ÄR DET SÅ SVÅRT ATT KÄNNA LITE FÖRSTÅELSE? – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

ÄR DET SÅ SVÅRT ATT KÄNNA LITE FÖRSTÅELSE?

Vet inte vad som krävs & önskas av mig?

Är det så frustrerande med en kvinna som beklagar sig? Som inte är stark nog att låsas som ingenting?

 

Jag har precis gått igenom en separation , har gått från en vardag med två vuxna i hemmet till enbart mig själv som ska försöka räcka till för tre barn,  varav ett av barnen just nu är extra krävande & som sover skitdålig. Allt med Constantin är en Cirkus just nu , det bråkas dagligen & vi förstår inte varandra alls & jag sliter mina hår för att vi ska kunna kommunicera när det kommer till Matheus. Jag har valt att lämna mycket av det utanför den här bloggen, vill inte att det ska uppfattas som att jag snackar skit eller att jag “gnäller” för mycket & ändå så lyckas jag få kommenterar om att man ska sluta följa mig för att jag just nu har en tråkig stämning här inne & att jag inte bör beklaga mig så mycket.

 

Då undrar jag , vad önskas av mig?

Jag har precis gått igenom en extrem tuff tid, gör fortfarande & jag får inte uttrycka mina känslor kring det utan ska helst hålla uppe en fasad annars får det er att må dåligt & vill sluta följa mig?

Det stör folk att jag öppet berättar om att Matheus är pain in the as vissa dagar, att hans gnäll & skrik ger mig huvudvärk & att hans stora behov av närhet ibland ger mig känslan av att känna sig kvävd. Tror någon att jag skulle älska honom mindre för det, att det betyder att jag inte skulle vilja ha honom.?

Jag känner mig själv ganska ensam i det jag dagligen går igenom & känner desto större behov av att dela det med andra som även dom sitter i samma sits..

Sorry , men det är så det är & jag vet också med mig att det har hjälpt såååå många genom att jag öppnar upp & visar hur det är att ha barn med High need & ärligt vågar berätta hur det kan kännas vissa dagar, men det får mig inte att älska mindre…

Jag förstår att alla inte kan gilla mig &  att vi tycker olika, men inte skulle man gå fram till någon på stan & säga samma sak som skrivs i kommentarsfältet på en blogg, då menar jag generellt alla bloggar. Eller?

 

Jag önskar bara om lite förståelse, lite empati & är du en av dom som inte gillar min blogg då är det enklaste medlet att bara sluta läsa eller hur?

Och till alla er andra, som ändå är den största majoriteten som uppskattar att jag delar med mig livets upp & nedgångar, & som själva får hjälp i det jag delar & som skänker kärlek & förståelse, för er & mig själv tänker jag fortsätta!

 

Ha en fortsatt fin dag, nu vaknar snart lilleman från sin vila & då ska vi bygga lite Duplo.

 

Puss & kram

 

 

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Erika

  styrkekram ❤️❤️❤️gick igenom samma för 1,5 år sedan. en mardröm o ett helvete att ta sig igenom. lämnat med 2 barn. trodde jag skulle kollapsa till sist. pappa var mest frånvarande o behövde fest brudar o egen tid. nyår 2017 satt jag med en lessen son då pappan valde fest ist för vår nyårsmiddag o liten 3 åring med 40 gr feber. du är asgrym❤️har märkt att du kämpat mkt redan med allt. älta gråt o gnäll hur mkt du vill ❤️❤️❤️ enda lilla tröst är att tiden gör d bättre… idag är d fortf tjafs med pappan, familjerätten mm men jag är lycklig med ny man nytt jobb ny bostad. vissa dagar gråter o sörjer jag fortf, men d är liksom lättare i bröstet. ❤️massa kramar

 2. Jenny

  Hej!

  Din blogg är den jag tycker mest om att läsa.
  Tycker att det är skönt med en blogg där allt inte är så perfekt hela tiden. Lättare att känna igen sig hos din blogg.

 3. Jennie

  Du är helt fantastisk.
  Som mamma och dessutom ensamstående med high need baby och dessutom Egenföretagere.
  Tänker ofta på dig om man har jobbig dag. Beundrar din ork och din ärlighet i bloggen

 4. Jessica

  Jag har följt dig länge, men aldrig riktigt läst din blogg, nu har jag varit inne varje dag! Tycker att det är skönt att någon äntligen är lite ärlig om familjelivet, allt är inte skit kul och bra hela tiden!

