Therese Wickman

POLISEN TOG CONSTANTIN!

Igår kväll gick luften ur mig totalt.

Kanske ett ilandsproblem & det finns absolut värre saker, men med den jobbiga våren som varit så kände vi oss bara helt matta & jag tycker mest synd om Constantin, även om detta drabbar mig också  i slutändan.

Jag vill bara börja gråta, försöker ignorera för att inte möta verkligheten!

 

På väg hem från jobbets sista uppdrag så blir han stoppad av Polisen. Han ställde sig frågande & kände till en början inte någon oro alls då han kört 117 km på en 120 väg.

Två polismän kliver ur bilen & berättar för C att det gått lite väl fort det här, 37 km över för att vara exakt, så det kommer inte bara bli en böter på 4000 kr utan vi kommer också ta ditt körkort här & nu på plats, sedan kommer det vara upp till Transportstyrelsen att avgöra hur länge du kommer vara utan.

 

C förstod ingenting men fick ganska snabbt förklarat till sig att eftersom han kört med släpkärra så är det bara 80 km som gäller. Detta hade C ingen aning om, då han tagit sitt körkort i Rumänien & jag har inte haft en tanke på att informera C om detta då vi aldrig hamnat i en situation där vi behövt köra släpkärra.

Han trodde att den anvisade hastigheten gällde oavsett släpkärra eller inte då det faktiskt är så i hans hemland.

Känns så ledsamt. Hade han medvetet kört för fort hade jag kunnat bli arg på honom & han hade fått skylla sig själv, men nu?

Det känns bara så orättvist även om poliserna agerade rätt så klart. C trodde till och med att han låg under hastigheten & så låg han 37 km över..

Tycker bara det är sorgligt, att han ska bli av med körkortet på sånt vis…..

 

Jag hoppas nu att Transportstyrelsen har överseende med att han inte kände till detta & att han inte behöver vara utan det allt för länge. Han vet inte ens om han får behålla jobbet efter detta då han är så beroende av körkortet i jobbet & vi som väntat i 7 månader på att han ens skulle få ett jobb.. Suck!

 

Sen att hans första lön, pengar som han äntligen skulle hjälpa till med här hemma går till böter känns surt, men det är som det är, det är ju egentligen ”bara” pengar, det är körkortet som svider mest. Vågar inte ens tänka på hur detta kommer krångla till det för oss om han nu inte skulle få tillbaka det 🙁

 

Kan ni snälla hålla tummarna för att han får det åter?

 

Någon som jobbar på transportstyrelsen & kan berätta om man ens har överseende med detta, eller om man skiter i anledningen till att man körde för fort, med flit eller ovetandes…

 

 

Puss & kram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lena

    Klart det är C:s ansvar. ”Inte körde för fort med mening ” så säger väl de flesta.
    När jag själv kör tex. till Tyskland måste jag kolla vilka regler som gäller när jag kör in med dieselbil. I vissa städer. Dyra böter.
    Så är verkligheten

    1. theresewickman

      Vem har sagt att det inte är hans ansvar? Sen om du vill tro att han körde för fort med flit får ju stå för dig, men just i den här situationen visst han inte om att jag inte fick köra mer än 80 km med en släpkärra. Blev en dyr läxa för honom…
      Hoppas du får en fin dag & att solen lyser på dig så du kanske kan bli på lite bättre humör 🙂

  2. Emelie

    Jag får äntligen tillbaka mitt körkort på tisdag efter att jag varit utan i 2 månader ? jag har överklagat beslutet till transportstyrelsen vid 2 tillfälle så det gick upp till domstolen och om jag får utgår från mitt ”fall” har dom noll respekt för att man tex inte kan vara utan körkort för man måste hämta barnen på förskolan ( den hinner stänga innan jag ens kommit från jobbet ) eller då i C fall att han inte hade koll på lagar. Hade jag varit C hade jag pratat med hans arbetsgivare och att dom ska överklaga om att han verkligen MÅSTE ha det i jobbet och är rätt säker på att om dom bara stå på sig så får han bara en ”varning”.
    Förstår mig rätt ”bortförklaringar” har dom inte riktigt respekt för tyvärr !
    Lider verkligen med er ❤️

  3. Jossan

    Jag tror tyvärr att det är så att man har skyldighet att läsa på vad som gäller där man är…. så får jag tro något så tror jag inte att de kommer ha överseende med det….

  4. Joséphine

    Måste tyvärr säga att de är super hårda. Körde för fort och blev av med körkortet i 5 månader.
    Jobbar runt om i hela Sverige och kör då bil och de tog inte hänsyn till detta tyvärr. Så jag fick åka buss och tåg vilket ställde till det en hel del.
    Dock verkar de som om de är snällare mot män så om han skriver att han måste ha det inom jobbet och skjutsa barn till skolan så lär han få tillbaka det snabbare.
    Googla lite på vad andra skrivit.
    Hoppas han får tillbaka det snabbt. Kram

  5. Annie

    Hej!

