RECEPT PÅ HEMMAGJORD BLÅBÄRSGLASS MED VIT CHOKLAD! – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

RECEPT PÅ HEMMAGJORD BLÅBÄRSGLASS MED VIT CHOKLAD!

Ny vecka & nytt glassigt recept att bjuda på.

Finns det något godare än glass varma sommardagar?  Hemmagjort smakar oftast också snäppet bättre & man slipper massa konstgjorda ämnen i sin glass. Men bara tanken på att göra sin egen glass kanske verkar krångligt.?

Med detta recept slänger vem som helst ihop en glass på bara några minuter. Prova så får du se 🙂

 

Denna gång gjorde vi en blåbärsglass med vit choklad & det kan på riktigt vara den godaste glassen vi ätit.

 

 

Recept:

6 dl vispgrädde

1 burk kondenserad mjölk

2 dl blåbär

1 förpackning vit choklad

 

Gör så här:

Vispa grädden till den blir fluffig, blanda sedan ner den kondenserade mjölken ( behöver inte kokas innan ), blanda runt, tillsätt sedan 1 dl mixade blåbär, så bären blir som en sås. Blanda ner i glassblandningen, rör om & häll sedan ner i en form. Tillsätt färska blåbär & riv vit choklad ovanför, in i frysen över natten.

Hur enkelt?

 

Om du provar receptet, låt mig veta vad du tyckte?

 

Jag samlar alla recept jag delar under Glassrecept under mina kategorier om man vill gå in & hitta fler.

 

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emma

  Glassen ser jätte god ut. Ska prova fram till midsommar! Försöker banta ner mig ett par kilo😇 tråkigt med en del bittra kommentarer! Det är väl bra att även hon visar att livet inte är så kul alla gr! Sen finns det ju alltid anledningar till att man måste jobba! Tycker Therese är helt otrolig som årkar med att vara en jätte bra mamma som ja upplever det och endå årkar jobba! Ja hade aldrig årkat! Men även ja måste jobba mycket för att betala räkningar och ha ett drägligt liv för min dotter! Blir så less på bittra avundsjuka kommentarer så tråkigt onödigt!

 2. Erica

  Du klagar på att du inte ens kan byta kläder etc men ändå har du tid att stå o prata i storyn med sonens ljud lite avlägset.. alla har det dom du. Jobba mindre, ta fler föräldradagar och umgås mer med din son. Dom känner av när man är stressande som du låter och blir förmodligen snäppet värre själva.

  1. theresewickman
   theresewickman

   Vad tråkig ton du har.. Sonens ljud lite avlägset var mina två söner som lekte med varandra. För mig är det viktigt att visa att det också är krävande att ha små barn & att känna känslan av att inte räcka till är vanligt. Dom flesta utav mina följare uppskattar när jag delar “verkligheten” & inte bara målar upp en perfekt fasad av familjelivet….
   Som egenföretagare kan man inte ta ut ledighet eller mammadagar på samma vis som när man är anställd. Försvinner jag från mitt jobb har jag förmodligen inget kvar när jag sedan är tillbaka. Vissa dagar är stressade, när man inte får ihop tiden. Men många dagar funkar det alldeles utmärkt & tackvare mitt jobb har jag möjlighet att spendera mycket mycket mer tid än innan med barnen & jag kommer kunna ha Matheus hemma längre, så fördelarna väger över det negativa…. Ha en fin dag <3

  2. theresewickman
   theresewickman

   Jag förstår dock inte varför du inte valde att kommentera eller skicka DM på instagram där detta ägde rum i stället för att smyga in här? Är det för att du inte vill ha ditt riktiga namn när du kommenterar? 😉

  3. Alma

   Såfort ett barn låter är det inte ledset. Som Therese sa så var det hennes två pojkar som lekte ihop. Tror även du kan googla glädjetjut. Sånt gör min son ibland.

 3. Alma

  Åh, nu ska ingredienserna inhandlas och sen ska jag göra den här glassen. Ser jättegott ut😍❤️