 5. My Hammar

  Helt ärligt så skit i dem! Jag har alltid tyckt att du är ärlig och äkta. Jag känner igen mig jättemycket med mitt mellersta barn som definitivt är high need. Dock är han tre år och kräver fortfarande väldigt mycket utav mig. Det är inte alltid lätt att vara förälder trotts många på socialamedier får det att verka så. Du borde klappa dig själv på axel för att du alltid sätter dina barn först, för att du är så stark att du gått igenom denna separationen. Skit i alla andra som får dig känna något annat, du är värd mer än så! Hoppas du har en fin dag /My

 6. Tina

  Så orättvis att du får skit när du öppnar upp dig och är ärlig när du är som mest sårbar. Men kom ihåg, bakom kritiken finns en osäkerhet, dålig självkänsla eller avundsjuka. Tyvärr. Ingen är ond av naturen utan det skapas av ett tungt bagage. Det ger absolut ingen rätt att vara elak mot någon annan men tyvärr ser man att människan ofta fungerar så. Sträck på dig och var stolt, men lova att tänka på dig själv i första hand och dela med dig av det du känner dig bekväm med. Stor styrkekram och hoppas allt kommer lösa sig till det bästa för dig och barnen ❤️

 7. Cathy

  Fortsätt vara den du är, låt ingen tala om för dig vad du får och inte får känna och uttrycka! All styrka och kärlek till dig ❤️

 8. Sanna

  Det är en av anledningarna att jag följer dig på sociala medier är för att du visar verkligheten och inte nån för skönad bil. Förstår mig inte på folk som klagar på folk som har det tufft eller bra. För vissa verkar det som att man får inta ha det för jobbig eller för bra. Men livet är ju som en berg och dalbana med fantastiska och fruktansvärda stunder. Jag älskar och uppskattar att du är dig sig och visar och berättar hur ett verkligt liv ser ut, speciellt med barn. Jag tycker du verkar vara en super mamma som verkligen gör allt för sina barn och älskar dom villkorslöst. Du är en mamma jag ser upp till. Tack snälla för det ❤

 9. Sanna

  Fortsätt vara precis den du är! Det du visar är din verklighet & det är så starkt av dig att våga visa att livet inte alltid är en liten härlig dans! Övervägande av folk som mår dåligt mår ännu sämre av sociala medier där allt målas upp som PERFEKT! Du är stark & modig & ärlig! Fortsätt med det! Jag uppskattar det & många andra! ❤️❤️❤️❤️

 10. Elin

  Du är en helt fantastisk mamma som
  gör precis allt för dem. Det är tufft att vara förälder vissa dagar när man är två och du är ensam. Stor eloge till dig ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
  Din ärlighet är mycket varför jag följer dig. Ibland när man ser hur du kämpar vill man bara komma & hjälpa dig.
  Sträck på dig för du är den absolut bästa mamman dina barn någonsin kunnat få❤️
  Stor kram Elin

  1. Josefine

   Alla har väl inte samma förutsättningar när det kommer till föräldrar. Du behöver inte förstå det. Det är verkligen något en främling inte har med att göra. Och hon har verkligen i gen skyldighet att svara.

 11. Nettan

  Kan inte låta bli och tänka varför inte dina föräldrar kan ställa upp mera på dig. Åtminstone nu en period när du har det som jobbigast. Kram.

  1. theresewickman
   theresewickman

   Även dom har väldigt mycket just nu. Min mamma jobbar 7 dagar i veckan då hon utöver sitt vanlig arbete också driver eget. Likaså min Pappa har väldigt mycket jobb, där även helggjobb ingår. Nackdelen med så pass unga föräldrar gissar jag 😉 Jag vet med mig att mina föräldrar sitter med dåligt samvete över detta, men även dom är ju mitt uppe i sitt liv & Matheus är ju trots allt min & Constantins, hade dom haft mer tid utöver arbete, så hade jag nog frågat mer om barnvakt, men nu när jag vet att båda redan har extremt mycket hela tiden vill jag inte vara en belastning, även dom behöver vila <3 Vi träffas ganska ofta ändå & min Pappa & hans fru är bra på att bjuda hem till Söndagsmiddagar där vi alla barn & barnbarn träffas & då brukar alltid pappa ta hand om Matheus lite extra så jag kan äta i lugn & ro & slappna av en smula, då får han jaga & hålla ansvaret en stund <3 Dom gör sitt bästa & ställer upp så mycket dom kan under sina förutsättningar just nu!