    Förra sommaren blev jag av med körkortet, jag körde 50 för fort och trodde det skulle bli alldeles för länge, men med tanke på min situation att jag studerar i annan ort kom mitt körkort tillbaka på tre månader. Tänk bara på att arbetsgivaren också skriver att han är i behov av körkortet och även ett väl formulerat brev om vad som hände och anledningen till varför. Det kommer lösa sig, tror absolut inte det blir några problem!

  6. Linda

    Om han inte kan arbeta utan körkortet kan hans arbetsgivare skriva ett intyg om detta. Har varit med om det många gånger i hemtjänsten där personal ”sluppit” bli av med körkortet då de riskerar att bli av med jobbet annars

    1. Sara

      Usch vad tråkigt! Min man har berättat om en kompis som körde för fort på 30-väg. Då frågade polisen honom om han behövde körkortet i jobbet och eftersom att han var beroende av det så blev det bara böter.(Trots att han körde mycket över hastighetsgränsen..) Hoppas och tycker han borde få tillbaka det, speciellt när det var ett misstag. Håller tummarna!

  7. Ivona Andersen

    Håller tummarna för er. Be hans arbetsgivare ta kontakt med de, att han är i behov av sitt körkort.
    Tycker absolut inte att han gjorde brott, lite medmänsklighet kunde de ha.
    Men att brottslingar kan gå fria utan straff det skiter de i, dagens samhälle.
    Lycka till❤

  8. Ivona

    Håller tummarna för er. Be hans arbetsgivare ta kontakt med de, att han är i behov av sitt körkort.
    Tycker absolut inte att han gjorde brott, lite medmänsklighet kunde de ha.
    Men att brottslingar kan gå fria utan straff det skiter de i, dagens samhälle.
    Lycka till❤

  9. Sandra

    Förlåt om jag låter hård, men det är hans skyldighet att ta reda på vad som gäller i det land han ska leva o jobba i. Det blev en läxa, man får lära sig regler och lagar dit man kommer.

    1. theresewickman

      Självklart är det eget ansvar, MEN det är så himla mycket han, & som vi båda satt oss in i, så mycket mer än vad man kan tro som ska fixas & läras när man flyttar till ett annat land. Jag som ”svensk” trodde aldrig det skulle vara så svårt & krångligt med allt som vi behövt gå igenom sista åren. Papper hit & dit, inte ens små enkla saker som att hämta ut ett paket har fungerat för honom. Saker har hela tiden gått före & när man kan köra bil & har körkort så har kanske inte plugg för körtkortsteori känts aktuellt. Blev en dyr läxa..

  10. Jennie

    Jag hoppas innerligt att dom har överseende för detta. När C tom körde under den ursprungliga hastigheten,så gjorde han det ju verkligen inte med flit utan som du skrev han trodde det var samma hastighet med kärra för så är det i hans hemland. Kan ni inte skriva till dom, sen tror jag att om man behöver körkortet i jobbet så brukar dom ha överseende för detta. Men kolla. Lycka till. Kram

  11. Tessan

    Tyvärr kommer nog körkortet bli indraget och kanske får tillbaka de om 2 månader, min brors pappa körde mot rött och fick indraget 2 månader. En som jag vet vem de är körde dagen efter alkohol och vart stoppad och fick oxå indraget 2 månader, så efter 2 månader bör han få tillbaka de, håller alla tummar jag kan. Kram fina ni ❤️

  12. Anonym

    Om man är mer än tre månader i annat land i Europa tror jag man måste ”konvertera” sitt körkort och då borde man få ev info?
    Sen.. släpkärra i 117 km/Tim förstår jag inte hur man kan köra heller..

    1. theresewickman

      Han har fått ändrat till svensk körkort när han fick svensk personnummer, men ingen info om ”svenska” regler, inte ens en lapp med hem.. Det kan man tycka vad man vill om, men han trodde som sagt han körde inom begränsningen 🙂 Ha en fin kväll <3

  13. B

    Lägsta straffet brukar vanligtvis vara ”utan körkort i 2mån.” Men om ens arbetsgivare kan intyga att man är beroende av körkortet i jobbet kan man ibland slippa prövotiden.

  14. Jenni

    Jag vet inte om de har överseende med att man inte tagit körkortet i sverige. Även om det såklart är tråkigt så är det du som förare som är skyldig till att sätta dig in i landets regler på vägarna. Gäller även om man så bara turistar i ett annat land och ska köra bil där.

    1. theresewickman

      Menar mer överseende med att man inte körde för fort med flit utan att man helt enkelt inte visste ? Självklart är de eget ansvar, men han trodde han hade koll på allt & jag med.. Tråkigt att man får lära sig den hårda vägen ? Ha en fin kväll ?

  15. Lovisa

    Jag tror det är hans ansvar att hålla koll på regler och lagar i det land han kör i. Han borde plugga lite svensk körkortsteori 🙂