Therese Wickman

KANSKE VAR DET LÄTT ATT MISSUPPFATTAS?

God morgon fina du..

Här hemma lär det bli många koppar kaffe. Matheus valde att ta morgon strax efter fem imorse , typ aldrig hänt & jag kom sent i säng igår då jag satt uppe & jobbade med ett utkast som skulle på utskick till ett företag.

Nätterna med Matheus är alltid lite som ett lotteri, men man aldrig hur det kommer gå. Någon natt kan han sova & vakna till max 1-2 gånger ( drömnatt) , och när man för en sekund hinner tänka att nu, nu kanske det har vänt & han kommer sova bättre så kan han ha sju kaos nätter på raken där man kan skramla ihop sömnen på ett par timmar & då är den inte sammanhängande. Men, jag tycker ändå den blivit en anings bättre sedan han kommit in i rutinerna med förskolan & det är jag tacksam för. 🙂

 

Angående inlägget igår, där jag öppnar upp & berättar att jag inte mår bra just nu & att jag har ett mående som skrämmer mig litegrann då det inte alls känns som jag. Det är känslor som jag inte ens kan beskriva, känslor som är nya för mig…

Vet inte om jag var alldeles för snurrig & bara skrev på att det lätt missuppfattades, för det känns som om många tog det mer som att jag beklagade mig & mådde dåligt över ekorrhjulet som lätt kan bli under småbarnsåren , men det är inte det jag mår dåligt över.  Jag vet inte ens om jag själv vet varför jag mår dåligt. Om saker oting börjar komma i kapp. Saker jag hållit inom mig, saker från separationen , från relationen. Dåligt samvete över att känna mig otillräcklig, irriterad, stressad & trött.

Sen kan jag såklart, tycka som jag sade att det bland kan vara skit jobbigt att stå ensam i allt ansvar, Även om jag inte skulle vilja ha det på något annat vis. . Hålla koll på alla läkartider, tandläkaren, föräldramöten, utvecklingssamtal, aktiviteter för att inte tala om alla tråkiga måsten här hemma & det kommer säkerligen ta lite längre tid innan jag känner att jag är inne i det. Barnen har olika rutiner & vissa stunder känner jag att jag har svårt att hinna med, På kvällen, när middagen ska lagas, disken ska plockas, läxor ska göras, Lilleman ska sova & sedan är det dom stora som ska få sin stund med mig & se till så dom kommer i säng. Vissa stunder känner man sig helt enkelt otillräcklig, men det tror jag vi är många som gör. . Men vi gör vårt bästa <3

Känner också en oro många gånger, en oro för vad som skulle hända med barnen om någonting händer mig. Jag är den enda i familjen som barnen kan förlita sig på, min prioritering ligger alltid på dom & jag känner att tid till att tänka, bearbeta & hitta mig själv inte finns just nu & frågan är när den tiden kommer finnas?

 

Nu ska jag ta en promenad bort till Förskolan med Matheus, sedan får nog promenaden vänta till i eftermiddag. Jag måste ha frukost & kaffe i magen först för att bli människa 🙂

 

Hoppas du får en fin dag!

Hade inte direkt tackat nej till den här frukosten idag..

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Frida

  Glöm inte att stoppa och stanna upp och fundera i tid. Det verkar vara på modet att köra tills man går in i väggen för att försent ta tag i det.
  Kanske dina barn kan hjälpa dig med de lätta vardagliga sakerna..? Ta hjälp utifrån. Och jobba bara 40h i veckan 🙂

 2. Petra J

  Jag kommenterade och läste nu igenom alla andra kommentarer. Jag uppfattar dem inte riktigt som du. Tänker mer att vi försökte peppa dig, inte att vi inte tog dig på allvar eller tyckte att du beklagade dig. Men jag förstår att du är i ett utsatt läge när du blottat dig och det beundrar jag dig för att du vågar! Stor kram från en ensamstående mamma till en annan ❤️

  1. theresewickman

   Jag ser att ni försöker peppa & det är jag så tacksam för <3
   Det jag menade med att jag tror många missförstod så var det att dom flesta upplevde mitt dåliga mående pågrund av småbarnstiden & det var inte riktigt därför jag mår dåligt, även om det såklart kan vara jäkligt påfrestande ibland. Ha en fin dag & tack för att du finns <3

