Therese Wickman

MATHEUS FÖRSTA RIKTIGA OLYCKA!

Hej vännen!

 

I dag är det smått tillbaka till rutiner här hemma. Matheus blev lämnat på Förskolan tidigare idag, senare än tänkt då vi aldrig ställde klockan & sov till 9:30, så det blir en kort dag idag. Kan vara skönt som start efter över 2 veckor hemma.

Var lite orolig hur han skulle reagera när vi väl kom dit i och med att det var så länge sedan han var där sist. Men han skrek av glädje när vi var på plats, sken upp som en sol & bara sprang in till sina kompisar & hade inga problem att säga hejdå. Min älskade lilla kille. Känns som om han har blivit så mycket tryggare i sig själv över Jullovet. Han som brukar sitta fast som en igel på mig reagerar med sådan glädje när Mormor eller Morfar eller någon annan kommer. Tidigare kan han ha blivit lite orolig, som om han vore rädd att jag ska gå & inte komma tillbaka. Men nu har jag till och med kunna gå om Mormor är barnvakt till exempel & han vinkar istället glatt hejdå, det värmer i mitt bröst.

 

Har dessutom nu hittat en barnvakt som kommer ha Matheus här hemma varannan Torsdag & det är en supergullig tjej som tränat gymnastik under tiden jag var tränare i föreningen & nu arbetar hon dessutom på Matheus avdelning på Förskolan, vilket känns enormt tryggt & det absolut bästa för Matheus. Vill gärna inte ta in nya människor i hans liv när han redan behöver åka bort varannan helg & inte riktigt landat i det ännu så detta känns som en perfekt lösning tillsvidare…

 

 

I går var första gången Matheus skadade sig riktigt ordentligt. Lite förvånad att det inte skett tidigare med tanke på alla hans rackartyg & hur otroligt snabb han är att hitta på hyss.

Fick ett samtal från barnens Mormor. Matheus hade klättrat upp på toaletten i badrummet & sträckt sig efter ett vattenglas som stod på en hylla i närheten. I samma veva han fick tag på det så tappade han balansen & föll ner i golvet. Glaset sprack & han skar sig ganska så djupt på underarmen.

Tur i oturen att det skedde hos Mormor som är utbildad inom området. Hon tejpade ihop honom med kirurgtejp & sen ett stort bandage över. Redan nu en dag senare ser det ut att läcka fint, men kommer säkerligen bli ett litet ärr.

 

Försökte få en bild på det, med tanke på försäkring osv längre fram. Men var minst sagt lättare sagt en gjort med en unge som aldrig sitter still, blev inget bra fokus 🙂

Trodde ändå att han skulle ha ont i armen, men ingen tendens alls till det. Leker på som vanligt i sitt höga tempo 🙂

 

 

Nu tänkte jag sätta fingrarna i nästa DIY projekt här hemma. Ska bli så kul & jag hoppas det blir lika bra som jag ser framför mig..

Visar er när det är klart. <3

 

Har ni också återgått till vardag & rutiner idag?

 

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Therese

    Påpekar samma som de andra, om du vill kunna använda dig av försäkringen så behöver skadan dokumenteras av läkare på vårdcentralen ❤
    Nu vet jag inte vilket försäkringsbolag ni har, men hos Folksam så måste skadan ha blivit ”omskött” (tejpad, limmad, sydd, rengjord tex) av vårdcentralen och det ska dokumenteras av dom. Annars kan man inte få ut något alls för skadan på försäkringen sen..

  2. Therese S

    Hej fina! Ett tips är att ändå åka in och visa Upp det så man får dokumenterat för OM det skulle bli ett ärr så kan du ansöka om ersättning från hans försäkring. 🙂 va skönt de gick bra för honom. ♡

  3. Fanny

    Stackars M! ? Tur att han var hos mormor.?

    Bara en undran; varför lämnar du inte honom lite fler timmar på förskolan istället för o ha en barnflicka? Du skriver ofta att du har mycket o göra o har svårt o hinna med jobb. ?
    Är bara nyfiken över dit beslut så menar inget illa! ? Kram

    1. theresewickman

      Jag ska inte ha någon barnflicka utan någon som kan vara barnvakt någon kväll ( nu en torsdag 2 gånger i månaden) så jag får chans att göra något med bara dom stora barnen eller chans att träna eller bara så enkelt som att få handla ifred ?

  4. Emelie

    I all välmening och inga pekfingrar så ber jag dig kolla upp så att inte en läkte behöver dokumentera hans sår för att få utbetalt på försäkring längre fram.
    Min son slog upp ögonbrynet väldigt fult när han var 1 år och vi åkte till min kollega (sjuksyster även hon) och tejpade ihop jättebra. Men pga att inte sjukvården dokumenterat så betalar inte försäkringen ut en krona. Ärret är väldigt synligt tyvärr, och han går miste om en rejäl kosing med tanke på hans unga ålder och att det satt i ansiktet.
    Lycka till <3

  5. Julia

    Tänk på att kontakta vården för att få ut på försäkring sen ? Ärr som är kvar efter två år ficl vi ersättning för, men då fanns redan en anmälan hos dom från när det skedde med info om att vi kontaktat sjukhusvård.
    Skönt det ändå gick så bra ❤??