EN GANSKA SLUTKÖRD MAMMA JUST NU! – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

EN GANSKA SLUTKÖRD MAMMA JUST NU!

Hej vännen!

 

Har du haft en fin dag?

Jag satte mig precis i soffan med en dricka ,  en liten skål godis & hoppas få en stund för mig själv framför tvn & ta hand om jobb från datorn under tiden. Jag brukar annars ha svårt att jobba på kvällstid. Känner mig trött i både kropp & huvud & det är svårt att få ett fokus, men någon gång på dygnet måste man ju & som det är nu är kvällar det enda som fungerar….

 

Vill vara ärlig mot er, det har varit tuffa dagar & jag mår inte så jättebra. Den uteblivna sömnen dom sista dagarna har tagit mitt mående, humör & tålamod. Jag gräver inte ner mig, för jag vet att det snart blir bättre & att jag har en fin höst att se fram emot. Men jag har så mycket tankar, kreativitet och saker jag vill göra men varken ork eller tid finns som det är just nu. Jag försöker ta en dag i taget & inte bli allt för bitter på  C som inte finns där mer än vad han gör för att hjälpa till med sin son.  Vi ser livet väldigt olikt just nu & har nog svårare att förstå varandras val & olika prioreteringar nu än tidigare..

När allt flyter på, när man fått sömn på natten & Matheus har “bra” dagar struntar jag lite i det. Känner att det är hans egna förlust, men när det är som jobbigast, ni vet när man inte minns sist man fick sova, när Matheus har extra krävande dagar & man är så trött & slutkörd att man bara vill lägga sig ner på golvet att gråta, ja då är det svårt att inte bryta ihop när man får nej på nej på nej varje gång man ber om hjälp med vår son..

Men men, lite efterlängtat sömn på det här så kommer jag vakna upp som en ny, piggare & gladare människa.. Tänk hur negativt påverkad man kan bli utan sömn. Jag känner knappt igen mig själv när jag mår såhär……

 

Ser fram emot Fredag, jag skulle egentligen vara barnledig hela helgen, men vill så gärna göra något bara med Ellah & Kidh så vi kommer åka till Göteborg för att dygn, leka av oss tillsammans på Liseberg där vi ska skratta tills vi kiknar & mumsa i sockervadd… Får ta Lördagskvällen & Söndagen till vila & tid för mig ,  för den här stunden med mina stora barn behöver jag verkligen <3,

 

 

Innan jag checkar ut vill jag tacka dig för all kärlek ni dagligen sänder mig. Det betyder mer än ni kan ana i dessa tider !

 

Puss & Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  Jag förstår verkligen dina känslor! Utan sömn å allt det jobbiga blir man inte så pigg å positiv :/
  Har sjölv en 10 månaders som tar all kraft här hemma:) å då är vi två vuxna. Längtar efter lite vuxentid osv
  Lycka till me allt ❤️

 2. Fanny

  Jag ser hur mycket du älskar dina barn o vilken fantastik mamma du är❣️
  Men måste det just vara pappan som ska ta Matteus för att du ska få vila? Var finns dina föräldrar? Vänner? m.m. 😕 Du kanske ska bli bättre på o be om hjälp? Tycker riktigt synd om dig❣️ Jag förstår att inte C’s föräldrar kan ställa upp eftersom dom bor i ett annat land. Men hade mina föräldrar läst ett sån blogg inlägg om hur dåligt jag hade mått så hade min mamma kommit direkt o funnits för mig! Sen vet jag inte, ni kanske inte har den relationen o så kan det vara. Men jag tror att du hade funnits för Ellah i sen sån situation..
  Kram fina du! Älskar din blogg 💜

 3. Susann

  Hej! Jag funderar också på när man måste gnälla av sig, hjälper det en själv eller? Är själv finne finns inte i mig heller att jag skulle skriva sånt. Kanske det är den svenska mentaliteten😂. Mitt råd är att ta dig ordentligt med tid att fundera ut, hur du ska få mera ork och den absolut så viktiga sömnen. Finns bara lösningar, får man sova är man utvilad och orkar sä är det bara. Styrka o kram åt dig.

