KÄNNS ÄNDÅ SOM RÄTT BESLUT! – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

KÄNNS ÄNDÅ SOM RÄTT BESLUT!

Godkväll fina du. Har du haft en fin dag?

 

Efter en riktig seg & deppig dag i går fick jag idag gång på röven & har fått hela huset kliniskt storstädat. Tog mig hela dagen då Matheus under vaken tid hängt mig i benen.. Men otroligt befriande att ha det gjort i och med att vi på Fredag morgon åker till Leksand sommarland över helgen & tidigt i nästa vecka åker vi bort en vecka till Rumänien. Ogillar att lämna hemmet i kaos.

 

Sitter med blandande känslor, men nu när det börjar sjunka in så känns det riktigt bra & något som jag tror kommer bli bäst för oss alla.

 

Som ni vet var tanken att ha Matheus hemma på heltid till Januari & att jag då under min mammaledighet från min fasta tjänst på förskolan skulle kunna jobba med mitt egna företag vid sidan av.. Dock så har det inte funkat så bra som jag kanske hade hoppats på.

Jobbet i sig har funkat bättre än på länge, men tiden har inte räckt till, vilket bara gjort mig stressad & jag har känt att jag inte kunnat ge 100 som varken mamma eller företagare..

Tankarna slog mig i våras om Matheus ändå inte skulle börja förskolan i September. Men jag har känt mig så kluven. Skulle jag låta honom börja behövde jag också ta beslutet tidigare än vad jag hade tänkt mig hur jag skulle göra med min tjänst på Förskolan. Jag skulle inte kunna jobba med mitt företag & samtidigt ha Matheus på förskolan OM jag inte skulle säga upp mig från mitt fasta jobb.. Ångesten har krupit på, har haft tankar på att säga upp mig helt, då mitt företag ger mig mer inkomst än min fasta tjänst. Men med våren som varit, med Constantins arbetslöshet & med en höst som känns ganska oklar, både vad gäller oss & arbete så vill man ändå inte låta en fast tjänst gå till spillo i först taget…

 

Men nu, nu känns allt lättare. Var i kontakt med min Chef i går & jag har fått 6 månader tjänstledighet beviljad där jag nu kommer kunna lägga allt fokus på mitt företag & låta Matheus börja på förskolan. Vilken känsla! Underbart!

Så planen är från & med nu att Matheus ska börja på Förskola i slutet på September, då kommer han till att börja med gå tre dagar i veckan, förmodligen mån-ons & att jag kommer ha honom hemma torsdag & fredag där jag kan ägna fullt fokus på honom & oss.

Känns som om detta är det bästa tänkbara för oss. Det kommer ge oss så himla mycket mer kvalitetstid & jag kommer kunna ägna fullt fokus på arbetet dom dagarna Matheus & dom stora barnen är i skolan!

 

 

Känns ändå tryckt att vi inte behöver stressa med inskolningen & att jag kommer jobba hemifrån så jag kan ryka in om det skulle behövas & att jag har möjlighet att ge honom korta & få dagar..!!

 

Min älskade lilleman, kommer vi vara redo för hösten, du & jag?

 

Puss & kram

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. anna

    Det låter som en toppenbra plan Therese! Känner igen mej i många delar av din situation även om det är många år sedan. 💪💗