Therese Wickman

SÅ HIMLA OTÄCKT!

Hej vännen!

 

Tydligen så blev det något fel i uppladdningen av filmen jag delade igår om hur man viker sin egna pappstjärna, så ska försöka ladda upp den på nytt senare idag. Ber om ursäkt, något med tekniken stämde uppenbarligen inte.

 

Ellah vaknade idag upp & känner sig frisk, tack & lov. Så i morgon får hon gå tillbaka till skolan. Vet att hon jättegärna vill delta på Julavslutningen på Fredag.

Matheus däremot hostar lungorna ur sig. Ingen feber och han är pigg för övrigt men det låter som om hela lungorna är fulla av slem Ska ringa KRY i eftermiddag. Måste kolla om dom kan skriva ut hostmedicin åt honom. Något som lättar upp slem i luftvägarna .

I natt var jag nämligen med om en väldigt otäck händelse.

Matheus vaknar, hostar & vill ha välling. Han drack upp flaskan i ett nafs & plötsligt hör jag honom hosta till för att sedan bara bli ett enda tyst gurgel, som om han verkligen inte får luft. Tittar på honom och han vevar i panik med armarna & jag såg oron i hans ögon över att inte få luft. Lätet var så himla otäckt & jag vet inte hur man kan beskriva det i text. Man lixom hörde hur han höll på att kvävas. Slet upp honom från sängen, lutade honom framåt & dunkade till i ryggen ett par gånger & det tjocka som satt i halsen kom upp & Matheus började gråta.

I dessa stunder är det en lättnad att höra sitt barn skrika. Nu kanske jag kommer låta knäpp, men jag visste inte att barn kunde sluta andas av slemmig hosta. Har det hänt dig någon gång?

Han behöver verkligen hjälp att få upp allting så jag hoppas att hostmedicin kan hjälpa honom, speciellt på nätterna..

 

 

I eftermiddag när Matheus vaknar ska vi ta en promenad till hans Förskola för att lämna presenter till Pedagogerna & hämta upp alla kläder inför Jullovet. I och med förkylningen så gick han aldrig dom sista planerade dagarna på Förskolan.

I går kväll påbörjade vi Triologin om Harry Potter. Jag & barnen har bestämt att vi ska se alla filmer under Jullovet. Älskar när dom kommit upp i åldrarna att man faktiskt har samma smak på filmer 🙂

 

Hoppas du får en fin fortsatt dag & var rädd om dig!

 

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linnea

    Hoppas innerligt att han snabbt blir frisk! Kring örebro-Arboga-Västerås (och andra delar av landet också men väldigt mycket just där) har det varit/är en pågående epidemi av kikhosta. Trots vaccin har vi sett många bli smittade. Så om du upplever att han hostar så han kiknar kan det vara något som kanske kan vara idé att testas (genom ett nasofarynxprov – tops i näsan) så får man svar på ett par dagar.

  2. Mia

    Kommer ihåg hur jobbigt det kan vara Jag har fem barn och alla har tyvärr haft förkylnings astma och falsk krupp. Men då låter dom som en hund när dom hostar. Men när min nr 3 var några månader gammal så fick hon RS virus, som vad jag förstått är en vamligt förkylning virus men hos små barn är allvarligt. Hon hostade slem som var så segt att hon inte fick luft så vi fick åka in på akuten. Nu säger jag inte att det är det som Matteus har men var uppmärksam. Tydligen kan slemmet bli segt som pizza ost läste jag då. Usch kommer ihåg hur blå hon blev i ansiktet så jag fick springa ut i korridoren på sjukhuset. Men det fick dom snabbt bukt på.
    Men hoppas verkligen att han bli bättre snart. Små barn är så söta men dessa sjukdomar gör en helt slut tyvärr.
    Ta hand om er.
    Kram kram

  3. Fanny

    Jättejobbigt för dom när de ha slem i halsen. ? Min 7 månaders bebis hade det med. Kan ju inte ens hosta upp slemmet o spotta ut det utan det sitter bara kvar o är så irriterande.
    Hoppas du får någon medicin till honom så han blir av med det! ?