 3. Jenka

  Jag hade en dålig natt med min dotter natten till idag. Hon (och även jag) är lite förkylda vaknade, vaken 1h, somnade ca 1, vaken 2,5h, sov för att sedan gå upp. Jag sov nog 3h i natt då jag inte aomnay när hon vaknade första gången. Så dåligt har jag nog aldrig sovit. Jag kände mig så konstig ville bara sova. Seg i huvudet. Dricker ej kaffe. Så jag kan nu bara tänka mig hur jobbigt det måste vara för dig att ha såna nätter med lite sömn flera dagar i rad. Jag hade nog blivit knäpp tror jag. Men jag hade bett om hjälp. Jag tycker verkligen du ska be någon passa barnen så du kan få sova och umgås med lite vänner, för att få må lite bra igen. Hoppas du får sömn o hittar tillbaka till dig själv igen. Kör på ? Du klarar det grymt bra. Du är stark även o du har det tungt just nu ?

 4. Jojo

  Jag kan känna igen mig i det du säger. Med min utbrändhet så kom orkeslösheten och tanken på det där vardagssakerna blev för mycket. Luften går lite ur en, det räckte att man tänkte på allt som skulle göras så var man slut. -Det blir svårt att ta tag i de där vardagliga sysslorna, och man förstår inte varför vissa saker känns så svåra och tunga att göra plötsligt. Känns som en del av dig är utbränd och mycket har nog kommit ifatt dig som du säger. Och eftersom du inte har någon som avlastar dig så blir det ännu svårare för återhämtning.

  Så jag hoppas du finner någon form av balans där du får tid för dig och kan slappna av utan att tänka på allt som ska göras. Kram

 5. Emma

  Inte alls konstigt som ja skrev igår efter allt som hänt osv! Ja känner likadant många gr vad ska hända med min dotter om det händer mig något eftersom ja är ensam med henne! Men du som har tre barn att ta hand om! Du är grym som orkar med allt! Glöm inte man måste inte vara stark varje dag! Du gör så gott du kan och mer där till det duger gott!

 6. Anna

  Tack för att du skriver om din vardag ❤️, jag förstår inte hur du får ihop det då jag själv känner mig helt slutkörd av min 2 månaders bebis (första barnet) som har lite körigt med magen och kvällsoro på det. Du är grym! Glöm aldrig det. En sån inspirationskälla ????

 7. Mari

  Hinner du inte med alla fina samarbeten , blogg osv dom timmarna lilleman är på fsk så du inte behöver få dom sena kvällarna? Har du prövat tygntäcke till honom? Om inte gör det , har förändrat sömnen på många ?
  Hur har det gått med din brevlåda sen sist du skrev om det? Lycka till ?

  1. Gunilla

   Jag har ett tyngdtäcket pga dålig sömn o det har verkligen fungerat. Tog en tid innan det fungerade men sömnen är nu mycket stabilare. Finns även för barn! Prova det!

 8. tant H

  En helt normal reaktion hos Dig på vad som är och varit. Tror du ställer alltför höga krav på Dig själv. Du duger och mer än duger helt enkelt.
  I bland är det lite skymning men tro mig – det är för att vi människor skall se solen sen! Lycka till och Kram på Dig/

 9. Lena

  Du har en sån ärlig och härlig blogg! Tycker om att läsa här inne och alla fina bilder du lägger upp. Jag har varit i en liknande situation som dig så förstår helt dina tankar och oro. Är helt övertygad om att det kommer kännas bättre, om inte just imorgon så framöver. Du är en sån bra förebild för dina barn och även för andra kvinnor. Önskar dig allt gott?

 10. Ida

  Tack för en fin ärlig blogg! Tycker du är fantastisk som orkar med allt! Du fixar så fint för dina barn och hittar på roliga aktiviteter/utflykter.. Hoppas du hinner med dig själv också om inte nu så framöver, så du om du behöver kan reda ut dina känslor och bearbeta saker som hänt.