Therese Wickman

DÄRFÖR HAR JAG SAMARBETEN PÅ MINA SOCIALA MEDIER!

Halloj vännen!

 

Har du haft en fin start på veckan?

 

Jag tänkte att jag ska försöka göra mitt bästa på att besvara några frågor & bemöta den kritik som kommer in då & då. Det handlar såklart om reklam & samarbeten på mina sociala medier..

 

Jag kan förstå att man känner en stor okunskap när det kommer till Influencer & hur arbetet egentligen kan se ut om dagarna Det är ändå ett så pass nytt yrke att det fortfarande kanske känns ganska förvirrande & jag tror också det är ett yrke som har väldigt mycket föruppfattade meningar emot sig.

Men någonstans hoppas jag man förstår att även jag behöver ta ut lön för mitt arbete? För ingen skulle väll arbeta gratis på Ica, på Volvo, som journalist, som fotograf eller på vilket annat yrke som helst?

 

Det vill jag lova er, jag sliter hårt för mitt företag & det är så mycket mer arbete än dom flesta kanske förstår & ja, jag är stolt över hur bra det gått sista året & det är inte utan enormt många arbetande timmar som ligger bakom, & ni. Utan ER hade jag aldrig kommit dit jag är idag.

 

Tillbaka till detta med reklam & samarbeten.

Se det som en tidning, ingen tidning utan annonssidor, eller hur? Det är dom annonserna som kan göra att tidningen kan lägga tid på innehåll, bra bilder & att dom som arbetar med tidningen kan få betalt för sitt arbete?

Intresserar annonserna dig, då stannar man upp & läser, gör man det inte, då bläddrar man bara vidare, eller hur? Svårare än så är det ju inte & det gäller även här på mina sociala medier.

Jag behöver samarbeta för att få pengar, få lön för allt arbeta jag lägger ner , men man kan också välja att se det helt annorlunda i stället för att sucka & bli irriterad kan man stanna till & bli glad för min skull, glad att detta företag valt att arbeta tillsammans med MIG, för det är precis så det är. Företag vill arbeta med mig för att jag lägger ner väldigt mycket tid på bra innehåll & fina bilder & för att ni stannar upp, gillar & kommenterar.

Jag vet att mina samarbetsinlägg oftast alltid har mycket lägre gillningar eller kommentarer än andra inlägg. Kanske är det för att just den produkten inte intresserar eller så kanske man bara känner en irritation eller så är det av någon helt annan orsak. ?Men kanske blir det lättare att glädjas tillsammans med mig & faktiskt trycka ett hjärta för att visa att du följer mig för att du gillar mig & stöttar mig i mitt arbete?

 

För det vill jag lova er, bara för att jag har reklam eller samarbeten på mina sociala medier så är det långt ifrån allt som jag tackar JA till, jag vill alltid kunna vara 100% ärliga mot er , mot mig själv & skulle aldrig marknadsföra något företag eller någon produkt som jag själv inte kan stå bakom. Alla mina texter i samarbetena är äkta & mina ord. Även om jag gör reklam för exempelvis tvättmedel, matkasse, kläder eller vad som så är texterna alltid äkta & ingen påhitt

Som ett exempel: Jag har ett kommande samarbete med Sf Studios igen, där jag lyfter deras sajt Sf Anytime & i den texten skriver jag att barnen tittat på Ugly Dolls mer än 10 gånger sista veckorna & det är sant, alltså inget jag skulle sitta & ljuga om bara för att få det att låta bättre eller mer lättsålt för företaget. Förstår ni vad jag försöker få fram med att texterna i mina samarbeten alltid är genuina, äkta & ärliga oavsett produkt eller företag?

 

Jag har fått hem produkter från företag som jag valt att skicka tillbaka & låta en stor summa pengar gå till spillo för att jag känt att jag inte kunnat stå bakom produkten, varken för mig själv eller för er.

Vet inte hur många mail jag fått med erbjudande om en större summa pengar för samarbeten inom plastikkirurgi, fyrverkerier, spelbolag eller annat som jag valt att tacka nej till Självklart lockar pengarna, det ska jag inte sticka under stolen med, MEN för mig är min ärlighet mot er & mig själv viktigare, därför jag så gärna önskar ni kunde se mina reklaminlägg jag gör med andra ögon. Scrolla förbi om det inte intresserar, eller stanna till & visa att ni stödjer mitt arbete genom att gilla eller lämna en kommentar. Det betyder så enormt mycket när ni lämnar avtryck <3

 

Jag försöker också få en bredd på mina arbeten, vilket jag hoppats att ni sett?

