BESVARAR ERA FRÅGOR OM KRYSSNINGEN TILL HELSINGFORS! – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

BESVARAR ERA FRÅGOR OM KRYSSNINGEN TILL HELSINGFORS!

I samarbete med Tallink Silja

 

Hej vännen!

 

Äntligen efter alla sjukdomar som varit så får jag tid att besvara era frågor vad gällande vår Kryssningsresa till Helsingfors. Bättre sent än aldrig 😉

 

Vilka reste ni med?

Vi reste med Siljaline med deras båt Silja Serenade till Helsingfors.

 

Vilka destinationer finns det att välja bland?

Det finns 40h kryssning av välja på & då kan du välja Riga, Tallin eller Helsingfors. Vill man bara vara borta 1 natt så väljer man Åbo eller Åland.

Jag själv har varit på alla tre destinationer när det kommer till 40 h kryssningen & skulle rekommendera Helsingfors om man reser med barn. Dom båtarna är riktigt lyxiga & det finns aktiviteter för både stora & små & med stor härligt lekrum. Åker man enbart vuxna är passar även Helsingfors, man behöver ju inte häng ai lekrummet då utan gå där aktiviteterna för dom vuxna håller hus. Men annars skulle jag rekommendera Riga. Den staden är superfin, men båten dit har inte riktigt lika mycket att erbjuda barnfamiljer som dom till Helsingfors, därav att rent spontant än mer vuxenkryssning.

Vad kostar en sådan här resa?

Oj, det är jätteolika. Allt beror på hur stor hytt du vill ha, vilka förmåner du önskar osv. Men du kan komma superbilligt undan  om så önskas & du kan boka lyx lyx om du önskar det också. Har kollat en resa nu i Februari 2 dygn till Helsingfors, en sådan resa vi var på. Jag har valt 2 vuxna & två barn, där ligger billigast hytten på 650 kr för hela familjen & inkluderar hela resan med alla aktiviteter ombord ( ej badet), Hytterna är många & finns i olika storlekar & önskemål &  går från ett prisspann från 650 kr upp till 15 000 kr,

 

Vad bodde ni i för hytt?

Vi bodde i en Muminhytt för upp till 6 personer med utsikt över promenadgatan så barnen kunde sitta i fönstret & kika ut. Dessa hytter är något större än dom allra billigaste vilket gör det lättare om man reser med barnvagn. Den kostade 3300 kr det dygnet vi åkte. Men priserna kan variera lite beroende på om du reser på lov, helgdag eller mitt i veckan. SÅ kika upp det innan du bokar 😊

 

 

Vad erbjuds det för mat ombord?

Det finns Buffe man kan välja att köpa till i samband med sin bokning. Där erbjuds allt & alla barn under 5 år äter helt gratis i sällskap med vuxna. Vi brukar iallfall ta en kväll med buffe men denna resa valde vi att prova på Resturangerna ombord.

Första kvällen valde vi ett Italenskt ställe. Supergod mat & där erbjöds buffe till barnen som man betalade efter ålder. Kan inte påstå priserna var högre här än en vanlig Resturang i stan?

Andra kvällen åt vi middag på Happy Lobster. Det bästa med alla Resturanger som erbjöds på promenaddäck var att alla erbjöd samma barnmeny. Så även om vi valde att äta på en klassisk fisk & skaldjurs resturang så fanns det annat för barnen att välja på, exakt samma meny som alla andra erbjöd vilket gjorde det enklare för oss vuxna att kunna bestämma ställe.

Happy Lobster blev vårat favoritställe på hela vår resa. Vår kypare var helt underbar. Skojade & trollade med barnen mest hela tiden & han var så innerligt trevlig med stor service. Åker ni dit så bara måste ni boka ett bord som han har hand om. Ni kommer inte bli besvikna, även maten var helt gudomlig.

Gillar man lugn & ro skulle jag rekommendera någon resturang ombord, på buffen är det oftast mer folk & upplevs inte lika mysigt. Men gott är det!

 

Från vilken ålder på barn skulle en sådan resa vara kul att göra?

