VILKEN JÄVLA DAG! – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

VILKEN JÄVLA DAG!

Hej Vännen!

 

Har precis haft ett videosamtal med Ellah & Kidh som befinner sig i soliga Kroatien till skillnad mot här. Det har åskat & regnat hela natten. Tror aldrig jag hört så höga smällar förut. Nu när det gått en vecka så börjar saknaden komma, men på Söndag kväll får jag äntligen krama om dom igen & då vankas ett långt sommarlov tillsammans..

 

Igår var jag & Matheus upp till Stockholm över dagen för ett litet mysigt Event som var som en kickstart inför ett större samarbete ihop med Micki leksaker som väntas efter sommaren. Ser verkligen fram emot detta samarbete då jag verkligen tokgillar deras prylar. Minns deras leksaker från när jag själv var liten till & med.

 

 

På plats i Stockholm visade sig dagen ändå sluta bra, men herregud vilken jäkla start vi fick. nästan så jag trodde jag var med i en dålig parodi.

Efter ett natt med noll sömn så hade Matheus inget tålamod till övers, inte jag heller för den delen, han som annars brukar vara så glad skrek första timmen på tåget. Inget fick han nöjd, absolut ingenting. Provade vagnen, bärsele, famnen & jag kände hur folk tittade på mig, suckade över att han skrek & jag ville bara ta med mig honom & hoppa av vid första stoppet!  Att barn är ledsna har jag mer tålamod för, men när han skriker rätt ut, vrålar i ren ilska som om jag slår honom, i en timme. Ja då kan det även få mig att koka av frustration inombords..

Till slut, efter att han jättegullig kille på tåget lekt tittut med honom en stund som verkade fånga hans intresse & som äntligen fick han att lugna ner sig så somnade han sedan i vagnen & sov sista 40 minuterna in till Centralen.

På plats, tänkte jag att nu äntligen är vi här & dagen kan bara bli bättre & flyta på smidigare. Shii fick jag.

Går fram & ska boka en Taxi, är väldigt tydlig med att jag behöver en bilstol. Blir framskickad till en bil som enligt honom hade en bilstol. Jag packar in väskorna samt vagnen i bilen & ska sätta mig i bilen. Tror ni det fanns någon bilstol? Nej, de vara bara att packa ur alla grejor, fälla upp vagnen & gå vidare till nästa Taxibil som viftade om att han hade bilstol. Fäller ihop vagnen & han hjälper mig att lägga in den i bilen då jag samtidigt försökte håla koll på Matheus där bland alla bilar.. Han öppnar dörren & det visar sig att han enbart har en sittkudde som han envist vill att Matheus ska sitta på. Hallå en 1 åring på en sittkudde, aldrig i mitt liv. Sade åter igen att jag tydligt bett om en bakåtvänd bilstol då han är alldeles för liten för att sitta på enbart en sittkudde. Han blev irriterad, tog ut alla mina grejor & där stod jag åter igen med en unge på höften, en ihopfälld barnvagn, mitt bland alla bilar & ingen kunde hjälpa mig..

Lyckas ta med alla grejor till sidan & där smyger det fram en jättetrevlig man som ringer & bokar en taxi åt mig, med bakåtvändbilstol.

Tjugo minuter senare var han på plats & jag kände hur luften gick ur mig när jag satte mig i bilen & jag frågade mig själv vad mer som egentligen kunde gå fel idag. Berättar adressen för taxiföraren & han börjar köra oss, efter en ganska så lång stund så börjar jag fundera på om vi verkligen befann oss på rätt ställe, då jag vet att adressen ändå ligger ganska så centralt. Tor ni inte han kört till helt fel sida av stan? Jag sade Eriksbergsgatan & han hade i stället kört mig till Eriksdalsgatan. Där & då visste jag inte om jag skulle börja skratta eller gråta, orkade inte ens bli upprörd på föraren som skyllde sitt fel på att han var väldigt trött. Hade planerat att vara framme minst 30 min innan mötet startade för att byta blöja, ge Matheus lunch & hinna gå på toaletten men istället glider jag in 2 minuter innan start då han först kört oss till fel adress.

 

Tro det eller ej, trots en väldigt tröttsam start på dagen så slutade den bra. Efter mötet/eventet i Stockholm tog vi en kort vända på stan. Matheus sov i vagnen & sedan tog vi tåget hem, åkte på husvisning & sen vidare hem till min Mamma som fyllde år & där avslutade vi en lång dag med Pizza & tårta.

Hemma somnade Matheus snabbt & sov ändå ganska så bra i natt, betydligt bättre än natten innan i allefall. I natt var det ändå “bara” 3 uppvak.

 

 

I

Träffade min urgulliga kollega Jessica, som dessutom ska ha barn vilken vecka som helst, en liten lillasyster till hennes dotter Elsa 4 år.

 

Hoppas du får en fin dag, jag ska springa upp & hämta Matheus som jag hör har vaknat. 35 minuters sömn bjöd han på. Förstår inte vad som hänt dom sista dagarna. Han som ändå annars peppar peppar sover ganska så bra om dagarna har haft 3 dagar där han bara sovit en kort stund. Det blir ju en ond cirkel, för då är han sedan också på skitdåligt humör, mitt tålamod tryter av att ha han klängandes i benen & lyssna på gnäll timme ut & timme in..

Tur han är förbaskat söt, annars hade han varit såld på blocket 😉

 

Ha en superfin dag!

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malena

    Jag har tänkt samma sak om mina barn. Tur att de är söta i alla fall. Snart lättar det. Kram! Du gör ett fint jobb och är en fin mamma!❤