KÄNNS VIKTIGT FÖR MIG.. – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

KÄNNS VIKTIGT FÖR MIG..

I ett annonssamarbete med Nestlé Naturnes

 

 

Hej vännen, vilken värme vi har, härligt!

 

Nu på sommaren är vi på mycket utflykter samt är ofta bortbjudna & det är då så himla skönt & smidigt med mat som fungerar till kräsna lilla Matheus som man bara kan ta med. I och med att Matheus inte alltid äter lunch & middag på våran tid så fungerar det perfekt att ta med mat på burk till honom, även kylda smoothies som näringsrikt mellanmål mitt på dagen.

Fullkomligt älskar smidigheten, hur lätt det är att ta med, men också att använda här hemma. Speciellt dom dagar jag är med honom själv. Jag äter ofta något lätt till lunch eller en sallad & då vet jag att jag slipper ställa mig & laga mat men att han ändå får i sig det han behöver. För finns det något tråkigare på semestern än att laga mat? Känns som om man inte gör annat än att planera vad som ska lagas & sedan står man där flera timmar om dagarna i köket. Då & då kan det faktiskt vara skönt att slippa det 🙂

 

Som ni vet sedan innan kör vi enbart med Naturnes produkter här hemma, tycker dom håller vad dom lovar & deras mat innehåller massa goda kryddor som passar Matheus i smaken & dessutom är alla deras produkter ekologiska .

Det märks verkligen på kvaliten på maten att den är Baby’s Organic rätt igenom & att den inte innehåller artificiella ingredienser , vilket är så enormt viktigt för mig. Bara massa färska noga utvalda råvaror , där bär frukt & grönsaker fått mogna i sin takt innan det skördats.

Är det ok att erkänna att även jag brukar äta dessa burkar till lunch när dom stora barnen inte är hemma? Eller är det sånt man ska vara tyst om? 😉  Men seriöst, jag brukar ogilla barnmat då jag tycker det känns som en smaklös gegga, men dessa är så himla goda & det säger jag inte bara för att, utan det är verkligen sant. Min favorit är Spagetti Bolognese & Äppelklämmis, smakar verkligen som nypressad äppelmos.

 

Ett smart tips som du kan göra när du samlat på dig några tomma barnmatsburkar så är det att återanvända dom. Finns många områden där dessa passar perfekt & du värnar samtidigt om miljön.

 

Vi har b,l.a våra gamla till en hel del, Barnen har sina pennor i dom när dom ska rita, perfekt storlek, vi har också gjort dryckesglas , där vi enkelt kan lägga i is, bär & vatten utan att det spills ut & så har vi dom också för att ha frukt &  småsnacks i , men dom går också lätt att ha till pyssel om man vill göra ljuslyktor, eller som kaniner till påsk & fylla med godis kanske? Eller varför inte plantera några små frön i dom & se på tillsammans hur det växer & gror?

Finns många områden dessa kommer till användning, glöm inte bort det när du står & ska slänga burkarna.

 

 

Det käraste man har sätter man på bordet <3

 

Tänkte visa er några bilder på hur vi använt oss vidare utav glasburkarna..

Målade locken i en fin ljusgul färg, där kan du ju måla i vilka färger du vill. Kanske en färg per familjemedlem?

Ett tips innan jag avslutar såhär i varma tider är att frysa in några fruktklämmisar, ta sedan fram dom & låt tina en kort stund, klipp sedan upp dom & avnjut med en sked. Går även lätt att ta med i en kylväska.

Blir nästan som slush, så himla gott & Matheus älskar dom! Blir som glass för honom.

 

Hoppas du får en fortsatt fin vecka & glöm inte bort att få i dig ordentligt i värmen.

Puss & kram

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Alma

  Är det banans klämmisarna? Min son är bananallergiker(visste inte att det fanns sån allergi ens) så vill självklart undvika banan.

  1. theresewickman
   theresewickman

   I dom vi har är det inte banan i, finns säkert med banan också men försöker undvika banan i den mån det går då lilleman har en tendens att bli förstoppad.. KRAM