 12. Kajsa

  Det är så lätt för folk att sitta med pekpinnar på andra sidan skärmen. Fyfan va äckligt beteende.. kämpa på och strunta i alla idioter, du klarar dig ur även detta tillslut och du är otroligt stark!

 13. Zainab

  Du är helt fantastisk och super women, jag gillar mycket dig,du påminner mig om mig själv ensamstående mamma med 3 barn och hur livet kan vara upp och ner.
  Jag älskar dig från hela mitt hjärta och ska följa dig till evigt, fortsätt vara stark
  Massa kram och kärlek till er ❤️🤗

 14. Mikaela

  Herre gud,du är en fantastisk mamma!Det är din blogg och du skriver om vad du vill.Passar det inte gnällkärringarna behöver de inte läsa.Mitt andra barn var och ja han är nog fortfarande väldigt krävande.En så kallad high need baby.Men då ska tilläggas att vi har varit två vuxna,även om jag är den som dugit/duger och jag därför har fått ta det tyngsta lasset,så har vi bara ett barn till.Du har tre barn,på egen hand.Då har man faktiskt rätt till att gnälla en del om man har behov av det.Det är inte många som skulle orka med det du går igenom utan att åka en känslomässig berg och dalbana.Nej du är grym,glöm inte det när det är som tuffast!

  Kram

 15. Jenka

  Förstår inte varför man skulle sluta följa dig. Du är en så härlig och underbar person. Så trevligt att få följa dina och barnens vardag. Kul att få se Matheus växa och följa hans utveckling. Har själv en dotter i samma ålder, skiljer bara några dagar mellan dem. Så det är intressant att se om de är på ungefär samma nivå i utvecklingen med vad de gillar att leka osv.

  Förstår helt att du behöver få ut dina känslor om allt som händer dig. Sluta aldrig vara dig själv. Du verkar vara en underbar mamma 🌹Glöm inte att ta hand om dig själv också 😊 Jag kommer fortsätta att följa dig 😃

 16. Cecilia

  Fortsätt visa vad det riktiga livet är med småbarn, med separation. Hur starka kvinnor kan vara även när allt är skit. Såna som bara vill läsa om röda rosor och gulle gull, borde inte följa influencers. Meningen är väl att man skall kunna dela med sig av sitt riktiga liv inte någon rosa skimrande värld. Du är en super super mamma fortsätt vara du för det vill jag fortsätta se. Massa Styrke kramar.

 17. Jojo

  Det är väl jättebra att du inte förskönar saker och ting. Att du får vädra och säga ditt. Tycker du är otroligt stark , och ser endast en stark kvinna som visar känslor. Vilket borde vara helt naturligt. Vissa människor kan inte sätta sig in i andras situatione, inte känna empati. Ledsamt för dom. Men skit i såna. Kram

 18. Madeleine

  Du är fantastisk som delar med dig av toppar och dalar. Det ljusa och mörka i livet, du visar hur livet är, inte hur man vill att det ska vara. Jag älskar att följa dig, igenkänning med en liten som kväver en ibland och man vet inte hur tålamodet ska räcka till. Jag beundrar dig och du är en stor förebild för många kvinnor ❤️

 19. Madeleine

  Du är fantastisk som delar med dig av toppar och dalar. Det ljusa och mörka i livet, du visar hur livet är, inte hur man vill att det ska vara. Jag älskar att följa dig, igenkänning med en liten som kväver en ibland och man vet inte hur tålamodet ska räcka till. Jag beundrar dig och du är en stor förebild för många kvinnor ❤️

 20. Sara

  Jag tänker såhär: de som kommenterar är bara en liten liten bråkdel av de som kikar in på din blogg/insta varje dag. Fokusera på den positiva siffran istället, för inte skulle vi kika in här om vi tyckte det var tråkigt ❤

 21. Paulina

  Men vad e de för fel på folk?! Jag älskar din blogg just för att du är ärlig! Du förskönar livet som 3 barns mamma och gömmer dig inte bakom filter och skit 👍 passar inte det folk så kan ju dom sluta följa dig. Det finns nog med bloggar och influensers som döljer sanningen. Heja dig ♥️ fortsätt som du gör och försök att slå bort dom där idioterna som lever i en fantasivärd. Kram på dig!

