HEMMAGJORD JORDGUBBSGLASS MED VIT CHOKLAD! – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

HEMMAGJORD JORDGUBBSGLASS MED VIT CHOKLAD!

Bara några dagar kvar till årets Midsommar väntas.

Vi ska som vanligt åka ut till landet hem till min Pappa. I området han bor så har också min Farmor ( som gått bort men hennes man bor kvar) , min faster samt min farbror sommarhus så vi brukar vara ett helt gäng där ute på sommaren.

Vi kommer fira Midsommarafton med flertal utav mina släktingar på min Pappas sida & dagen efter på Midsommardagen firar vi syskon & syskonbarn. Vi äter gott, badar i sjön om vädret tillåter, leker lekar & har det allmänt härligt. Brukar vara en av dom bästa helgerna på året..

 

Kanske skulle det passa bra med lite hemmagjord glass till helgen?

Hur gott låter det inte med Jordgubbsglass med vit choklad? Lika gott som det låter vill jag lova & skulle kanske vara en perfekt dessert till Midsommar?

 

Recept: 

 

6 dl Grädde

1 burk kondenserad mjölk.

En chokladkaka av vit choklad.

1 dl färska jordgubbar

 

Som i mitt vanliga glassrecept så vispar du grädden fluffig, häller sedan i den kondenserade mjölken & rör om, sedan mixar du dom färska jordgubbarna så dom blir som en sås & häller i. Spara lite som du använder i slutet.

Smält den vita chokladen & blanda ner i blandningen. Häll sedan i smeten i en avlång form, avsluta med att hälla på resterande jordgubbssåsen som dekoration & in i frysen över natten. Redo att ätas. Smaklig måltid 🙂

 

 

Alla mina superenkla glassrecept är sparade under kategorin Glass så ni enkelt ska hitta dom i sommar.

 

Ha en fin vecka <3

 

Puss & kram

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.