VÄRMESLAG HOS BARN! – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

Annons

VÄRMESLAG HOS BARN!

Hej vännen!

 

Idag är det vår sista dag här i Rumänien för att inatt, eller tidigt tidigt i morgon bitti reser vi hem.

Den här resan blev kanske långt ifrån vad vi först planerat, men man får göra det bästa av situationen,  men nu längtar jag extra mycket hem.

 

I lördags var vi på Dop , tänkte visa bilder & berätta mer i ett kommande inlägg då det är ganska häftigt hur olika vi firar. Den dagen var det veckans varmaste dag, 37 grader i skuggan & även om vi sökte oss till skuggan & drack så mycket vi kunde så var det många situationer vi hamnade i direkt solljus & det ska erkännas att det var varmt, svettigt & jobbigt..

Under natten när vi kommit hem vaknar Matheus upp kokhett på kroppen, termometern visar 41 grader & jag är snabb med att göra honom kall & ge honom alvedon.  Dagen efter är febern hög, men går ner bitvis med alvedon ,men han får inte behålla något alls i hans lilla kropp, varken vatten eller mat, Jag misstänkte snabbt att han måste åkt på värmeslag, läste på om alla symtom, baddade honom i kallt & tog sedan med honom till ett sjukhus i närheten när jag såg att han inte blev bättre..

Hatar att se barnen så dåliga & i ett sådant här varmt land, med feber & där han varken får behålla vatten eller mat så ska han in till sjukhuset. Hade detta varit i Sverige hade jag åkt in till Akuten redan på natten. Det har varit tufft att ha honom så sjuk & dålig i ett land där det inte fungerar som i Sverige, där jag känner att jag har bokstavligt talat fått kriga mig fram för att ta min oro på allvar.

Väl på sjukhuset fick han en spruta & mediciner som skulle hjälpa mot hans diarre så han skulle undvika att bli mer uttorkad än han redan var.  Skulle dessa mediciner inte ge verkan så skulle vi behöva ta oss till ett annat sjukhus där dom kunde skriva in honom & ge honom dropp. Doktorn på detta sjukhus hade velat ge honom dropp på en gång, men då han inte hade det på plats, eller ens tillgång till det så skrev han ut mediciner som skulle ge samma verkan som ett dropp, dock skulle det ta lite längre tid innan det gav samma effekt.

 

Efter att ha vart hos doktorn kändes det lite lite tryggare, lilleman var fortfarande extremt hängig, satt bara i knät eller sov hela dagen, baddade hela tiden så hans kropp skulle vara nedkyld. Smet undan & grät när ingen såg, mådde så dåligt.. Kände mig maktlös, rädd & arg.

 

Dagen efter vaknar han upp feberfri & något piggare, fram mot lunch märktes det att medicinerna börjat ge verkan & han fick då behålla sitt första lilla mål mat & vatten & han kissade äntligen, första gången på över 1,5 dygn..

 

Nu idag, är han sitt gamla jag igen, något sliten fortfarande & något gnälligare, såklart.. Men nu vill jag hem, hem där jag vet hur jag ska göra när mina barn blir sjuka, där jag vet att man får hjälp & blir tagen på allvar när sitt barn är sjukt.. Har känt mig så maktlös i denna situation, nästan panikslagen. Värmeslag på små barn är livshotande, vet ni då hur jobbigt det är när folk runt om än inte alls ser faran i det?

Som baddar fötter med någon olja & tror på att han blir frisk genom det..

Jag fick hjälp, jag kämpade till mig hjälp, även om det fick göras på egen hand <3

 

Jag gråter när jag ser dessa bilder, man ser hur jäkla dålig han är, knappt kontaktbar!

Det gör mig så arg, jättearg att jag inte fick någon hjälp alls. Ingen hjälp att hitta ett sjukhus, ingen hjälp att ta mig dit & ingen som tog min oro på allvar när han uppenbarligen var allvarligt sjuk..

