Therese Wickman

SVAR PÅ MASSA FRÅGOR!

Hej fina du..

Nu tänkte jag äntligen ta kraft att besvara några av alla frågor som kommit in sista månaderna. Jag ska göra mitt bästa att besvara så gott jag kan utan att utlämna allt för mycket. Hoppas ni förstår & respekterar det.

 

Är det helt slut mellan dig & C?

Ja, det är helt över, i allafall från min sida. Tanken & hoppet var väl inte direkt det när vi flyttade ifrån varandra. Även om det hade hänt saker som hade tagit lång tid att gå vidare från så hoppades man kanske någonstans på en förändring. Men när man insett att det aldrig kommer att ske, att vi helt enkelt ser på saker & ting så olika & att saker som jag tycker är big NO NO kan vara helt ok för honom så inser man att ett liv tillsammans är omöjligt.

Störde sig C på Ellah  & Kidh?

Jag vet inte hur jag ska svara på det, för jag vet ju inte sanningen, men mina känslor var så många gånger. Det kändes som om jag behövde välja mellan dom & Matheus flera gånger & jag upplevde att han hade svårt att se att jag även ville spendera tid med dom.

När började du se era olikheter?

Redan från början i vårt förhållande var det saker vi tyckte olika om, men konstigt vore väl annars.?  Man är ju olika & ser saker annorlunda, Men desto mer tiden gick & våra olikheter växte fram så var det saker jag kunde må riktigt dåligt över , det blev aldrig bättre & vissa olikheter fungerar helt enkelt inte ihop. Inte när det kommer till syn på människor, kärlek, empati & omvårdnad.

 

Vad är det som gör att det inte fungerar med C?

Som svaret här ovan gissar jag. Vi ser allt så himla olika. Känner att jag inte kan nå honom alls & han känner säkerligen likadant med mig. Han är inte rätt för mig & jag är inte rätt för honom.. Han förväntar sig saker av mig, saker som jag inte kan uppfylla, för det går emot allt som är jag & allt som jag försöker lära min dotter att inte acceptera.

Sen gör det mig såklart ledsen att de inte blev som jag trodde & hoppats på i början. Saker kom fram som jag inte såg under vår första tid tillsammans.

 

Hur ser du på dejting framöver?

Ärligt talat är det de sista jag tänker på just nu. Har nog aldrig varit så ointresserad av män som jag är nu. Känner bara Bläää! & rysning i kroppen när jag tänker på att börja dejta…

 

Vill du ha fler barn?

Jag är klar på den fronten. Innan Matheus så var jag sugen på fler barn, men mitt liv är inte gjort för fler barn.  Jag är så nöjd & tacksam med dom jag har & det där bebissuget kommer nog alltid ligga kvar, men bebisen är inte alltid liten utan växer upp & blir en egen individ som behöver tid, kärlek & omsorg & jag vill kunna räcka till för mina barn, kunna betala aktiviteter,  åka på resor osv utan att behöva känna att man bara överlever, jag vill leva tillsammans med mina barn..

Så åter tillbaka till din fråga. Nej, jag är klar 🙂

 

Kan du berätta allt du vill som hänt mellan dig & c, men bara så mycket du själv vill?

Finns så mycket at berätta, men vet inte riktigt vad jag skulle säga. Ni får lita på mig när jag säger att jag gjorde vad jag behövde göra för alla inblandande. Någon gång, när mer tid gått kanske jag öppnar & berättar lite mer..

 

Hur går det med husköp? Har du lagt det på is?

Ja, jag har kollat lite på hus, men har tagit mig i kragen & försökt bortse från min längtan över drömmen att ha sitt egna hus till att vara realistisk . Hur skulle jag ensam, i nuläget orka & hinna med ett stort hus? Känner att jag knappt hinner med alla måste som redan är i vårt liv idag & så ett hus på det?

Inser att jag inte skulle bli lyckligare bara för att jag äger ett hus. Det som gör mig lycklig är inte vad jag äger utan vad jag har omkring mig, min familj, mina barn & mina vänner. Börjar snarare mer fundera på en lägenhet. Lite roligt då jag aldrig skulle bo i lägenhet när jag hade barn. Varför vet jag inte. Men det målas upp som det mest optimala att bo i hus när man har barn & lite ”misslyckande” att bo i lägenhet. Men jag börjar mer & mer se till att en lägenhet vore toppen & kanske det bästa. Jag menar, det skulle ge mig mer tid med barnen, slippa tänka på en trädgård som kräver omvårdnad & eftersom vi har lyxen att kunna spendera somrarna ute hos Pappa på landstället precis intill sjön eller på min mammas baksida vid stora poolen så känns en stor lägenhet, i gammal stil, högt i tak & med en kakelugn väldigt lockande..

 

Följer din familj dig på sociala medier?

