifrån har barnen hemma tills efter påsklovet.. Undantag för Ellah då kanske som kan gå till skolan om hon mår bra enligt direktiv från skolan.

   1. Mirja

    Hård? Jag bara undrar om du är medveten om vad ordet karantän betyder innan du skriver ut att ni ska sätta er i karantän? Ni kan nu alltså inte gå ut på 14 dagar överhuvudtaget. Inte promenad, inte lekpark, inte affär, ingenting, känns lite panikartat efter att Kidh varit sjuk några timmar?

    1. Sara

     Alltså gå ut kan man. Gå ut och leka på gården. Gå ut i skogen och leka med barnen. Du behöver ju inte gå till en lekpark med andra. Inte stanna och prata med andra. Inte leka med andra barn. Så är det här i min kommun i alla fall.

    2. theresewickman
     theresewickman

     Karantän betyder att man inte ska träffa folk, men man kan fortfarande röra sig utomhus så länge som man inte träffar massa folk. Dom uppmanar till och med att alla äldre ska sätta sig i frivillig karantän och har förtydligat att det menas med att man fortfarande kan vara ute och gå osv men att man ska hålla sig borta från sociala sammanhang. Förstår inte varför du har så tråkig ton ? 🙈 Tycker dessutom inte att det är konstigt att jag tar åtgärder att hålla oss hemma när Kidh har halsont och 40 graders feber? Förmodligen em vanlig influensa, men eftersom det är strikt till Corona så förstår jag inte varför jag ska ta iväg Matheus till förskolan när vi lika gärna kan vara hemma utifall att när jag har den möjligheten?

   1. theresewickman
    theresewickman

    Sitta hemma och kosta pengar? Tänker att Ellah inte kostar pengar och jag kan ju arbeta hemifrån i den mån det går?
    Tänker att både Matheus och Ellah kan vara smittbärare även om dom själva inte är sjuka än så länge.. Men kanske tänker fel där… KRAM

    1. Sofie

     Från början fick vi i Sandviken information om att hela familjen skulle stanna hemma om en är sjuk men det ändrades samma dag.

  1. N

   I Kungsbacka kommun ska syskon vara hemma om någon i familjen har coronasymptom. Man ska vara hemma 2 dagar efter att man varit HELT symptomfri, inte 14 dagar nödvändigtvis! Kram och krya

   1. Anna

    Såhär står det på kommunhemsidan,

    “Även barn i familjer där det finns konstaterad eller misstänkt covid-19 får vara i förskola och skola förutsatt att de är fullt friska.

    Om man i en familj där covid-19 konstaterats eller misstänks, och känner sig osäker på om barnet har förmåga att tidigt kunna signalera om hen får symtom på sjukdom, bör man hellre hålla barnet hemma. “