Även om jag driver mina sociala medier inom kategorin Familjeliv så vore det ju inte roligt med enbart produkter till barn?

Vill verkligen att alla mina följare ska känna att något kan tilltala dom & sen vet jag ju med mig att ni är många som uppskattar rabattkoder & liknande erbjudanden som jag ibland har chansen att dela med er & även där är ni en väldigt viktig del. För skulle företagen se att det är dålig aktivitet på inläggen så försvinner också chanserna till fler kommande koder för er..

Förstår ni, vi gör ju lixom detta tillsammans <3

 

Hoppas jag lyckades få er att tänka på mina kommande samarbeten med andra ögon & att jag lyckades besvara några frågetecken? Sen kommer tyvärr alltid samarbetena komma i olika perioder, även jag kan tycka det är dumt att jag en vecka ska publicera ett nytt samarbete varje dag under en veckas tid för att inte ha något alls på 2-3 veckor. Men där, kan jag tyvärr inte styra så mycket som jag önskat. Företag har oftast ett önskat datum det ska publiceras & det är svårt att ändra på… Förhoppningsvis ska jag även kunna förändra det i framtiden.

 

Ha en jättefin dag & tack för att du finns!

 

Puss & kram

 

.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Laina

    Jag ser hellre samarbeten på Instagram på dom jag följer som jag vet är som du. Kan stå för vad du gör reklam för. Att produkterna fungerar, att det är en bra deal eller liknande. Än att jag sitter och tittar på reklam på tvn som inte ens intresserar mig eller om jag vet hur bra det egentligen är! Jag tycker det är kul med samarbeten/reklam för finns ju saker man själv kanske skulle vilja testat men inte vågat men då får svar på att det är värt att testa. ☺️

  2. Lovisa

    Jag gillar att följa bloggare men jag avskyr denna köphets men det är ju så ni tjänar pengar så det blir moment 22 typ ? Tycker ” ”samarbeten” känns som fåniga reklamfilmer gjorda av amatörer. Och det är inget personligt mot just dig utan så tycker jag om alla influencers ?

    1. theresewickman

      Det är ju det ”nya” sättet för företag att marknadsföra sig & mycket för att det blir mer personligt än att se en annons tryckt i tidningen. Kan säkerligen störa en del, som du säger att det känns amatöraktikt. Medan det är också det som många vill ha. Att det känns äkta, naturligt & verkligen kunna få mer inblick i produkten än vad man annars hade kunnat få genom exempelvis tv, tidning osv. Jag själv föredrar hellre reklam hos någon jag gillar & som jag själv kan känna igen mig i än någon reklamslinga på tv som jag inte alls kan förknippa mig med. Men vi alla är ju olika 🙂

      KRAM

  3. ML

    Tack för ditt inlägg som gav en liten tankeställare! Unnar dig all framgång som du är så förtjänt av så ska bli bättre på gilla dina reklaminlägg.
    Sen kan jag ge en liten förklaring till varför jag inte brukar ha tryckt gilla : ska säga att överlag tycker jag du verkar publicera välarbetade samarbeten där du känns trovärdig och äkta. Men sen finns sådana inlägg som för att ge ett exempel, för en tid sedan publicerade mängder av influencers reklam för en tvättmaskin. Nästan precis samma tid och med mycket liknande upplägg ”skulle just renovera”, ”vår tvättmaskin har just gått sönder” osv. plötsligt fick vi denna hemskickad och jag vill inte göra annat än tvätta hela dagarna för den är såå bra! Om man då gör jämförelse mot reklam i en tidning så hade det ju varit företagets egna likadana reklam och inte varenda tidnings ”reportage”. sådana inlägg får då mig att tänka lite kritiskt och att sen tyvärr oftast skrolla förbi samarbeten då jag på nått sätt förväntar mig att läsa samma personliga hyllning som jag redan läst i 3 inlägg ovanför.. Hoppas du förstår min förklaring men som sagt – ofta verkar du göra BRA samarbeten och jag kommer börja trycka på gilla för att stötta dig i din framgång!