  1. theresewickman
   theresewickman

   I och med att denna blogg som är mitt jobb också är min vardag så hänger allt ihop & ja då måste jag , mycket för men egen skull kunna vara ärlig. Det jobbigaste som finns är att låsas som ingenting & måla upp allting som underbart även dom dagarna när det känns precis tvärtom. Har också lärt mig längst vägen att det finns dom som också uppskattar att man inte följer den svenska mentaliteten. DOm som känner mig vet att jag älskar mina barn även om jag också kan säga att det är skitjobbigt ibland, eller att dålig sömn får mig att känna mig deprimerad. Förstår inte hur det kan vara fel? Tror människor behöver vara mer öppna i sina känslor för att också få andra att känna igen sig & inte känna sig ensamma. Sen är vi alla olika & tycker du det är jobbigt att jag då & då berättar från hjärtat hur jag mår & gnäller som du säger, Ja då är jag ledsen att jag inte är den bloggare som förskönar livet, som visar upp allt perfekt & i sin tur kanske ger människor ångest över att allt är så underbart i stället.
   Men det finns ju dom bloggare för dom som uppskattar det mer, detta är en livstilsblogg, vilket i sin tur betyder att man får följa med på det mesta 🙂

   Sen så har ju jag också precis gått igenom en separation, försösker få ihop vardagen med tre barn på heltid, varav en liten som är extra krävande, men ack så underbar & pussla ihop allt så det fungerar. Kanske ganska rimligt att man då inte mår tipp topp just nu? Synd att det ska tas som något negativt. Så fort en kvinna beklagar sig är det “jobbigt” för allmänheten att lyssna på.

   Kram

   1. Anki

    Det är inte särskilt ovanligt att man ibland behöver få ventilera hur man känner och mår. Det har vi nog behövt lite till mans. Ibland hjälper det att bara få prata om det med någon och ibland är det så skönt att få skriva av sig lite för att få nya krafter. Det behöver ju faktiskt inte kallas gnäll för det utan vi har olika sätt att orka med saker och det är inte alltid så lätt att både hantera en separation och att ensam ta hand om och ha huvudansvaret för tre barn. Det finns ingen i hela världen som alltid är glad och lycklig utan ibland mår vi sämre och är trötta av olika anledningar. Kram på dig och hoppas det blir lättare!

 4. Angelica

  Styrkekramar till dig!!!
  Jag undrar vad du använder för filter till dina bilder som gör att de blir så härligt bruna i tonen? Tycker du lyckas väldigt bra med alla dina bilder, dom är verkligen superfina!!!

 5. S

  Varför vilar du inte om du är trött och deppig? Förstår att du har dåligt samvete men om du är barnledig borde du bara ta det lugnt och återhämta dig, inte köra på ännu mer i högt tempo och utsätta dig för mer intryck? en helg i lugn och ro är för lite egentligen. Om du nu är så slut att du mår dåligt Läs böcker kolla serier, gå I skogen och ta det lugnt. Ella och kid må ha en tråkig period just nu men samtidigt är det så livet är och de har fått massor av utflykter i sommar. Dina barn behöver en mamma som mår bra

  Sen förstår jag att du behöver bearbeta att mateus är ett high need baby men tänk på att du outar honom mycket. Det är tufft. Jag förstår,

  Jag kommer avfölja dig en tid. Hoppas du mår bättre snart. Det kommer bli lugnare för dig när han börjar förskolan . Ta vara på det och vila. Du har bara dig själv och du måste orka. du måste va rädd om dig för ditt barn behöver det.

  1. theresewickman
   theresewickman

   För att ett dygn i Göteborg med mina stora barn ger mig nog mer ro i själen än att vila hemma där Matheus & Constantin kommer befinna sig. Han har inget lämpligt hem till honom än så för Matheus skull låter jag C bo här när han har honom.