Det där vet man nog bäst själv. Matheus som är så liten har ju inget behov på samma sett att åka på något sådant här som Ellah & Kidh kanske har. Dom kan minnas detta länge & glädjas över det. Men även Matheus hade jättekul, lekte i bollhavet, badade & hade det minst lika trevligt som oss.

Men vill man som vuxen åka i väg på en sådan här resa men har småbarn & blir tveksamma. Det ska ni inte bli. Det är superlätt att ta sig runt med barnvagn & det finns även aktiviteter för dom allra minsta.

 

 

Vad finns det att göra på båten?

Oj, det finns massor.! För barn finns det aktiviteter som anordnas, maskotar att hälsa på, Lekrum , minidisco, bad mm & för oss vuxna/barn finns det nattklubbar, uppträdanden, shower, kareoke, casino, shopping mm

Under flera resor är det speciellt uppträdanden, som vid vår resa då uppträdde Samir & Viktor, vilket i sin tur bara blev Viktor eftersom Samir var dålig. Men det erbjuds flera resor med artister & speciella underhållningar på & dessa resor kostar inget extra.

Det enda som inte ingår i priset av bokningen på hytten är Badet & Spat högst uppe på båten. Det kostar 110 kr per vuxen & barn mellan 6-11 kostar 55 kr & barn mellan 0-5 år kostar 33 kr, så inga större kostnader vi pratar om. ( Handduk & skåp ingår i priset)

Hur länge kan man vara i land i Helsingfors där ni var?

I 7 timmar kunde man vara i land & antingen väljer man att strosa i stan eller ta sig till någon av alla aktiviteter som finn att besöka. Dessa finns att hitta på hemsidan när man valt sitt resmål, då kommer du upp som förslag på vad man kan göra i land.

Vi valde att strosa en stund på stan, stannade till vid en marknad, kolla i lite butiker, åt lunch på Hard rock cafe & gick sen tillbaka till båten för att bada uppe på spat.

 

Behöver man pass?

Det räcker med vanlig Id handling, som ett körkort. Vi behövde inte visa något för barnen.

 

När man får gå iland i Helsingfors, får man behålla sin hytt då?

Ja det får du, samma hytt du checkar in i samma hytt behåller du under hela er resa. Du behöver inte heller gå iland om du inte vill utan kan spendera hela dagen i din hytt om så önskas 😊

 

Vart ifrån åker båtarna?

Dom går i från Värtahamnen i Stockholm.

 

Vad kan man räkna med i pengar totalt för kryssning, mat & fickpengar?

Oj, detta blir supersvårt för mig att veta då jag inte vet hur mycket fickpengar var & en gör över med, samt om man vill ha buffe eller inte.?

Men jag kan säga såhär, vill du komma billigt undan så kan du välja en hytt för 650 kr & den inkluderar 4 personer. Frukostbuffe kan du få för 143 kr per dag & där äter barn under 5 år helt gratis. Du kan även välja att köpa frukost på plats, som en smörgås, kaffe och juice för att även där komma billigare undan.  Priserna på middagarna ligger på vanliga Resturangpriser skulle jag säga & en barnmeny låg på 85 kr om jag inte minns fel? Buffen ligger på 429 kr men den är giganstisk & även där äter barn under 5 år helt gratis.  SÅ det beror helt & hållet på vad man vill äta & göra. Men det går att komma billigt undan & det går att göra resan riktig dyr också för den som vill lyxa till det..

 

Vill du läsa mer om en eventuellt resa, gå då in HÄR!

 

Hoppas ni fått svar på dom flesta utav era frågor? Kommer ni på några fler som skriv dom här nedan i kommentarsfältet så ser jag till att besvara dom.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Petra J

    Jättekul att läsa om samarbetet genom besvarade frågor direkt från dina läsare. Det gjorde inlägget intressant och väldigt personligt!

  2. Alma

    Finns det någon åldersgräns? Skulle vilja åka ensam med min son men är bara 19 år. Hos Birkas kryssning var man tydligen tvungen att vara 23 år…