8 PLATSER DU INTE FÅR MISSA NÄR DU BESÖKER GOTLAND! – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

8 PLATSER DU INTE FÅR MISSA NÄR DU BESÖKER GOTLAND!

Hej fina du!

 

Har du haft en bra start på veckan?

Jag sitter i soffan , dricker en kopp kaffe & skriver till dig.

 

I dag är det riktigt kyligt ute, känns som om hösten kom över en dag. På ett sätt är det mysigt. kunna få tända ljus & krypa upp under en filt,  samt så ser jag fram emot allt spännande som väntas i höst, även om det är med en skräckblandad förtjusning & med en smula rädsla…

 

Saknar dock Gotland, det är magiskt där & den enda dröm jag har för framtiden just nu är att någon gång äga mitt egna lilla sommarhus på ön.

Finns så många ljuvliga smultronställen på ön som inger sådant lugn & harmoni. Tänkte dela några av mina favoritställen att besöka på Ön med er.

Listan på Smultronställen, stora som små –

Leva Kungslabor är ett underbart Stenungsbageri inte så långt i från Visby som inte bara har magiska bullar, Grötfrukost & Middagar utan också en supermysig bakgård där man gärna spenderar tid.

  

 

Pippis Karamellbod – Har man vägarna förbi Visby tycker jag man bör stanna till på Pippis lilla gulliga Karamellbod. Känns som taget direkt ur filmen & roligt för barnen att se hur en godisbutik såg ut förr.

 

Tofta Strand – Stranden där solen alltid lyser!. Det kan vara hur molnigt som helst in mot ön men konstigt nog skiner solen oftast alltid ändå på Tofta Beach.

Här ges känslan av utlandet, mjuk ljus sand, havet som brusar , musik som spelas i högtalarna & härliga Strandbarer som ger mig känslan av Thailand.

Ogillar man att bada i havet finns det också stor Pool & solsängar att hänga vid uppe vid Tofta Beach Club.

 

 

Våffelmagasinet , ett supermysigt ställe precis intill hamnen i Ljugarn som har magiskt goda våfflor. Både dessertvåfflor men också matvåfflor. Stället är kärleksfullt inrett & har både hängmatta & en stor gunga inomhus.

 

Pannkaksträdet : En lekplats skapad i minne för syskonen Charlie & Max som omkom i Tsunamin 2004. En jätterolig lekpark för barnen byggt med ett jättestort träd & annat massa andra återvunna produkter. Här kan du också till en billig peng köpa Pannkakor, men istället för färdiga pannkakor får du smet, stekpanna , dryck & massa goda tillbehör & gör dina egna pannkakor över öppen eld. Så himla mysigt!

 

 

Rute Stenungsbageri : Här på Gotland kan man inte få nog av alla mysiga Bagerier. Detta är Alex Shulmans stamhak & ligger i Lärbro. Supergoda bullar i en vacker miljö mitt ute i ingenstans.

 

 

Den blå Lagunen : Om man ändå besöker Rute Stenungsbageri kan man lika gärna stanna till vid den Blå lagunen vilket är ett stort kalkbrott som ligger ca 15 min därifrån.

 

Surflogiet : Min favoritplats på Jorden. Underbart hak mitt på Toftastrand. Vi spenderade många timmar här. Njöt av att bara vara, sanden mellan tårna, dom goda burgarna, solnedgången som gick ner över havet, live musiken &  det softa modet som infaller sig. Längtar redan tillbaka. Älskar att vara här.

Hit måste ni bara åka om ni besöker Gotland.

 

Vi gjorde en hel del när vi var på Gotland, men detta får bli min topp 8 på platser över smultronställen att besöka.

Många av dessa platser gav oss minnen & värmen att kunna ta med oss länge. Lever fortfarande på våra fina kvällar på Surflogiet & längtar redan till nästa år. Då hoppas jag kunna hitta fler magiska platser att dela med mig av.

 

Har du varit på Gotland? Är det en plats du skulle vilja besöka?

 

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Pernilla fast

  Har alltid drömt om att åka till Gotland med min man och mina döttrar men har hört att det ska vara väldigt dyrt borde ta sig dit med husvagn och även att leva där stämmer detta kram från Pernilla

  1. theresewickman
   theresewickman

   Det beror helt & hållet på vad man vill göra. Som att hänga på Tofta strand osv, strosa i visby & sånt kostar ju inga pengar, men ja, färjan över kan kosta ett par tusen beroende på vilken tid på dygnet ni reser, att åka jättetidigt på morgonen eller nattetid är mycket billigare & kostar istället runt 500 kr för en bil med sällskap.. Bagerierna upplever jag lite dyrare än här i Örebro medan i jämfört med stockholm kanske det ligger på samma? Ska man campa tror jag absolut du kan hitta billiga campingplatser. Det behöver ju inte vara mitt på Tofta strand utan finns många smultronställen där man kan bo & så kan man istället ta utflykter vart man vill åka.. KRAM

 2. Therese

  Pannkaksträdet billigt..? Nja det vet jag väl inte om jag tycker… idén är supermysig! Men 400 lr för lite pannkakssmet, Festis och sylt tycker inte jag är billigt 😉

 3. Hanna Lindkvist

  Hej! Tack för en underbar blogg!
  Vi har sommarhus på Gotland men surflogiet har vi aldrig vart, men nästa år får det bli ett besök❤️

 4. Hanna

  Hej! Tack för en underbar blogg!
  Vi har sommarhus på Gotland men surflogiet har vi aldrig vart, men nästa år får det bli ett besök❤️

 5. Ida

  Tack för bra tips! Ska åka med syskonbarnen till Gotland nästa sommar, så det var perfekt med tips på ställen dit man kan ta med barn. Surflogiet ser ju jätte-mysigt ut! 😊