    1. theresewickman

      Tack för din förståelse & tack för att du lyfter upp detta.. Ja jag kan förstå att det vid ett sådant tillfälle blir ”tröttsamt”. Vad andra skriver & inte får stå för dom, jag vet bara med mig att allt jag skriver är precis så det är. Vi det tillfället med maskinen så fanns det inge bättre samarbete för mig den tidpunkten. Jag hatar att tvätt & att bo i Radhus gjorde att jag behövde boka tvätttid i den gemensamma tvättstugan vilket inte alltid var så lätt att få till med tre barn. Med det sagt var en tvättmaskin & torktumlare det bästa som kunde hända vid den tidpunkten. Gissar på att jag också sade det HAHA.. Men nu var det generellt inte just tvättmaskinen vi skulle prata om utan reklam på andra plattformar. Tyvärr är det ju oftast så, att företag kör någon form utav kampanj & vill nå ut till så många som möjligt & väljer då kanske ut ett 10 tal influenser i samma kategori. Inget jag vet om innan utan jag läser igenom informationen jag får på mail & tar sedan beslut om jag kan stå bakom det, om jag kan vara äkta & trovärdig mot er & hur betalningen ligger, sedan tar jag ett beslut om jag ska tacka ja eller inte till kampanjen & har inga större uppgifter om hur många eller få andra dom valt att arbeta med.. KRAM KRAM

  4. Moa A

    Jag tycker det är konstigt att man får har med barn i marknadsföring för produkter som du får betalt för. En helt annan sak om du som vuxen gör reklam för produkter och företag men att involvera barnen tycker jag känns fel.

  5. Moa

    Jag tycker det är konstigt att man får har med barn i marknadsföring för produkter som du får betalt för. En helt annan sak om du som vuxen gör reklam för produkter och företag men att involvera barnen tycker jag känns fel.

    1. theresewickman

      För mig beror det helt & hållet på vad förslags produkter det är & jag skulle aldrig tvinga barnen till något dom inte skulle vilja. Oftast är det mycket lek bakom kameran & inget som anses vara ett ”jobb”.. Sen är dessutom Ellah & Kidh så stora & vill ibland ”hjälpa” till på mitt jobb, för dom vet att det är så jag tjänar mina pengar & att vi får väldigt mycket förmåner inom yrket. Tänk så konstigt det ändå är, inget dumt mot dom som tycker annorlunda & jag håller med dig till viss del, speciellt när barn kanske används i bilder på helt fel produkter. MEN, det anses vara helt ok om man jobbar på ett glasscafe att barnen hjälper till, plockar disk eller vill stå bakom disken & fixa glass en kort stund om dom önskar det eller liknande. För där anser ”folk” att det bara är bra för barn att veta hur man tjänar pengar. Precis samma sak är det ju här hemma. Detta är ett yrke, mitt yrke där jag tjänar pengar som försörjer oss, barnen, speciellt Ellah är väldigt intresserad utav detta & dom vill gärna ”arbeta” & beroende på hur stort jobbet är så får dom ibland också betalt.. Matheus är så liten så där är det bara lek..

      Kram

      1. Louise

        Fast det är ju inte samma sak att ett barn hjälper till att plocka disk på ett glasscafé som att ett barn läggs ut på nätet för tiotusentals människor att se i syftet att mamman/pappan ska tjäna pengar. På internet är man exponerad och finns för alltid. Ett barn kan inte förstå räckvidden av internet och det är en förälders uppgift att skydda sitt barn från att läggas ut på nätet. Dina barn är kändiskar och känns igen dit de kommar, vi kan läsa om deras vardag i bloggen och de används för att tjäna pengar på att folk ska konsumera, konsumera, konsumera. Det är inte etiskt och moraliskt försvarbart och det är ju även därför lagarna kommer att skärpas gällande detta att lägga ut barn online, eftersom ingen vet de långsiktiga konsekvenserna och föräldrar uppenbarligen inte tar det säkra före det osäkra och INTE postar dem online.

