HEMMAGJORDISGLASS GJORD PÅ FRUKT! – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

HEMMAGJORDISGLASS GJORD PÅ FRUKT!

Hej fina!

 

Underbart med Fredag & en kommande helg som väntar med noll planer, förutom barnens födelsedagsfirande på Söndag vill säga.

Weekendsresor i all ära, men oplanerade helger är underskattat!

Barnen är hemma hos sin Pappa sedan igår men kommer hem på Lördag kväll igen med tanke på deras kalas på Söndag. Nu har dom varit hos mig flera helger i rad, även på pappahelgen då han varit borta på bröllop b.l.a, men jag har tagit vara på varenda dag, för i nästa vecka åker dom iväg till Kroatien & blir borta i 10 dagar. Vet inte om vi någonsin varit ifrån varandra så länge?

Det är deras första resa tillsammans med deras Pappa så jag är glad för deras skull, även om jag kommer sakna dom så det kommer värka i kroppen, speciellt på deras födelsedagar. Varje födelsedag sedan dom föddes har dom vaknat upp här hemma, jag har förberett presenter, ballonger & frukost på sängen & har klivit upp tidigt för att sjunga för dom. I år blir det inte så & jag vet med mig att jag kommer tycka det blir tufft, även om jag gläds åt deras resa.. Tröstar mig med att det kommer fler födelsedagar & att det faktiskt blir kul för deras Pappa att få ansvara för morgonfirandet. Det har han nog sett fram emot länge…

 

Kan fortfarande inte förstå att vi varit föräldrar i 10 år i år.. Min lilla flicka är inte så liten längre & det skrämmer mig. Dessa 10 år har bokstavligt talat flugit förbi & bara tanken på att hon om lika lång tid kanske inte ens bor hemma gör mig panikslagen…. Tänk om man kunde uppfinna att stoppa tiden 🙂

 

För några veckor sedan hittade vi så söta glasspinnar på Dollarstore för bara 10 kr som barnen verkligen ville ha. Tyckte själv dom var väldigt söta så dom fick följa med hem.

Tänker att det kan vara gott för barnen, men framförallt för Matheus att ha kalla isglassar att smaska på när det blir varmt ute. Han är dålig på att dricka vatten & på så vis vet jag att han ändå får i sig någonting.

Så jag & barnen hjälpes åt, vi mixade vattenmelon & Kiwi & hällde sedan upp det i formarna. Några glassar har gått åt men dom flesta står kvar i frysen för varmare dagar.

Barnen gav glassen högsta betyg & det känns bra att det inte är massa socker & annat skit i utan bara ren frukt.

Tänkte prova på att göra mellanmålsglassar att frysa in till nästa vecka med Naturell Yougurt & bär. Tror det kan bli riktigt gott!

 

Har du något recept att dela med dig av på fruktig nyttig pinnglass?

Ha en fin helg!

 

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Madde

    Jag har också länge gjort egna isglassar till min dotter. Jag började duktigt med att mixa frukten själv men har nu övergått till att köpa bravos smoothie på tetra och häller ner i glassformarna. Så smidigt och nyttigare än köpt isglass. 😊