ÄR SÅ HIMLA TACKSAM! – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

ÄR SÅ HIMLA TACKSAM!

Måndag & ny vecka.

 

Kidh är hemma med mig idag då han har jätteont i halsen och börjar bli förkyld. Får se hur det utvecklar sig under dagen och om han kan gå imorgon eller inte.

Känns som om vi alla skulle må bra av lite julledigt snart. Skönt att det inte är så långt kvar & jag har dessutom dragit ner på samarbeten från nu fram till Januari, så himla skönt.

Älskar att skapa content & arbeta tillsammans med företag, men lite ledighet har aldrig skadad & efter en intensiv höst på många plan så känns det rätt.

 

Helgen har varit supermysig. I fredags var Ellah på kalas så jag & Kidh dukade upp med en Gottetallrik och såg på Idolfinalen tillsammans. Matheus vaknade strax efter 22 som han gjort i snart 2 veckors tid. Han vaknar samma tid, någon gång mellan 22-23 och kan inte somna om. Han vill komma upp, ligga i min famn, mysa, prata lite och vissa stunder har han somnat om direkt i min famn medan andra stunder så har han börjat leka och busa med mig.

Detta går så emot vad jag egentligen står för. Är det kväll eller natt så ska man ligga i sängen, men någonstans så njuter jag av dessa stunder. Matheus som varit ett ganska så krävande barn hela tiden och som ofta varit väldigt missnöjd har mer och mer börjat må bra i sig och har stunder där han ger så mycket energi, och dessa stunder är ett sådant tillfälle. Förr vaknade han på nätterna , skrek och skrek och hade svårt att somna om, dessa tillfällen sög alla min energi medan nu, han ler, sträcker sina armar mot mig, vill ligga tätt, gosa, skratta och dessa stunder må vara fel tid på dygnet, men ack så mysiga. Tänker att det inte kommer vara såhär för alltid, så vad gör det egentligen. Vi får lite tid för varandra vilket vi båda älskar….

 

 

 I lördags åkte vi hem till min Pappa och hans fru på landet där vi tillsammans med resterande syskon och syskonbarn blivit hembjudna. Sedan Ellah föddes, som är första barnbarnet så har dom skapat en tradition varje år innan Jul att vi får komma dit, äta ett litet Julbord, Julpyssla och lämna önskelista till Tomten . Dessa stunder är så himla mysiga och jag är enormt tacksam att ha en familj som gör så mycket för oss <3

 

Vi valde att sova kvar och att vakna upp till en öppen spis och en varm kopp kaffe med utsikt över sjön är svårlagen. Älskar att spendera tid här. Längtar till Jul och fyra dagar här ute…

 

I kväll ska Ellah på Handbollsträning. Kul att hon hittar intresse i aktiviteter , men gör man något annat än att köra till och från aktiviteter eller passa in middagar utefter dom olika aktiviteterna när barnen blir äldre?

Måndagar: Ellah Handboll

Tisdagar: Kidh har kör i kyrkan och Ellah har dans

Onsdagar : Kidh har fotbollsträning och Ellah går på kören

Torsdagar : Ledigt

Fredagar : Ellah har Ridskola

Lördagar: Kidh har fotboll

Söndagar : Ledigt

 

Om några år är det även Matheus och hans intressen. Hur kunde man tro att man hade mycket att göra när barnen var små? Upplever att det bara blir mer och mer desto äldre dom blir? Visst är småbarnsåren extremt krävande, men det är så mycket mer tider att passa desto äldre barnen blir och egentiden på kvällen ska man inte tala om, den finns ju inte längre. Ungarna kommer i säng senare och senare desto äldre dom blir och fler och fler helger spenderas i en svettig idrottshall 😀

 

Har du äldre barn? Håller dom på med någon aktivitet?

 

Hoppas du får en fin vecka.

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elin

  Vi skjutsar jämt, känns det som ibland. Jag har 4 barn som tillsammans tränar 13 gånger/ vecka. Men barnen är duktiga och åker buss till träningarna även om det betyder att de måste vänta på skolan innan de åker iväg. Jag är så nöjd att barnen rör på sig och har hittat fritidsintressen som de trivs med och tycker är kul. Men ibland får jag gråa hårstrån när jag tänker på hur många timmar jag spenderar i bilen och då är yngsta bara 3år 😱

  1. theresewickman
   theresewickman

   Skulle inte fungera med buss för Ellah där hon har aktiviteter, tyvärr. Skulle innebära flera byten med bussen & det vill jag inte hon ska göra om hon reser ensam.Dessutom så måste föräldrarna vara med i stallet och hjälpa till, vill också vara där. Älskar stunden vi får tillsammans, bara hin och jag. Till kören går dom dock ensamma båda två, det är i närheten så det är gångavstånd.
   Ha en fin dag 🙂