  4. Bea

    Jag upplevde att mina barn blev slemmigare av välling. Jag gjode den någpt tumnare och med öite honung i under slemhoste-perioderna.
    Höj också gärna huvudändan på sängen något. Jsg tycker att det är lättast att lägga en kudde eller filt uppe under madrassen.
    Krya på er!
    (KanJang är en bra hostmedicin, men minns ej från vilken ånder den e ok.)

    1. theresewickman

      Jag är väl medveten om det. Men inte lätt att säga till en hungrig 1 åring som bara vill ha välling. Inget annat som fungerar, så väljer att ge honom sin välling ändå & försöka hitta andra lösningar på hans hosta.. KRAM

      1. Stina

        Lite sen kommentar kanske, men det brukar funka bättre om man ger lite vatten efter vällingen så det får skölja rent typ. Brukar inte bli riktigt lika mycket hosta då.

  5. Mummu till många barnbarn

    Therese, om slemmet stannar mitt i halsen då är det välligt svårt att få luft, Lyfta opp hans händer , och låt han hosta! Har varit med om sånt , och det hjäpte! ?❤️

  6. Mummu

    Therese, om slemmet stannar mitt i halsen då är det välligt svårt att få luft, Lyfta opp hans händer , och låt han hosta! Har varit med om sånt , och det hjäpte! ?❤️

  7. Ewa Hammarsten

    Samma har hänt vår son 2ggr och en gång gick vi åka in till läkare då var han helt grå i ansiktet innan jag fick det att släppa. Så fruktansvärt otäckt.

  8. Rebecca

    Min 1,5 åring har hostat i princip hela hösten.. har tänkt att det har med förisbaciller att göra ?
    Men förra veckan fick vi konstaterad förskylningsastma av barnläkare.
    Kanske värt att ta Matheus till en läkare som får lyssna på honom och utreda eventuell astma?

  9. Martina

    Ett litet tips innan ni tar er iväg till apotek osv. Gul lök i kokhett vatten bredvid sängen. Samt löksirap!!! Provade ge min 1åring förra veckan, hon älskade det och hostan/slemmet släppte. Skiva en gul lök och sätt i en burk. Häll på 0,5dl socker och skaka burken ordentligt. Låt stå i kylen 30-45min och sila bort löken! Ge nån sked då och då! 🙂

  10. Caroline

    Min son fick också så sist han var förkyld. Han är 1år. Han fick ingen luft pga massa slem. Jag blev också livrädd och lyfte upp honom och dunkade honom i ryggen. Han fick mollipect som hjälpte honom.

  11. Jenka

    Åh vad läskigt att han hade så mycket slem att han inte kunde andas när han låg ner. Tur att du var vaken så att du snabbt kunde ta upp honom och hjälpa honom. Hoppas du får någon bra medicin. Lycka till! God Jul! ??

  12. Paulina

    Det är inte så att liten har förkylningsastma? Mila har det och idag när vi var på kontroll hos hennes läkare frågade hon om lilla Edvin klarar sig från förkylning….nämnde att han varit väldigt rosslig och hon sa då att om han blir det igen och det tex är storhelg eller så så kan vi ge honom samma medicin som mila får. Hur som helst, hoppas Matheus mår bättre snart ❤️

  13. Mathilda M

    Vår tvååring har fått konstaterad förkylningsastma. Det kan inte vara något sådant? Symtom är att de blir extra slemmiga i halsen, mycket hosta och kräks slem. Vi har medicin som hon får andas kn i en optichamber mask.

  14. Mathilda

    Vår tvååring har fått konstaterad förkylningsastma. Det kan inte vara något sådant? Symtom är att de blir extra slemmiga i halsen, mycket hosta och kräks slem. Vi har medicin som hon får andas kn i en optichamber mask.

  15. Petra

    Vår bebis, idag 4månader, fick sin första förkylning vid 5veckor pga förkyld storebror. Han hostade också tills han tappade andan vid flera tillfällen så då fick vi åka in akut o andas in medicin för o öppna upp luftvägarna!
    Riktigt otäckt när dom hostar så mycket!!!