Önskar jag kunde berätta mer, men det kan jag inte. Det viktigaste är att lilleman är på väg att bli frisk igen & att vi i morgon kommer hem <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Våga kompetens

  Vilken liten kämpe ni har. Bra kämpat av er med att hitta rätt hjälp. Tänkte bara tipsa om vårt företag som lär ut just denna typen av omvårdnad till barn och mycket mer än så. Hoppas att din son är frisk nu. Mvh Alexandra på Våga kompetens

 2. Niobarnsmamman

  Vilken jobbig situation du hamnade i. Du har alldeles rätt i att värmeslag inte är att leka med och du verkar ha varit ganska ensam om att fatta det. Man kan läsa en del mellan raderna men jag tycker ändå att det är märkligt att det blir en diskussion kring ditt och Constantins förhållande här i kommentarsfältet. Det kan ju inte gynna någon relation, speciellt inte en relation som är i gungning. Jag hoppas att ni får möjlighet att diskutera kring dethär för oberoende om ni förblir ett par eller inte så har ni en gemensam son att kämpa för. Hoppas att ni får en lugn fortsättning på sommaren.

 3. Wilma

  Stackars liten. Som någon skrev tidigare så är det inte bara att separera. Det är ingen självklarhet att Therese får egenvårdnad, det krävs väldigt mycket. Hur ska hon våga lämna lilla M själv med pappan? De veckor han har M kan han resa utomlands bäst han vill. Då har hon ingen kontroll. Nä, tänker så på dig. Stor kram. Dags att kontakta familjerätten och se över alternativ snart. Du och dina barn förtjänar ett lyckligt liv! Stor,stor kram!

 4. Anki

  Usch, jag lider verkligen med dig och funderar på hur länge du ska orka med allt detta som är runt dig. Du måste nog göra det som blir bäst för dig själv oavsett vilket beslut du sen tar. Tänk på att alla dina barn bara har en mamma och dom behöver dig så oerhört mycket. Kram och var rädd om dig!!!

 5. Madde

  Det räcker nu. Fina Therese gör det enda rätta. För din egen och för dina barns skull. Begär ensam vårdnad och skicka hem karln till Rumänien.

 6. Isabelle

  Åh vilken tur att du följde med på resan trots allt ❤️ Det bar lixom som om du hade det på känn att du var tvungen att vara med och kriga för lilla Mateus. Du verkar få kämpa en hel del, för dig och för Mateus, för Ellah och Kid, behöver du verkligen ännu någon att se efter. Är du lycklig ända in i hjärta och själ? ❤️ Du är en fantastisk mamma, låt aldrig någon få dig att tvivla På det…!

  Jag har också en pojk född i Maj -18 och känner riktigt med dig i det du skriver. Ska själv ner till Serbien i augusti och oroar mig för värmen. Tur är väl ändå att svärföräldrarna byggt en pool som vi kan svalka oss lite i iaf…

 7. Maria

  Hej vännen . Hoppas ni är hemma i tryggheten igen , lider med dig . Tycker du ska ta lillkillen för en check upp här i Sverige för att kontrollera prover trots han är piggare . Du är en klok tjej och mamma följ ditt hjärta du vet ju redan svaret kramar Maria

 8. Alexandra

  Alltså jag har aldrig kommenterat förr. Någonstans. Men fyfan vad detta söker mig. Fruktansvärt. Du vet innerst inne vad som är rätt för dig och dina barn, du är en grym mamma!! Hoppas att lillkillen blir sitt pigga jag snabbt ♡

 9. Ylva

  Ställ dig själv några ärliga frågor nu!
  Känner du dig mer lycklig än olycklig med din sambo?
  Tar sin sambo fram dina bästa sidor?
  Är din sambo din tryggaste punkt i livet?
  Tar han emot dig när du faller?
  Gör vad som är bäst nu 💕

  1. Camilla

   Heller aldrig kommenterat, vilken tur du var med & är det så att du inte ens fått gehör utav din man. Lämna honom…
   Du är en enastående mamma, ensam!

    1. Carola

     Självklart inte, men ska man verkligen bara härda ut ?
     Det blir ingen lycklig av i längden.
     Det är ju inte så att han bara kan ta lillen och dra iväg.
     OM det nu skulle vara så som vi uppenbarligen tror, så löser det sig säkert till det bästa.

