VI BEHÖVER DIN HJÄLP! – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

VI BEHÖVER DIN HJÄLP!

Hej fina du!

Idag går ryktet att det är veckans sista soliga dag här i Örebro, för i morgon ska regnet komma.

Hur är vädret hos dig?

 

Vi har nått den punkt där vi inte vet vad vi ska göra längre. Vi känner oss ledsna, frustrerade & som om något drar oss bakåt när vi vill framåt. Det är de här med jobb till Constantin.

Att han är från Rumänien & inte heller har någon svensk Gymnasieutbildning verkar göra att företag inte ens vill ta in honom på en Intervju. Han har verkligen fått lärt sig gå den hårda vägen där han som ung fick jobba för att hjälpa till att försörja sin familj i stället för att avsluta sina studier.

Han jobbar & sliter & är van att jobba betydligt längre pass än dom klassiska 8 timmarna som vi har i Sverige. Han är alltid först på jobbet & går sist, en arbetare man verkligen kan lita på & det mig så enormt ledsen att se honom inte ens få chansen någonstans.

Jag är född här & jag har sett både bra & “dåliga” arbetare & tro mig, Constantin är så mycket bättre än att bara få gå hemma. Det kliar i hans fingrar & jag tycker det är sorgligt. Han kom till Sverige för att få ett bättre liv än det han lämnade & så kan vi Svenskar inte ens ge honom en chans någonstans? Det får mig då att fundera över hur många “invandrare” i Sverige som förmodligen sitter i precis samma sits.

Så nu ber jag er om hjälp, jag vet att ni också likt mig sitter på kontakter. Är det ingen som behöver en arbetare?

Constantin har b- körkort samt flera truckkort som han tagit i Sverige, han kan prata & förstår enklare svenska men tar än så länge oftast längre diskussioner på engelska. Han kan köra budbil, jobba på lager, egentligen det mesta som inte kräver flera års utbildning eller längre direktkontakt med kunder, ja som telefonförsäljning osv.

Jobberfarenheter han har med sig här från Sverige är inom fastighetsskötsel samt inom bygg där han tapetserade & målade. Han har b.l.a goda referenser från HSB & betydligt längre jobberfarenheter från Rumänien.

 

Kan du snälla hjälpa oss, eller framförallt Constantin att få in en fot någonstans?

Känner du någon som behöver personal?

Tack för att du tar dig tid, betyder enormt mycket!

 

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Bella med familj i Västerås

  Har ni ringt till UPS? Jag har hört att dom behöver nya chaufförer men är inte helt 100 på det. Men han kan ju höra av sig till dom åtminstonde och fråga eller slänga in en intresseanmälan till dom att han finns.

 2. Johanna

  Konsult firmor brukar va bra för att komma åt många olika jobb. Lager över sommaren. Truckkort brukar ha hög efter frågan.

 3. Petra

  Fastighetsstädning? Hyresbolag brukar betala bra för farstighet/och trappstädning. Sjukhus och andra lokalvårdare brukar också ha mycket jobb för vaktmästare. Truckförare på sjukhus? Eller kolla med folkhögskola om han kan läsa in gymnasiet. Då går man i skolan mån-fre och är ett TOPPEN-sätt att lära sig svenska på.

  Kanske värt att kolla?

 4. Karin Karlsson

  Jag tror han kommer längre om han börjar studera svenska som andraspråk. Det kommer att göra honom mer attraktiv på arbetsmarknaden.

 5. Linda

  Har han möjlighet till pendling? Min man jobbar på ett lager i Kumla, vet inte om de söker men det är ju sommar snart och hört något om eventuell utökning av lagret med. Om det skulle vara något så skulle Jag kunna kolla med min man och få lite kontaktuppgifter dit 😊

 6. Rebecca

  Det kanske kan vara en idé för honom att söka en yrkesutbildning. Vet att i Malmö har dom tex elektriker. Där vi svenskar med gymnasieutbildning inte får gå den eftersom den är främst till invandrare som ska ut i arbetslivet eller de som hoppat av gymnasiet. Bättre han skaffar sig en utbildning och bättre i svenska nu när han ändå än hemma och det är svårt att få jobb. Vet han gått en kurs i svenska men han kanske behöver mer för att kunna utveckla sig. Om 10 år är det ännu viktigare att ha utbildning också så jag tror det är värt det i slutändan. Plus han får något att göra och ser att han utvecklas. Önskar jag kunde hjälpa er med jobberbjudande men bor i Skåne tyvärr. Håller alla tummar för er att något positivt ska hända så han slipper gå hemma <3

