Therese Wickman

DET HAR HÄNT IGEN, NU BÖRJAR JAG BLI RIKTIGT SKÄRRAD!

Hej vännen..

 

Matheus började igår efter lunch må betydligt bättre, han började äta igen & har i natt sovit som han annars brukar göra, alltså inget otröstligt gråt. Så i morse efter en stadig frukost, bus & glatt humör så tog jag honom till Förskolan.

Känns skönt att han hinner gå en dag den här veckan så det inte blir för långt i mellan i och med att han är ledig i morgon igen. Han som hittills inte reagerat speciellt mycket på att jag vinkat hejdå & gått blev i dag väldigt ledsen. Gick över fort som tur är, men det har även märkts av här hemma att han börjat få lite seperationsångest då jag inte ens får gå upp på övervåningen utan honom & då är ändå hans syskon med honom.  Men detta är ju det vanligaste att det tillslut kommer en reaktion & nu var det längesedan han var på Förskolan sist..

 

Ni kommer inte tro mig när det jag säger det här & det är knappt jag gör det själv, jag vet inte vad jag kan göra längre?

Ni som hängt med i allt kaos angående min Postbox vet ju om att någon bytt ut låset & trixat ett flertal gånger. Det har gått så långt så att min bovärd bytt ut lås & nycklar helt & hållet & sedan dess har ingenting hänt. Detta var säkert 2 veckor sedan, men nu fasen har det hänt igen. Har två dagar i rad försökt få upp mitt lås med mina nycklar, men tro f-n att något trixat med det igen, för min nyckel kan inte ens vrida om låset. Jag är på riktigt skärrad av detta & känner att va fan kan jag göra? Jag har anmält till Polisen & min bovärd byter lås, men hur länge ska detta pågå? Vad kan jag göra?

Har fram till nu varit små orolig, men inte vidare värst, men nu ska jag vara ärlig & säga att jag är riktigt skakig av detta. Så enormt obehagligt!

Vem kan det vara? Dom enda som kan komma in där är Posten eller någon som jobbar på hyresföretaget jag hyr av? Så skrämmande!

Får man sätta upp kamera, rent lagligt? Och vart skulle jag få tillgång till en sådan? Kan ju inte ligga i buskarna & lura dygnet runt för att få reda på vem det är.

 

Nu ska jag försöka lugna mitt skärrade jag & sätta fokus på arbetet fram till jag ska hämta hem Lilleman & gå på Utvecklingssamtal med Ellah i skolan.

 

Vill också bara passa på att säga tack, tack för att du finns!

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anki

    Är du helt hundra på att det inte är C eller någon bekant till honom som öppnar din postbox? Han är väl fortfarande skriven på din adress och får sin post dit antar jag. Det här börjar kännas väldigt konstigt om det skulle vara någon helt utomstående för tyvärr är det ofta någon i ens närhet som krånglar till det av olika anledningar. Hoppas iaf att du får klarhet i det hela och slipper att oroa dig hela tiden.

  2. N

    Om du känner en stark oro för att lämna M hos C, kan du inte ansöka om ensam vårdnad? Jag hade fått panik om pappan till mitt barn inte hade samma säkerhetstänk angående bilåkande, sjukdomar, etc. Om han dessutom utsätter dig för det här med postlådan, så är han ju inte lämplig att ha M själv på helger. Lider med dig och hoppas allt löser sig ❤️❤️❤️

  3. Malin

    Det går tyvärr att trixa för andra än posten och hyresvärd som har nyckel. Tanken har inte laget dig att det kan vara Matteus pappa? Tänker eftersom du sagt att det varit väldigt infekterat ihop med allt annat som kan påverka honom så som otrygghet i nytt land osv. Han hade ju såklart en trygghet med dig och du är en stark kvinna som roddar tre barn, varav ett av hans. Tänker att det sätter han på kanten och han vill hämnas genom att bara skrämmas och göra livet surt.
    Hur som, bara tanke! Men polisanmäl oavsett. Kram

  4. Fia

    Alltså, kollade C Instagram. Han skrev att han bodde med M varje dag. Obehaglig människa! Du är grym! Ha en trevlig helg! ❣

    1. Lena

      Nu blev jag nyfiken, vad är hans instagramadress. Går det utläsa något där om hur han ev. Sårar Terese.
      Helt sjukt detta med postboxen.

  5. tant H

    Trist att det fortsätter! Den där postboxen finns det tydligen intresse för någon att vittja och därför rådgör med Polisen om hur Du skall förfara. Hoppas det ordnar sig och att Du får en fin helg!

  6. Anette

    Tycker så synd om dig. Nåt galet är det kolla upp med ditt ex. Jag tror forfarande på id kapning som nån är ute efter. Uchs stackare.

  7. Therese Carlsson

    Som jag skrivit innan, sätt upp en kamera. Finns ju kameror som du kan ha kopplat till din mobil. Om jag fatta rätt. Jag fick en gratis när jag beställde prenumeration på en tidning teknikens v. Tänkte ha koll på mina katter här hemma när vi kör iväg.