 10. Susanne

  Varför har han strumpor på sig i värmen? Det, om något, blir man ju varm av. Hur kan du åka till ett sådant land med ett litet barn? Du är en bra mamma! Ha dem själv! Det blir bäst.

    1. theresewickman
     theresewickman

     Det förstår jag & dom är nämligen indränka i Vinäger, något som C & hans föräldrar tror hjälper mot feber. ( kanske det gör, jag har ingen aning ). Men jag ville ta av dom, men vi tyckte OLIKA & där gick min åsikt bort, tyvärr..

 11. Anneli Hellgren

  Du är en helt underbar mamma Therese❤️
  Man ska lita på sin egen känsla, du känner ju honom bäst!

 12. Helena Rahlenius

  Du är en sån enastående person och jag har läst din blogg länge och följt dig. Så glad att du följde med på resan för vad hade hänt annars ♡ du är en underbar mamma ♡

 13. Sara

  Therese, jag har aldrig kommenterat. Men du behöver stöd som du har fått av alla kommentarerna. Om man inte stödjer sitt barn när dom behöver, som i denna situation, så är föräldern inte mkt att hänga i julgranen. Jag skulle aldrig säga lämna honom men jag förstår att du inte känner dig vidare motiverad att stanna.
  Kram till er!

 14. tant H

  Du visste inom Dig att Du skulle med….Du är en enastående mamma helt klart! Snart är Du hemma i den vardag Du vill till just nu!
  Lycka till!

 15. Marie

  Vad tagen jag blev av detta. Har följt dig länge men aldrig kommenterat av ngn anledning. Tårarna rinner av ditt inlägg. Har själv barn och förstår din panik och oron i detta. Varm kram till dig!

 16. Anna

  Vad gjorde hans pappa? Känns som du alltid får ta allt ansvar för hela familjen både känslomässigt o ekonomiskt.

 17. Linn

  Usch jag blir tårögd av att höra situationen. Så skönt att du följde med på resan, tänk om du inte ens varit där. Glad att höra att är bättre idag. Bra att du stod på dig. Kramar!!

 18. Lena

  Skönt att du fick hjälp, trots att du fick jobba i motvind. 👍
  (Packa vätskeersättning nästa gång, alltid bra att ha med )

 19. Louise

  Jag har aldrig kommenterat något blogginlägg någonstans någonsin. Men det här berörde mig verkligen. Fick en son väldigt när inpå dig, och tycker det är kul att följa andra barn i samma ålder. Fy sjutton vilken hemsk upplevelse och sån jävla (ursäkta) super lejon mamma som står på dig och vet bäst för dina barn! Mår illa av bara tanken över att det ska hända något barn! Och sen att det inte tas på allvar. Nej fy! Kämpa på och så håller vi tummarna att M mår bättre snart och att resan hem går bra! <3

 20. Louise

  Jag har aldrig kommenterat något blogginlägg någonstans någonsin. Men det här berörde mig verkligen. Fick en son väldigt när inpå dig, och tycker det är kul att följa andra barn i samma ålder. Fy sjutton vilken hemsk upplevelse och sån jävla (ursäkta) super lejon mamma som står på dig och vet bäst för dina barn! Kämpa på och så håller vi tummarna att M mår bättre snart och att resan hem går bra! <3

 21. Johanna

  Jag får panik bara att se honom ligga sådär. Stackars stackars lilla pojk. Tur du fanns med honom, tur han har en mamma som dig! Kram

 22. Anonym

  Men herregud! Tar han inget som helst ansvar som pappa och människa?? Förstår att det vore en mardröm att separera och behöva lämna M ensam till honom om ni får delad vårdnad. Ledsen att det kanske låter hårt, men hur ska detta bli egentligen? Önskar jag kunde hjälpa på något sätt

 23. Marre

  Säger bara tack gode gud ( och då tror jag inte ens på gud ) att du följde med på resan!!! Jag skrev till dig innan när du var tveksam hur du skulle göra, att du skulle följa med till vilket pris som helst!!! Tack och lov gjorde du det!!
  Har själv en pojk i samma ålder och jag ryser när jag läser detta! Ta er hem till Sverige igen och gör det du måste göra….se till att få ensam vårdnad om Matheus ( låter kanske grymt men det känns som det enda rimliga i din situation )!
  Så jäkla stark och modig du är!! Orka kämpa på lite till nu!