        1. theresewickman

          Där anser jag att varje förälder själv väljer vad dom anser vara bäst. Vi lever i helt andra tider nu mot förr & en del, exempelvis som kungafamiljen, där har barnen alltid föds in i offentligheten. Mina barn blir inte igenkända, så stor är jag inte 🙂 Men barn växer upp med sociala medier på ett helt annat vis nu än förr. Deras största idoler är ”barn” som finns på Tik Tok & Youtube, sen kan man tycka det är helt galet & fel. Men jag känner mig ändå trygg i att jag inte blottar mina barn alldeles för mycket & jag känner att jag har båda fötterna på jorden när det kommer till detta. Sen behövs möjligtvis lagen för att tydliggöra vad man får dela & inte dela då en del kanske delar alldeles för intimt på sina barn. Men att ta bort det helt, tror jag inte skulle fungera. Vad är då nästa steg? Ta bort barn som skådespelar? Där om nått är man offentlig. Men det där kan man ju diskutera i all evighet!

          Ha en fin dag <3

  6. Therese

    Jag följer ett antal influencer och jag gillar att följa er vardag. Men när många av er idag gjorde reklam för samma produkt typ samma klockslag så kändes det lite påklistrat och oäkta. Ja, det störde mig faktiskt. Det händer ju rätt ofta, jag förstår att ni behöver göra reklam för att få intäkter men jag som följare gillar det inte. Men jag gillar inte reklam på tv heller… Men som mamma och person tycker jag att du är fantastisk och jag gillar att följa din vardag.!

  7. Jenka

    Tack för ditt fina inlägg. Jag har hört dig många gånger säga att du lägger ner mycket tid på de du tar dig an. Jag förstår att du vill lägga ner mycket tid o engagemang på det men jag vet ju inte hur det funkar eftersom jag inte jobbar med sånt själv. Tycker de samarbeten du lägger ut ser fina ut men de passar inte alltid för mig medan vissa gånger passet de bra. Som med Jollyroom för länge sen, skrev du om cyklar. Jag beställde hem springcykel därifrån.
    Du gör ett fantastiskt jobb med dina sociala medier samtidigt som du är ensamstående med 3 underbara barn o där du ska göra allt i hushållet. Kan bara tänka att det är tufft för sig ibland. Jag kan ibland tyckte de är jobbigt men då kan vi dela på det. Du är så grym. Fortsätt kämpa på som du gör o våga med nära om hjälp om du behöver avlastning för att tex få sova, greja hemma, jobba eller vad det kan vara. Du är en stor inspiration. Skönt att hör att du inte tar vilka jobb som helst för pengar, de visar att du är stark som kan stå emot även om du skulle tjänat massa. Pengar är inte allt i livet men mycket stor del av det.

  8. Sandra

    Du är fantastisk! ❤️Så genuin och ärlig! Jag älskar din spridning på inlägg och samarbeten 🙂 Jag har också tre barn (på 10, 7 & 1,5år) och vet hur tufft det kan va att få ihop livet emellanåt. Jag och pappan lever ihop ?
    Du är grym och en sann förebild! fortsätt som du gör! ❤️❤️❤️ Stor kram

  9. Maria

    Jag unnar dig all framgång och lycka! De flesta samarbeten du haft har jag inte stört mig på ett dugg, men den senaste tvättmedelsreklamen gjorde mig lite sorgsen på något sätt, kan inte förklara varför… Du lät inte helt glad eller trovärdig och Kidh verkade ganska besvärad. Hoppas du inte missförstår mig, det är ingen kritik mot er utan mer situationen att ni MÅSTE göra reklaminslag! Men som sagt, jag förstår att du har det som inkomstkälla och jag respekterar det.

    1. theresewickman

      Det lät kanske konstigt för att jag lade till min röst efteråt genom ett speciellt videoprogram? Allt jag sade lades alltså till efteråt & jag skulle ALDRIG tvinga barnen till något dom inte är ok med. Det pratar vi om många gånger. <3 Har kollat igenom igen, men tycker inte han ser besvärad ut.? Kanske är lättare för mig att se som vet med mig hur vår situation såg ut när vi spelade in & vad vi sade bakom kameran. Men tack för feedbacken. Ska jag tänka på att det kanske inte låter lika trovärdigt eller äkta när jag lägger till röst efteråt. Ska jag tänka på det. Tack <3

      1. Maria

        Jag överanalyserade säkert, så länge barnen tycker det är kul är det nog ingen fara ?Men föredrar inläggen som handlar om ert vardagliga liv! Har faktiskt aldrig köpt något som gjorts reklam för i någon blogg…

  10. Madde

    Jag har aldrig stört mig på samarbetena på din blogg, klart att du ska tjäna pengar på bloggen annars finns det ju ingen blogg mer sen.