 2. Anne

  Full fart hos er!! Här har vi måndag torsdag fotboll för stora pojken 10 år och torsdagar simskola samt lördagar fotboll för minsta som är 5år och både mannen och jag jobbar heltid så full fart mest hela tiden för däremellan åka det till simhallar, ishallar etc
  Men är så tacksam för det var ingen självklarhet att jag skulle kunna ha barn i mitt livsmening nu har jag en världens bästa bonusson och en mirakelson som är biologisk och en man jag älskar.
  Kram till dig fina ❤️

 3. Fanny

  Vad mysigt ni verkar ha det i familjen o så fint med traditioner! 💫❤️

  Men måste baren ha så många fritidsintressen? Visserligen bra men ändå.
  Räcker det inte med 2 per barn? 😊
  Kostar väl en hel del med.😕

  1. theresewickman
   theresewickman

   Kidh har ju bara fotbollen, som dock är 2 gånger i veckan, Kören han går på är gratis och genom kyrkan. Där går båda barnen tillsammans med flera klasskamrater direkt efter skolan. Ellah har bara hållit på med dans & Ridskola men vill nu i höstas även prova på handboll. Vill uppmuntra till att röra på sig & leka med vänner än att sitta inne, Båda barnen har själv mycket ledig tid, men då aktiviteterna infaller olika dagar så känns det ju mycket för mig ibland 😀 Dock tar barnens Pappa alltid Kidh till fotbollen, vilket känns befriande 😀

 4. Sanna

  Hej!
  Har precis hittat hit till din blogg, o insta! Hållet me när det gäller aktiviteter. Mina barn är snart 8 o 9 år, vi har alltid sagt max en aktivitet i veckan. Vi vill hinna umgås me varandra, ta det lugnt o bara va, o barnen hinna leka me kompisar o så göra läxor dårå 😉 Ibland överlappar vissa aktiviteter varandra (tex fotboll o bandy på is för sonen) o då kan det bli två aktiviteter i veckan. Dottern har haft två under hösten, dans o kör. O eftersom kören inte är fysisk, o vi gärna ser att dom rör på sig, så fick det va ok me två aktiviteter. Men så började hon rida för 5 veckor sen oxå 😅 o tre aktiviteter va en för mkt! Phju! Haha! Men nu i vår får hon välja två o har då valt dans o ridning. Hon har tidigare oxå provat på gymnastik. Kul när de vill testa lite! 😊 Sonen har fotbollen, har även kört bandy (is) när det varit uppehåll i fotbollen, men sa nu att han inte orkade det mer. Han är en extremt aktiv kille hela tiden o jag kan förstå att det kan bli lite för mkt för honom. Så han får ta det lite lugnt ett tag nu. Han har det ganska tufft i skolan oxå o kämpar på. Så känns som om det räcker.
  Men det är som du säger, skjuts hit o dit. O så har man nånting själv oxå, el mannen 😅 O egentligen på kvällen blir allt kortare o kortare 😱 haha!
  Tack för en fin o trevlig blogg!🌸

 5. Matilda

  Min dotter på 8 år rider. Men hon har egen häst så det är stallet 7 dagar i veckan för oss. Sonen är 15 så han tar sig till och från aktiviteter själv.

 6. Niobarnsmamman

  Ja, det är ett dilemma att hitta balans i aktivitet och vila. Vi bor i en liten by och har ca 20 km till närmaste stad. Vi har begränsat så att barnen får delta i sånt som ordnas i byn men att vi inte vill börja skjutsa hela kvällarna. De har gått olika jumppa- och bollklubbar, legorobotkurser, finskakurser för småbarn ( vi är finlandssvenskar), pianokurs osv. Det som inte har ordnats är väl främst sporter men eftersom barnen är mycket i rörelse och har många kompisar i byn så har vi inte saknat det. Barnen har oftast tagit sig till och från sina aktiviteter själva medan vi föräldrar har försökt finnas till för de som behövt hjälp med läxorna. Och så har vi satsat mycket på att hemmet ska kännas som en plats för återhämtning. Tända ljus, lugnt tempo och harmoni. Hur man än väljer kan man tycka att man missar nånting, men nånstans måste man göra sina val och fundera på vad som passar bäst i den egna familjen.

  1. Sandra

   Våra två barn på 13 och 17 år spelar båda i varsin elitklubb (handboll och fotboll) och det innebär träning fyra dagar i veckan samt en till två matcher i veckan per barn, men vad vi njuter och vad vi älskar detta livet! Vi agerar taxi dagligen. 😅

 7. Petra J

  Min son (11 år) har fått lov att välja två aktiviteter/aktivitet två gånger per vecka. Han har testat sig fram mellan fotboll, friidrott och simning men sen några år är det tennis som gäller.

 8. Maria

  Tycker det är bra med de aktiviteter barnen vill testa på och jag känner bara kör medans de vill så lätt att de hamnar baki datorn ju äldre de blir. Nu kör yngsta både Crossfit samt handboll så man vet vad man gör. De äldre kör mest på gym nu så de åker oftast dit och hem själv.