Therese Wickman

BESÖKET HOS ADVOKATEN!

Jag har väntat med att skriva detta inlägg då jag inte alls vet hur jag ska få ner alla mina känslor & tankar i skrift. Samtidigt förstår jag att ni undrar..

 

Som ni vet var jag hos min Advokat för att prata om att ansöka om Enskild vårdnad? Anledningen till det är inte att jag vill ta Matheus i från Constantin. Enskild vårdnad & umgängesrätt är två helt olika saker.  Dom flesta av er såg min live på Instagram för några månader sedan och vet orsakerna till varför jag skulle känna störst trygghet om så vore fallet. Orkar inte dra upp allt till ytan igen, men dom flesta av er vet redan ❤

 

Mötet kändes jobbigt. Jag satt på en plats & pratade om saker jag aldrig trodde mig skulle behöva prata om. Känslor kom upp till ytan & det kändes som om jag satt & pratade om någon annans liv..

Efter vårt samtal så hade Advokaten fått ihop en hel del . så mycket så hon tyckte jag skulle ha en bra chans, att ansöka om Enskild vårdnad, men av erfarenhet så rekommenderade hon mig att avvakta, låta längre tid gå från separationen för att ha störst chans att vinna. Annars är det mer som att kasta pengar i sjön oavsett hur mycket vi har på papper då dom alltid ser till tiden som gått…

. För mig låter detta helt sjukt, inte bara i mitt fall utan i alla fall vad gäller denna typ av rättprocess. att man vill att detta beteende ska fortsätta, att barn hamnar i kläm, kanske far illa för att man vill se över längre period hur detta påverkar alla iblandande.,något som förmodligen redan pågått i relationen.

Känns bara sorgligt på något vis….

 

I slutändan beslutade vi tillsammans att ta ett nytt möte om 1 år, se vart vi står & hur vi då kan gå vidare. Jag litar på hennes långa erfarenhet & förlitar mig på henne . Det kändes dock skönt på ett sett att få det bekräftat från en utomstående som arbetar med detta att jag tänker helt rätt när det kommer till att jag vill ansöka om enskild vårdnad. Jag är ingen dålig mamma, snarare tvärtom som sätter Matheus trygghet först & jag har aldrig & kommer aldrig ta  Matheus från sin Pappa. Det är ju jag som hela tiden legat på om att jag önskar att han vore mer närvarande i honom..

 

Något positivt har dock kommit ur detta sedan allt lyftes till ytan & efter vårt möte..

Advokaten tillsammans med socialen bestämde att Matheus skulle sova här hemma även på Constantins helger för hans trygghet en tid framöver med tanke på att C låtit personer, som är helt främmande för Matheus tagit hand om honom i hans hem, ett hem som också var helt nytt för honom.

Det har fungerat bra & jag har märkt att Matheus har mått bäst av detta upplägg.

C & jag har varit på ett samarbetssamtal & det verkar ha varit oerhört viktigt för honom i hans utveckling att höra från någon utomstående att hans handlingar faktiskt drabbat Matheus negativt. Sedan dess, peppar peppar har han visat större intresse att vilja hjälpa till. Han är inte främmande till att dyka upp en kväll i veckan om jag måste bort för att ta hand om sin son. Han har också gjort slut med tjejen han skulle gifta sig med & gud vet allt då han upplevde att den relationen till slut gjorde hans & Matheus relation sämre då han tog beslut som han annars kanske inte skulle fattat.

Jag vågar inte ropa Hej ännu, men han har för första gången erkänt & bett om ursäkt för saker som hänt & även om det inte förändrar saker som hände i vår relation så kändes en ursäkt & ett erkännande viktigt i min process.

 

Detta förändrar dock inte mina fortsatta planer om enskild vårdnad, även om jag gläds åt att samarbetet går något lättare nu så tar det inte bort all fakta, men i och med att jag nu måste vänta minst 1 år så känns det fel att era pengar som ni skänkt sitter på ett konto hos mig under tiden.? Även om jag troligtvis kommer att behöva dom sen så känns det ändå fel att dom ska sitta där så länge när dom kan göra bättre nytta någon annanstans under tiden? Allt detta har fått upp ögonen för hur stor kraft vi sitter på tillsammans & att vi faktiskt kan använda den åt att hjälpa några som verkligen behöver den..

 

Så jag har ett förslag?

