Therese Wickman

VÅRT VARDAGSRUM!

 

 

Halloj vännen!

Sista dagen på ledigheten idag för många gissar jag?

I morgon går Matheus tillbaka till Förskolan medan Ellah & Kidh blir hemma en dag till då skolan inte startar förens på Onsdag.

I går kväll åkte barnen hem till Mormor för ett dygn tillsammans med henne. Jag frågade henne i förra veckan om hon kunde tänka sig att vara barnvakt ett dygn då jag kände lite stress över massa arbete som blivit liggandes. Kände verkligen att jag behövde ta tag i det viktigaste ,som att skicka in fakturor & få ordning på en del innan vardagen drar igång igen. Hade också sett fram emot en natts hel sömn, kan ju vara den enda som Mamma man riktigt längtar efter, men typiskt nog sov jag extremt dåligt i natt & känner mig idag tröttare än vanligt istället. Är inte det typiskt? Gissar att jag inte är ensam om det?

Man lixom vrider & vänder på sig, känner en konstig oro i kroppen & desto mer klockan tickar desto mer stressad blir man. Suck, men det är tur det finns kaffe 😉

 

Så roligt att ni är så många som frågar om vårt vardagsrum. Kul att ni gillar det lika mycket som jag.

Jag älskar känslan av att få in lite natur, samt den bohemiska stilen. Konstigt nog blir jag lugn i kroppen av den.. Som om själen får ro & jag riktigt myser här inne..

Än är det dock inte klart. Har efter att vi städat ut Julen några tomma ställen både i fönstret samt på en skänk i rummet. Tänker att jag kanske kan hitta något fint på en Loppis eller Second hand? Har hittat en del saker där innan som jag inrett med. Bra för både ekonomin & miljön , så ska försöka bli bättre på det i år. Sen är det ju vansinnigt kul att kolla Loppis, tycker du inte?

 

Ni är många som frågat om allt från tapeter till möbler & inredning så tänkte försöka få med all information här nedan tillsammans med bilder från vardagsrummet. Hojta till om ni har en fråga som ej blivit besvarad.

 

Den ljusare tapeten som går i grått & som ser ut som kalkfärg hittar du HÄR & den andra, mörkare med inslag av beige hittar du HÄR

 

Ljusslingorna kommer från Ellos & det gör även den gråa mattan samt marmorbordet.  Tavlorna samt ramarna är från Desenio & puffen på golvet är från Ikea.

Puffen i tyg i vit naturfärg kommer från Furniturebox & det gör även några utav kuddarna i soffan,. Den stora ljuslyktan i trä som står på golvet är från Ullared & soffan är från Soffadirekt.

Korgarna med leksaker i är från Rusta & Macrame som hänger på väggen är ett Loppisfynd.

Även denna magiska trälåda som förvarar Matheus leksaker i är ett Loppisfynd.

 

Ni är flera som frågat om tvn & den sitter fast på väggen & står alltså inte på hyllplanen.

Som ni vet sålde jag den avlånga tv bänken & för pengarna jag fick in vid försäljningen så köpte jag i stället två träplankor på Bahaus som jag målade i vit betsfärg & satte sedan upp på väggen. Tyckte det blev så himla mycket bättre om du frågar mig & nu slipper jag också ha Matheus klättrande vid tvn 🙂

Önskar jag hade lite mer tid till övers, för sådana här DIY projekt älskar jag att hålla på med. Man kan förändra så mycket för en billig summa.

Näst på tur är att sätta fingrarna i Matheus kök han fick i Julklapp, skulle ni vilja ta del av för & efterbilderna från det projektet?

Ni är också flera som frågat om jag bytt kakel samt bänkskivorna i köket, men det har jag inte gjort, utan jag har gjort på ett annat fiffigt & billigt sett för att det ska se ut som så. Hur jag gjorde & vart jag fann grejorna tänkte jag dela med mig av senare i veckan 🙂

 

Såhär såg det ut i vardagsrummet innan jag bytte tv-bänken.

Och såhär ser det ut nu….

Så småningom kommer det komma upp lite mer på hyllplanet längst ner, men vad får vi se med tiden..

Vill försöka gömma sladdarna på något snyggt vid också. Har du något förslag?

 

Hoppas du får en fin fortsatt dag. Nu ska jag hoppa in i duschen & sen fara iväg för att hämta barnen.

Puss & kram

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lisa

    Hej, fjädrarna med ljus som du har på väggen bredvid tvn vart är de ifrån, så så så snygga. Jag villhöver dom ?

  2. Malin

    Så mysigt och fint vardagsrum.
    Men vad långt mellan soffa och tv, det hade jag aldrig fixat läsa texten på det avståndet.

  3. Emelie

    Såå mysigt ni har det? Älskar Loppis! Just nu letar jag stort skåp på loppisar…vet precis vad jag vill ha när jag ser det? kanske du kan tejpa sladdarna under till på hyllplanen och utmed kanterna på konsolerna (heter det så?!?) så försvinner dom lite…Må gott och ha en fin vecka! Kram

  4. Sanna

    Så himla fint!!? Skulle så gärna vilja göra om i vårat vardagsrum i typ den här stilen. Just nu är allt verkligen svart, vitt o grått. En turkosblommig tapet som sagt där när vi flyttade in som då kändes ok men som jag nu inte alls gillar ? Skulle vilja ha lite mer naturfärger o få det lite mer ombonat. Ska nog försöka spara en slant varje månad till o kunna fixa ?? Tack för att du delar med dig!??

    1. theresewickman

      Vad kul, vad glad jag blir att du tycker om när jag delar med mig av dessa saker. Ett tips, kolla Loppisar, där kan man hitta jättefina små detaljer som kan förändra ett rum mycket. Sälj saker du känner att du inte behöver längre & lägg dom pengarna på att köpa något annat. Bara kuddfodral eller förändra en fondvägg kan göra stor skillnad & genom att sälja saker samt också hitta på Loppis behöver det inte kosta pengar 🙂
      KRAM