  8. Anki

    Usch din stackare så obehagligt för dig. Om det inte är tillåtet för dig att sätta upp en kamera så kolla om det är tillåtet för hyresvärden att göra det. Kontakta polisen och ta reda på vad du har rätt till och vad du kan göra för att skydda dig mot id-kapning m.m. Se till att spärra obehörig adressändring hos Skatteverket, spärra ditt personnummer hos olika kreditupplysningsföretag m.m. Hoppas verkligen det löser sig för dig. Kram!

  9. Kim

    Kolla om du kan få komma på möte med någon hos bostadsbolaget och förklara vad som häng samt din rädsla och oro. Detta förmedlas bäst face to face. Ring polisen igen och polisanmäl. Detta är trakasserier vilket inte är ok. Kolla om du kan få tillfällig adressändring så att du kan få din vikta post skickad någon annan stans så att den verkligen kommer fram.

  10. Helene

    Sätt upp lappar vid postboxen där du inriktar dig till allmänheten (alltså folk i området) att hålla ögonen öppna då ditt lås blivit förstört. Då kanske folk uppmärksammar det mer om dom ser nått och att idioten som gör detta känner sig lite mer uthängd när den ser en lapp sitta där nästa gång den ska sabotera.

  11. L

    Någon stal brev i vår trappuppgång vilket ledde till att vi fick teliaabonnemang beställda i vårt namn t ex. Värden bytte portkod och då blev vi av med problemet.

    Kan inte din hyresvärd byta portlåset till en början och se om det hjälper?

    Det verkar ju som att detta är riktat mot dig personligen om det inte drabbat någon annan. Kan det vara någon du har en konflikt med? Någon som för detta enbart för att skärra dig? Och som har tillgång till portkod.

    Spontant känns det ju som att det måste vara någon som känner dig på något vis? För varför skulle nån annan göra detta?
    Liksom byta lås?? Hade någon varit intresserad av din post hade hen inte bytt lås ju?

    Vad händer om ni byter portkod och du helt enkelt inte lämnar ut den till någon av dina närmsta förutom de du ABSOLUT litar på till 100%? Utan öppnar dörren när de andra kommer på besök. Kan ju vara en bra uteslutningsmetod.

    För jag får lite dåliga vibbar av saker du berättat. Vi andra vet ju inte mer än du berättat men rent spontant undrar om det inte kan ha med saken att göra?

    Hur som helst tycker jag du är en supermamma!!! Så stark och vacker. Dina barn kan skatta sig lyckliga som har dig.

    Kram

    Gällande kamera är det olagligt att sätta upp.

  12. Malin

    Gud tycker så himla synd om er! Man ska inte behöva känna sig rädd i sitt egna hem.
    Prata med polisen vad du kan göra och om du får sätta upp kamera (som vi hoppas på)? Detta påverkar ju eran vardag så någonting måste du ju få lov att göra så du får reda på vem person är.. Kram på dig och håller alla tummar att det slutar! ♡

  13. Malin

    Gud tycker så himla synd om dig! Blir orolig för er skull, ni ska inte behöva ha det såhär!
    Prata med polisen o fråga vad du kan göra och om du får lov att sätta upp kamera då detta påverkar eran vardag och du är orolig för dig och dina barns skull! Hoppas du får sätta upp kamera ? Man ska inte behöva vara rädd i sitt egna hem! Kram♡

  14. Heddan

    Min första tanke är att det är ditt ex som ligger bakom detta? Kan du va HELT säker på att det inte är han? Är han fortfarande skriven på adressen? Kan han ha gjort något i ditt namn sol han behöver se till att du inte får tag på/ser?

    Känns läskigt faktiskt!!!!
    Va säger polisen?
    Kram

      1. T

        Min med tyvärr. Jag vet ju ingenting men det finns ju risk för att någon illegal verksamhet (substans?) skickas dit och man vill säkra sig om att ingen annan hämtar upp det. Därför byts låsen varje gång. Tuff process men är man desperat så är det säkert smidigt att få det skickat dit om man är skriven på adressen ?

      2. T

        Min med tyvärr. Tror tyvärr det är relativt lätt att byta lås om man är desperat och vill ha något skickat dit, samt väldigt förspänt om man är skriven på adressen. Behöver inte vara frågan om att skrämma (vilket jag verkligen hoppas), kapa eller liknande. Kan handla om åtkomst av illegala saker (substans?) eller papper. Jag ser bara på saken rent objektivt så klandra mig inte. Bara tankar.

  15. Malin

    Men usch så hemskt för dig, det där måste ju verkligen få ett slut! Nu ska jag verkligen inte döma någon el så men tänk om det är någon som tagit ett lån i ditt namn o väntar på div papper som ska skrivas på, el om någon beställt ett kreditkort i ditt namn o att det är därför dom byter lås i din box!
    Skrämmande ju, hoppas verkligen inte att det är så men varför gör man så där annars! Hoppas allt går bra för dig.. <3