 24. Lovisa

  Det här gör ont i hjärtat att se och läsa! Vidrigt att du och framför allt Matheus inte fick hjälp av familjen. Han var ju allvarligt sjuk! Skönt att du följde med på resan, hur hade det annars slutat?

 25. Ida

  Fy vilken mardröm!!!!
  Känner spontant att detta kanske var droppen. Du har 2 barn sen innan och stor erfarenhet. Detta börjar bli helt galet!! Göra skillnad på barnen, inte stötta och hjälpa dig när du är i ett annat land där du inte förstår språket.. du har försörjt och stöttar. Gjort ditt….Nu behöver du prioritera dig och barnen!
  Du är grym❤

 26. Rebecca, 3-barnsmamma

  Hoppas att du snart finner mod och styrka att göra det som jag tror alla(?) vi läsare kan “se mellan raderna”…
  Det är ju alldeles uppenbart att kulturkrocken mellan er är alldeles för stor.. Jag tolkar det som att du egentligen inte vill detta längre, men att du känner dig “fast” iom att ni har barn ihop.. tänk på att dina barn behöver en lycklig mamma!💜

 27. Mari

  Vilken tur du reste med och inte stannade i Sverige ,gör ont att höra du inte fick hjälp av någon . Krya på lilleman ❤

 28. Ida mataka

  Du er veldig tøff, sånn må vi gjøre i land som ikke ser de symptomer på alvorlig sykdom. 😥💞 Men var ikke din mann enig i at det var alvorlig og at han trengte å dra til sykehuset?

 29. Ida mataka

  Du er veldig tøff, sånn må vi gjøre i land som ikke ser de symptomer på alvorlig sykdom. 😥💞 Men var ikke din mann enig i at det var alvorlig og at han trengte å dra til sykehuset?

 30. Helli

  Men snälla nån!
  Vad är det som gör att den andra föräldern som ju talar språket inte följde med till sjukhuset?
  Får en klump i halsen av att läsa.
  Tur att en ansvarsfull förälder var med på denna resan..
  Kram på dig Therese

 31. vicky

  Bra du var med på resan och kämpade för ditt barn. Nu vet du till en annan gång att du aldrig släpper iväg Lilleman till ett annat land om inte du är med. Bra kämpat av dig. Var stolt.

 32. Carola

  Vilken tur att DU var där! 💖
  Min spontana reaktion är att bli arg på Constantin…hur tänkte han där?!
  Han som pratar språket skulle självklart ordnat allt som behövdes. Det är verkligen hans ansvar som pappa.
  Usch !

 33. Cecilia

  Oj så hemskt, vilken mardröm förstår din frustration och ilska… Åk hem och gör det du behöver göra för att Du och dina barn ska må bra, det går inte att ändra på en människa tyvärr:-(

 34. Moa

  Men stackars er! Så jobbig situation och jag förstår din känsla av maktlöshet. Vilken tur i all oturen att du faktiskt åkte med på resan, du som förstod hur dåligt han mådde. Så bra kämpat av dig i en så svår situation. Nu hoppas jag ni får en smidig hemresa och att han fortsätter vara frisk. <3

 35. Sofia

  Tur att du följde med på denna tripp ändå ❤ ett mammahjärtat känner o vet bäst för sina barn ändå ❤

 36. Nina

  Tur att du fick hjälpen. Gör så ont att se sina barn så sjuka. Att ingen annan såg att han va så sjuk är ju illa,men tur att han ha en sån underbar mamma. Hoppas ni får en bra resa hem och en frisk fortsatt fin sommar.

 37. Stina

  Å fy så hemskt,men vilken tur i oturen att du ändå följde med för en mamma är den som vet vad sitt barn behöver..Styrke kramar å hoppas resan hem blir lugn

 38. Tina

  Min son blev lika dålig när vi var i Jordanien, förstår känslan! ❤️
  Vi har det väldigt bra i Sverige! 🇸🇪
  Skönt ni snart är hemma igen!

Annons