Att vi skänker summan till Kvinnohuset här i Örebro i våra namn?

”Kvinnohuset i Örebro erbjuder professionell hjälp och en fristad åt våldsutsatta kvinnor och barn.
Vi är en ideell förening med en mångårig erfarenhet av misshandelsrelationer.”

 

Ni som varit delaktiga i denna insamling, skulle det kännas ok för er, eller är det någon som önskar att jag i istället swischade tillbaka pengarna?

 

 

 

Tack för att du är du & tack för all kärlek & stöttning ni delat i samband med detta ❤

 

Puss & kram

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lena

    Jag tycker det är en bra idé att skänka pengarna dit då de säkert behövs där till kvinnorna som sökt hjälp hos dem. Det är fint av dig att tänka på andra och vilja skänka pengarna vidare. De som sen vill ha tbx sina pengar kan få tillbaks dem. De flesta verkar ju tycka att de är en bra idé ändå 🙂

  2. Nathalie

    Jag swishade och tycker att du ska ha pengarna. Du kämpar och sliter med 3 barn, behåll pengarna! Använd dem nu på vad du vill eller spara dem till nästa år, helt upp till dig!

  3. Pillan

    Hej Therese. Jag tycker absolut inte att du ska vänta 1 år, det var det dummaste jag har hört. Jag tycker du ska byta advokat (kan tipsa dig om en jättebra)
    Det är för M skull.

    1. theresewickman

      Vilken trevlig ton du kommer in med. ?
      Vad grundar du det på? Genom att jag åkt på resor eller köpt hem saker till hemmet i samarbete med mina samarbetspartners, eller har du tillgång till mina konton?
      Visst har jag pengar så att jag klarar vardagen, jag skulle absolut inte se mig som fattig & jag behöver tack & lov inte vrida & vända på varenda krona eller sälja av saker i slutet på månaden för att ha råd att köpa hem basvaror att laga mat på till mina barn som jag standard alltid fick göra förr om åren när Ellah & Kidh var yngre. Men att klara av en vardag rent ekonomiskt är långt ifrån att ha 100 000 kr i bakfickan.. Dom pengarna finns inte & jag som dessutom lever ensam & försörjer en hel familj har kanske inte samma chans att spara undan massa pengar varje månad även om jag såklart försöker spara oavsett om det är 200 kr eller 1000 kr i månaden. Att det då finns SÅ fantastiska människor som på eget bevåg valt att hjälpa till är jag så tacksam för & självklart kommer det alltid finnas människor som behöver pengar mer än mig, men bara för det tar de ju inte bort det fantastiska med att folk vill bidra & hjälps till. Det tycker jag är fint av mänskligheten ?

  4. Karin

    Fina du! Jag swishade dig och tycker att du ska behålla pengarna för du lär ju behöva dom senare.
    Du är en sån fin person och världens bästa mamma. Önskar dig och din familj all lycka! Kram

  5. Birgitta

    Hej! Jag tycker att du skall spara dem för framtida behov. Du vet aldrig vad som kommer att hända i framtiden,du kommer säkert att behöva pengarna till en framtida process, Kram Bibbi

  6. Helena

    Jag swishade dig å säger som andra här. Spara pengarna till Näst år då du kanske behöver dem då. Kram Helena ❤️

  7. Fia

    Mitt bidrag får du göra precis vad du vill av, men jag tycker som många andra att du ska behålla dem! Hur mycket lyckades vi skramla ihop? Kram! ?

  8. Jenka

    Jag swishade för att hjälpa att göra det bästa för din underbara son. Jag hoppas du behåller pengarna o sparar på ett konto tills du behöver dem. Fint av dig att du vill skänka bort och tänker på andra. Men du behöver även tänka på DIG SJÄLV, DIN SON. Spara tills du behöver dem. Du kommer säkert behöva mer pengar längre fram o då har du redan nu en del pengar till det. Alla har ju valt att ställa upp på DIG genom att skänka, så spara tills du behöver dem ❤ Jag tänker på dig och håller tummarna för att de ska gå bra för dig när du ska söka ensam vårdnad. Heja dig!

  9. Jennifer

    Jag swishade och tycker som de flesta andra att du ska behålla dem.. som du även skrev kommer du ju behöva dem längre fram. Men känner du att du vill skänka så är det okej oxå. Jag har swishat för att hjälpa en annan människa och tycker att det viktigaste är att de används till det. Sen om det är dig eller någon annan kvinna/ barn är de ok det med ?