   Ja detta är ju mitt liv & ibland känner jag att jag måste dela med mig av verkligheten , vilket många också uppskattar. Tycker dock inte att jag outar min son speciellt ofta & där skiljer sig nog våra åsikter om vad som är att outa och inte..
   Ser också att det hjälper så många andra genom att jag inte försöker försköna jobbiga situationer.
   Sen förstår jag inte varför du måste berätta att du ska avfölja mig en tid? Vad ger det mer än att få mig att må dåligt & känna press på vad jag kan dela & inte på mina egna sociala medier? Tycker du inte om att följa mig längre så ska du absolut sluta följa, men varför så viktigt att berätta det innan du gör det?

 6. Anki

  Så synd att inte C inser vad han missar men precis som du säger så är det hans förlust och inte din. Det går ju inte att tvinga honom att förstå men om/när han kommer till insikt kanske det är för sent men då måste han stå sitt kast. En sak är säker, dina barn kommer jämt att veta att du alltid funnits där och gjort allt för dem. Njut av Liseberg och sköt om er. Kram kram!

 7. M

  Hur tänker C kring barn egentligen?
  Att det är något man har när det passar in lite olika dagar? Och att det är upp till mammor att ta hand om barn?

  1. theresewickman
   theresewickman

   Jag vet att han älskar sin son över allt annat. Men vi kanske ser prioreteringarna lite olika. Just nu vet jag att han tackar ja till massa extra jobb, vilket jag förstår att han vill göra. Men jag ser fortfarande tid som han skulle kunna spendera med sin son där i mellan, men som han enligt han inte kan, vill eller orkar.. Han är nog så fast i sitt liv & sina svårigheter just nu att han har svårt att se till mitt & till vår sons, vilket jag i sin tur kanske har med honom. Hoppas att det blir bättre, men våra olikeheter blev så mycket större nu när vi gick isär & jag som hoppats det skulle bli bättre.. Tar en dag i taget <3

 8. Amanda

  Vill också lämna ett litet avtryck och säga att även jag läser och lyssnar på det mesta du lägger upp och Tycker att du verkar vara en helt fantastisk mamma till dina tre juveler. Stark och tålmodig kvinna som kämpar för ett bra liv tillsammans med dina barn, de kommer se tillbaka på sin uppväxt och se upp till dig livet ut. Förstå vad du ger dem, de kommer växa upp till tre starka och självständiga individer efter att ha växt upp med en sådan powerwomen som dig! Sug in alla hejarop du får, vi alla finns med dig fast på avstånd. Du är grym , glöm inte det mitt i all sömnbrist. Hoppas du får sova en ordentlig natt snart så du hinner ladda batterierna igen. Kram A

 9. tant H

  Läser ofta det Du skriver och mellan raderna dessutom! Önskar Er en fin Göteborgshelg! I bland tar det tid att se fastän man har ögonen öppna – Du är klok, stark och finner lösningar!

 10. Helena

  Du verkar vara en så fin människa & mamma. Jag beundrar dig, din styrka! Kämpa på, deg kommer bättre tider, förstår att det är svårt att se nu, men snart ser du ljuset. Ge aldrig upp! Kram från mig

 11. Sue Fagrell

  Hoppas Ni får fin dag på Liseberg,bara koppla av och storskratta runt! Livet är ju inte nådigt för Dej ibland,…Förstår din trötthet och sen ska Du räcka till oxå,plus ha dej själv i tanken! Sänder tisdags värme till Dej,från Mej liggande under filten me kurrande katt bredvid,glädje och kärlek för Mej!

 12. Hemlig

  Jag brukar aldrig skriva på sånna här sidor!
  Men vill bara säga att jag läser mycket av det du skriver och lyssnar på dina instastorys! Du är så stark och så himla stark mamma! Jag hoppas verkligen att du snart får mera hjälp och att du får sova! För det du genomgår just nu verkar helt crazy! You go mama💪🏼An

 13. Anonym

  Jag brukar aldrig skriva på sånna här sidor!
  Men vill bara säga att jag läser mycket av det du skriver och lyssnar på dina instastorys! Du är så stark och så himla stark mamma! Jag hoppas verkligen att du snart får mera hjälp och att du får sova! För det du genomgår just nu verkar helt crazy! You go mama💪🏼An