 22. Kristin

  Människor lever tydligen inte i verkligheten. Försök att inte ta åt dej! Du är grym och du har all rätt att uttrycka dina känslor och hur du mår! Jag hoppas att du snart känner dej piggare men jag förstår att det är utmattande att vara själv med tre barn och att Matheus ibland kväver dej….. det betyder ju som sagt inte att du älskar honom! Blir så trött på alla som gnäller o skriver elaka kommentarer- det är väl bättre de inte läser då om de tycker set är sååå jobbigt!!!! Kämpa på!!! Jag tycker du är fantastisk!

 23. Anneli Hellgren

  Du är helt underbar med dina barn❤️
  Älskar att läsa om er!!! Strunta i vad folk säger!!!
  Kramis❤️

 24. Mia

  Världen behöver fler som du, som vågar visa livets alla sidor! Spyr på alla rosa flufffluff bloggar och instagramsidor! Styrka åt dig!

 25. Amanda

  VI är här för dig och vi är många som gladeligen skulle sätta de män vi både lever med och är separerade ifrån åt sidan för att leva i ett kvinnokollektiv med barn och gemensamt hushåll. Inte för att våra män inte är fantastiska, resursstarka och betydelsefulla, utan för att det är sunt och viktigt att dela erfarenheter av alla slag och hjälpas åt. Våra situationer behöver inte vara lika för att vi ska kunna förstå och fylla i för varandra. Hoppas att även du har någon person att följa som delar med sig av de variationer som föräldraskapet bjuder. Du är stark, men det vet du redan (hoppas jag), och att uttrycka dig om DIN upplevelse är inte ett misslyckande; det är ett mod och en styrka.

 26. Nelly

  Fortsätt vara den DU är. Du visar verkligen livets alla sidor och det tycker jag är det fina med att få följa dig. Att du är ärlig och öppen med det mesta.

  Du är den bästa mamman för dina barn och jag förstår precis vad du menar med att ibland bli helt galen på sina barn men såklart ÄLSKAR man ens barn över allt. Det är okej att känna som du gör, du är inte ensam. TACK för att du delar med dig av livets med & motgångar!

  En stor varm styrkekram till dig och dina barn!

 27. Emma

  Hej. Fast det är så livet är det hade stört mig om du tex bara skrev om hur underbart livet är för det hade varit falskt jätte falskt! Dom som inte vill läsa skit i och läs det är ju inte svårare egentligen! Styrkekram till dig Thereses

 28. Anette Englund

  Tycker du är en fantastisk Mamma Therese som kämpar på med ditt jobb som influenser, 3 barnsmamma & med allt vad det innebär!! Du verkar så stark, men förstår att du har det jobbigt iom att du roddar allt själv. Förstår fullkomligt att du bara vill ligga kvar i sängen & dra täcket över huvudet & bara gråta…
  Du är inte mer än människa ! Och jo….du får beklaga dig så mycket du vill 😀
  Har du ingen vän som kan hjälpa dig att ta Lilleman när dina stora är hos sin Pappa !? Bara för några timmar eller så…
  Ta hand om dig…❤

 29. Anette

  Tycker du är en fantastisk Mamma Therese som kämpar på med ditt jobb som influenser, 3 barnsmamma & med allt vad det innebär!! Du verkar så stark, men förstår att du har det jobbigt iom att du roddar allt själv. Förstår fullkomligt att du bara vill ligga kvar i sängen & dra täcket över huvudet & bara gråta…
  Du är inte mer än människa ! Och jo….du får beklaga dig så mycket du vill 😀
  Har du ingen vän som kan hjälpa dig att ta Lilleman när dina stora är hos sin Pappa !? Bara för några timmar eller så…
  Ta hand om dig…❤

  1. theresewickman
   theresewickman

   Tack fina du. Har fått några fler kommentarer på DM på instagram också, men kärleken är desto större, du har SÅ rätt <3

 30. Johanna

  Du är en så fantastisk människa och mamma till dina barn ❤️
  Jag läser hellre en blogg som är ärlig och berättar om hur det verkliga livet och vardagen är, sanningen, än en där det alltid är perfekt rakt igenom. Ingens liv kan vara super och på topp jämt.
  Fortsätt vara den du är och skriv som du gör, jag läser din blogg och följer dig på insta jist för du är en ärlig person som inte målar upp en fasad om att allt skulle va bra när det inte är det.
  Ta hand om dig och barnen ❤️