  10. Therese

    Jag har swishat och tycker säkerligen att du ska spara dom till om 1 år, om du skulle behöva dom. Sen så som någon skrev, om dom inte skulle behövas så skänk dom gärna till någon som verkligen behöver dom ❤️

  11. Annika

    Jag swishade och tycker att du ska spara pengarna du fått in, som en liten säkerhet när/om det blir aktuellt med enskild vårdnad eller något annat viktigt för dig/barnen. Men du får självklart skänka dem vidare om du så önskar ❤️

  12. Vera

    Jag swishade och skulle önska att du behöll pengarna i ett år, eller hur lång tid det nu tar. Dom ska gå till dig i din kamp och OM de inte blir en dyr kamp.. använd dem till matheo och barnen på något annat sätt, något kul. Hur som, behåll!

  13. FP

    Jag swishade och jag tycker du ska spara de som buffert till dig och barnen eller skänka, det avgör du helt själv! ??❤️

    1. Åsa

      Jag swishade och antingen spar du pengarna tills de behövs eller så skänker du dem vidare. En gåva är en gåva ❤?? Skönt att läsa att det verkar ljusare för dig ❤

  14. Hannah Rahm

    Jag tycker du ska spara de i en fond tills det är dags att köra järnet på din kamp mot ensam vårdnad! ❤️

  15. Sofia

    Spara dem i ett år, eller tills de kan behövas i detta fall. Är det så att de inte lägre behövs då, så kan du skänka vidare dem

  16. Caroline

    Skönt att höra att ni är på god väg och att Matheus är på en trygg plats. Skänk de pengar jag swishade ❤️

  17. Marita

    Jag swishade, och jag tycker att du ska spara pengarna tills du behöver dom, i typ en fond då. Det var ju för att hjälpa dig som alla swishade.

    1. Vera

      Jag swishade och skulle önska att du behöll pengarna i ett år, eller hur lång tid det nu tar. Dom ska gå till dig i din kamp och OM de inte blir en dyr kamp.. använd dem till matheo och barnen på något annat sätt, något kul. Hur som, behåll!

  18. StrongMama

    Vad fin du är som ens tänker tanken att swisha tillbaka. Undra om någon dock kommer våga säga att de vill det, kanske vissa har swishat rätt mycket och behöver sina pengar, kanske det vore bäst?
    Otroligt fin tanke dock att vilja hjälpa andra kvinnor i nöd också, det vore en otroligt fin gest det med.

    Vad glad jag blir för din/er skull att ni kan samarbeta lite mer just nu, hoppas att det håller i sig länge. Tyvärr verkar män ha svårt för att leva ensamma, de är inte så självständiga som man tror. Men jag hoppas att han förblir så. Samarbetesvillig.

    Stå ut i 1 år, håll ut. Sen är det bara köra på.
    Jag har inte hängt med i vad som hänt så för mig låter det konstigt att du vil ha ensam vårdnad för att han var på väg att gifta sig med någon annan. MEN jag antar också att det finns fler orsaker och händelser som fått dig till detta beslut? Förstår att du inte vill ta upp allt igen, dock låter det rätt överdrivet när man inte har koll på orsaken.
    Men oavsett vad, du har inga skyldigheter att ens förklara dig, det är ditt. Stort lycka till fina Therese, det kommer att bli bra och det vet jag för att goda saker händer goda människor. Förr eller senare vänder turen till din fördel också ska du se. Kram fina du. <3

  19. Tine

    Jag har swishat och tycker det låter som en bra idé, eller ta dina barn och gör något roligt tillsammans för pengarna ❤️

  20. Emelie

    Lägg in de i en fond och spara till ett år framåt! Då kan de växa bra, och det som bli över efter processen om ett år kan du isåfall skänka. Men skänk de inte redan nu! Det är trots allt just DIG som alla valt att skänka till ❤️

  21. Felicia

    Jag swishade dig och tycker egentligen du skulle behållt dem, du kanske behöver dem senare? Jättefin tanke, blir glad oavsett vad du gör med dem. Men tycker att du ska lägga in dem ingen fond exempelvis och vänta tills ett år gått där du behöver dem och om du inte behöver dem, skänk dem då. Kram på dig <3