 7. Linnea

  Hej.Han kanske borde plugga upp sin gymnasieutbildning.För i dagens läge behöver man oftast en utbildning idag tyvärr. Jag själv blev klar min usk förra året och jag är 34 år bättre sent än aldrig ellerhur😊 Men det hade jag gjort börjat därifrån börjat läsa upp mina studier. Lycka till!

 8. Elina

  Hej
  Er situation har varit såhär ett tag nu. Då kanske det är dags att ta tag i gymnasieutbildningen, vilket gör att han kan få jobb lättare. Det finns flertalet utbildningar som ger jobb i slutet.
  Om inte annat, så kan han läsa upp gymnasiebetygen och sedan söka KY-utbildning som genererar till ett jobb. Tyvärr är det så i Sverige att alla jobb behöver man ha gymnasieutbildning till eller högre.

  Jag hoppas ni löser det och det blir bra.

 9. Tina

  Vet tyvärr ingen som söker arbete. Men han har inte möjligt att läsa upp gymnasiet? Jag gjorde det på distans, dock heltid & 5 kurser per år så jag var klar på tre år. Men constantine kanske kan läsa på halvtid & färre kurser. Tänker att det kanske blir lättare för honom, att han kan visa upp för arbetsgivare att han pluggar just nu för att få gymnasiet. Då kanske dem vill ta in han på en intervju för dem vet att den kommer sen. Inte en aning om de kan funka så men kanske värt ett försök. Håller tummarna för er att han snart får ett jobb! Sitter i samma sits & håller med om att man blir ledsen. Så tråkigt att springa hemma i samma ekorrhjul

 10. Amanda

  Han borde kunna gå via arbetsförmedlingen som erbjuder arbetsgivaren att stå för lönen, tror det är ca 80%. Så bara han hittar en arbetgivare och berättar att af kommer stå för lönen så nappar dom flesta. Läs mer om det tror det heter instegsjobb/nystartsjobb. enda kravet är att det är seriösa och etablerade arbetsgivare.

 11. Sara

  Har tyvärr inga kontakter då jag bor i norr men tänker mig att han kan jobba som vik på en förskola? Eller i en skola? Som typ terminsanställd? Jag jobbar i skola och vi har många sådana som jobbar i klass på dagtid och sen är de på fritids. Kolla med arbetsförmedlingen om han kan gå via dem och ut i jobb för att lära sig språket/få in en fot. Sådana har vi också. Hoppas att det löser sig snarast för er, ingen rolig frustrerande situation ni har. Kram på er!

 12. Nathali

  Lidl ska öppna ett nytt lager i Örebro och söker 150 nya medarbetare, det skulle kanske vara något. Sen vet jag att företag som heter Astra erbjuder arbetsmarknadsutbildning.

 13. Isabelle

  Hej! Ni kanske får söka er utanför er hem ort? Jag vet att det finns jobb på en firma i Nyköping om han vill komma på intervju och provjobba! Skriv gärna ett Mail till mig isf och bifoga hans cv.

 14. Isabelle alderud

  Hej! Ni kanske får söka er utanför er hem ort? Jag vet att det finns jobb på en firma i Nyköping om han vill komma på intervju och provjobba! Skriv gärna ett Mail till mig isf och bifoga hans cv.

 15. Camilla

  Nobina söker busschaufförer. Betald utbildning. Kanske kan vara något? Hemtjänsten är ingen bra idé då språket är A och O för dom gamla.

 16. vicky

  Parkjobbare på kyrkogårdar. Ett jättebra jobb som alla som jobbar med det stortrivs. Nu talar jag från Göteborg som har stora kyrkogårdar. Kanske inte finns där ni bor. Man börjar som extra och det brukar alltid sluta med fast jobb om man sköter sig. Eller parkjobb i kommunen under sommaren, borde finnas. Hemtjänsten behöver alltid personal. Vet många utan gymnasieutbildning som jobbar där som extra.