Om du menar min närmsta familj som föräldrar & syskon så JA. När det kommer till kusiner, fastrar osv så vet jag att det är många som gör det men jag vågar inte svara för alla <3

 

Har C börjat träffa någon annan?

 Vet att han varit ute på dejt men mer än så vet jag inte. Känner att det är hans ensak & upp till honom vad han vill göra & inte göra…

Sen kan jag samtidigt fundera på hur man så snabbt kan slicka såren & lämna allt bakom sig & anse att man är redo att börja träffa någon ny & ha en personlig åsikt om att relationen oss i mellan & framförallt till sin son skulle prioriteras innan detta. Men det är som sagt också en personlig åsikt & valet ligger ändå hos C hur han vill leva sitt liv.

 

Det var dom frågorna jag hade för denna gången..

 

 

Nu tänkte jag snart kila iväg ut i regnet för att hämta hem Matheus. Tänkte att han skulle få vara ledig från förskolan imorgon också så vi tar helg redan ikväll. Känner att jag behöver en liten paus, bara mysa med Lilleman innan helgen kommer & förmodligen ska vara två dagar med sin Pappa..

Hoppas du får en fin fortsatt dag & kväll!

 

Puss & kram

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. theresewickman

   Jag låter honom inte vara skriven här, men han har inget annat fast boende att skriva sig på i dagsläget. Så jag antar att jag inte har något val & vi har ju ändå barn tillsammans, så tills han har sin egna lägenhet kan den vara här, Det stör mig inte. <3

 1. Carola

  Du är klok Therese…du kommer alltid att landa med fötterna ner om du faller. Vilket man gör ibland här i livet. ❤️

 2. J

  Har en fråga. Hur får du förskolepersonalen att gå med på att du lämnar M fast du tar lång promenader och äter frukost?? Vi jobbar skift o får inte lämna mer än hur lång restiden är. Tänkte referera till dig. Att gå 1330-1500 känns så dumt 🙁

  1. theresewickman

   Även om jag arbetar hemma så driver jag mitt egna företag & även jag ska väl ha rätt till rast? Om jag väljer att ta den direkt på morgonen eller över lunchen bestämmer jag själv. Dock är det fler dagar jag sitter & jobbar oavbruten från lämning till hämtning utan rast (äter under tiden jag jobbar)än jag tar tid för en promenad. Vilket jag önskat hade funkat att jag gjorde varje dag, för mitt mående. Han går redan så korta dagar & är dessutom en dag i veckan & då jobbar jag betydligt fler timmar än han går på förskolan. Så tror det är helt ok för dom, som sagt, mitt val att lägga min rast utöver vad som fungerar bäst för mig under den arbetsdagen…

   Håller med om att det känns dum. Tror det är så olika från förskola till förskola. Där jag arbetade lät vi alltid dom barnen som bara skulle gå eftermiddagen i allefall komma till lunchen för att dom själva skulle få en chans att komma in i verksamheten. Gäller att se vad som fungerar bäst för barnet utan att låta dom vara där allt för mycket utöver arbetstiden..
   KRAM

    1. Elin

     Här ska barnen helst lämnas till 09 även om föräldern börjar efter lunch. Verksamheten fungerar bättre då och de har även förskolebuss så barnen bör vara på plats på morgonen innan bussen åker, Så lämnar man 09 och börjar 14 har man en del egentid. Självklart får man ha barnen hemma men förskolan vill helst att barnen kommer på morgonen. Helt öppna kort.

 3. Petra

  Jag förstår din dröm om en lägenhet med stora fönster, högt i tak osv, det har jag också alltid drömt om. MEN med två barn är jag såå glad över att bo i hus. Bara öppna dörren o släppa ut barnen;) När jag bodde i lght, innan barn, kände jag att jag behövde en anledning till att ta mig ut. Tänker att det är ”smidigare” för dig som ni bor nu o särskilt som ni verkar tillbringa mycket tid på er fina altan:) Nu vet jag ju dock inte hur det ser ut o hur mycket andra ”måsten” det innefattar. Men bara en reflektion från mig:) Stor kram

 4. Alma

  Vad hände när ni var i Rumänien? Det var något som hände om jag minns rätt(kan minnas fel för jag har knappt något minne). Förstår om det kanske är för privat att berätta om❤️Kärlek till dig och barnen!

 5. Barbro

  All styrka till dej!
  Önskar dej all lycka och önskar man kunde hjälpa dej på något vis.
  En varm kram till dej o dina barn och ha en bra kväll..??

 6. Anki

  Jag tror inte heller att det är rätt tid för ett hus just nu i alla fall. Jag tror mer på att du ska ge dig själv chansen att bara få ta hand om dig själv, barnen och bara få vara. Låt allt få ta sin tid så ordnar det sig nog till det bästa för dig och dina tre fina barn. Kram!!!