Therese Wickman

HUR REDIGERAR JAG MINA BILDER?

Nu äntligen kommer det som så många av er väntat på. Ett svar på hur jag redigerar mina bilder!

 

Jag använder Lightroom & har man tid att sitta & lära sig redigera & prova sig fram kan man bli jätteduktig på att skapa fina bilder.

Jag har dock inte den tiden. Varken tid för att sätta mig & lära mig redigera från grunden eller att från start redigera varje bild jag använder i mitt jobb. Jag önskar jag hade tid, för allt med foto är fantastiskt kul tycker jag..

 

Så hur har jag valt att redigera mina bilder?

Jag har valt att köpa ett färdigt presets till Lightroom, det är alltså redan färdiga redigerade bilder som jag köpt som ett album med olika inställningar. På så vis kan jag bara kopiera inställningarna i bilden för att sedan kopiera över till min tagna bild.

Jag ska visa här nedan hur det går till, för även om det är enkelt att klistra in inställningarna i bilden så ändrar jag alltid efteråt, så som temperatur i bilden, jag gillar när det går åt det lite varmare hållet, jag kan ljusa upp eller ljusa ner bilden osv, men det går betydligt fortare än om jag skulle gjort allt helt själv..

 

Såhär ser appen ut, funkar både på telefonen & i datorn.

Dom två olika presets jag köpt hem är dessa, den sista jag köpte hem The French Folk är nog den jag hittills är mest nöjd med & den var billigast också 😉  Men det finns betydligt fler presets att köpa än dessa, sök på presets på instagram så kommer det upp flera stycken som kunniga & duktiga personer satt ihop & där kan man hitta sina egna favoriter.

Här ser ni att jag har ett varsitt album för mina olika presets & ett för MINA bilder. På så vis är det enklare att skilja dom åt. Lätt att gå in i albumet med exempelvis The FrenchFolk & kopiera inställningarna i en bild för att sedan öppna albumet med mina bilder & klistra in det i bilden jag vill redigera.

 

 

Såhär kan det se ut i ett Presets Album, som här nedan. SÅ väljer man att kopiera sin favorit beroende vad man tycker om för ljus & färger.

 

Väljer en bild & kopierar inställningarna..

Såhär kan en bild se ut innan jag klistrar in en redigering.

Såhär blev sedan bilden när jag kopierade över inställningarna. Men jag gör alltid lite ändringar i mina bilder ändå, som att dra upp eller ner skuggorna, drar ner det vita samt ändrar färgton & temperaturen i bilderna, ökar eller minskar klarheten, skärpan mm. Det bästa är att prova sig fram, så man får det som man själv vill ha. Visar lite här nedan..

Dom här linjerna kan du alltså öka eller minska, beroende på hur du vill ha din bild.

Jag drar alltid färgtonen mot lite ”rödare” färger. tycker bilderna blir varmare på så vis.Här kan du också klicka uppe i höger, ser du att det står blandning? Där kan du ändra färg för färg. Öka en vis färg i mättnad, göra det blåa mer blått eller turkost, osv. Där ändrar jag alltid färgerna då man ibland vid direkt inklistring ändrat en gul tröja som med redigeringen blir mer orange, då kan du bara ändra tillbaka den gula färgen precis hur du vill ha den.. Lek dig fram, våga testa & efter en stund vet du precis hur du vill ha din bilder.

Jag leker fortfarande mig fram & vet inte riktigt hur jag vill ha mina bilder 😉

Men jag är supernöjd över beslutet att köpa dessa, för er som vill prova rekommenderar jag att prova ett litet, billigt paket till en början. Så du inte köper hem 60 olika redigeringar från början. Utforska & lär dig lite först.

 

 

Hoppas detta hjälpte dig en smula i allefall & att det var uppskattat!

 

Har du några frågor kring detta, som jag kan hjälpa dig med?

 

Puss & Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Hej! Älskar dina bilder!
    Mitt Lightroom ser helt annorlunda ut mot ditt, har du premium eller något sånt som gör det? Hittar lixom inte var jag kan köpa dem där du har köpt ?

      1. theresewickman

        Du söker på presets att köpa. Vill du b.l.a ha samma som jag, The FrenchFolk så kommer du in på en hemsida & där står det hur du ska gå till väga 🙂

        KRAM