HAR MATHEUS EN DIAGNOS? – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

HAR MATHEUS EN DIAGNOS?

Som ni vet har Matheus sovit dåligt på nätterna & ni som följt oss vet att vi för någon månad sedan startade med tydliga rutiner, flyttade in honom i eget rum & slutade ta upp honom på nätterna när han vaknade & stannade i stället kvar på golvet bredvid hans säng med en hand på hans rygg & buttade på rumpan. Det blev bättre & det är bättre, vissa nätter vaknar han bara upp ett par gånger & det är stor skillnad mot när han vaknade varje timme från 19-7 på morgonen, men fortfarande finns det bättre & sämre nätter.

Fick en kommentar på bloggen när jag pratat om Matheus sömn om att han helt klart måste ha en diagnos & att det är av den anledningen han sovit så dåligt..

Jag känner lite såhär, alla barn är olika, vissa sover hela nätter från start medan andra barn tar flera år på sig innan dom sover bra på nätterna & hur kan man ställa en diagnos genom en blogg?

 

För det första, skulle det visa sig att han skulle ha en diagnos längre fram ( inte för att jag tror det) så får vi ta det utifrån vad det är, men jag tror absolut inte att hans dåliga sömn har med en diagnos att göra, han är ett barn, en bebis & han är inte det enda barnet som sover dåligt på nätterna.

Nu har dock sömnen blivit bättre än vad den var innan vi började med dessa fasta nattrutiner, men ändå så pass att jag kanske ska be BVC kolla upp hans andning ändå.?  Minns ni att jag sagt att det känns som om han har svårt att andas genom näsan? Bvc sköterskan sade för nu snart 2 månader sedan att har det inte blivit bättre så kan dom boka in en tid för att kolla hans polyper. Tänker att det kan vara bra att göra, även om han förmodligen bara är ett barn som inte har tid att sova utan nyfiket gärna vill vara med på allt <3

 

 

Tänk att lite växer & blir 1 år om två veckor. Helt galet!

 

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Rebecca, 3-barnsmamma

  Han kanske har orolig mage?
  Min son (10måmader) sov extremt dåligt med många uppvak och orolig sömn däremellan. Efter en läkarkoll konstaterades förstoppning (något jag inte alls tänk på då han ändå bajsade flera ggr/dag, i mitt huvud var förstoppning=inget bajs, men så behöver det alltså inte vara), vi fick Movicol utskrivet som vi blandar i hans gröt. Efter 1-2 dagar märkte vi en enorm skillnad! Nu sover ungen 20-06 utan uppvak, halleluja!

  Så mitt tips, be en läkare utreda förstoppning.

 2. Maria

  Vad menas med diagnos i detta sammanhang? I medicinsk term är det ett brett begrepp…Menar du att någon syftat på NPF?? När jag tänker diagnos på täppt näsa o sova dåligt så fick min son diagnos stora körtlar bakom näsan o det fick han spray för… en annan fick diagnos snett bråsk i näsan vilket åtgärdades med en operation. Men sånt bedömer en öron näsa halsläkare ev behov. Det kommer gå bra o gå på magkänslan. Kramar

  1. theresewickman
   theresewickman

   Heej 🙂

   Läsaren som kommenterat menade på att han borde han en form av Adhd, Autism eller liknande för att han sov dåligt. Det går upp & ner, ibland sover han nu bra för att vissa nätter sova kasst.. TAck!
   KRAM

 3. Felicia

  Hej! Min kompis son hade just så, han sov dåligt och va ledsen när han vakna(för han nog va trött)..och det visa sig att han knappt fick nån luft genom näsan. Dom operera dedär så vart allt bra igen.

 4. Malin

  Min dotter hade och har fortfarande bättre och sämre nätter, Alltid haft! Mellan 6mån-1,5 år kunde hon vakna mellan 5-15ggr/natt. Sen blev det lite bättre, men vi vet fortfarande inte hur en natt blir! Undra om den som kommenterade det har egna barn? 🤔

 5. Therese

  Va diagnos? Vad är de med folk? vill sätta diagnos på sina barn till allt. Mina tre barn ha alltid vaknat om nätterna fram till dom är två tre år. Min minsta är två nu och vaknar två tre ggr. Hon vill absolut alltid ha torr blöja vaknar efter en olycka i blöjan eller så är hon törstig eller är de bara att hon ha drömt tror jag.. Man få hålla ut alla sover olika. Ha en kompis som ha en son på fyra år och han ha dom mycke sömn problem med oxå. Alla är vi olika. Inget barn är de andra likt och man ska inte ens jämföra sina egna barn med varandra 💓 man få testa sig fram lycka till med din Sötis. De kommer lösa sig han är ju så liten ännu. Jag ha alltid tänkt att dom som ha barn som sover hela nätter ha tur för som sagt de ha inte mina förarens typ två tre. Få se hur de bli med fjärde barnet nu plus en två åring som fortfarande vaknar 1-3 ggr 😀 😴😴 ha de gott

 6. Jennie

  Äldste sonen är 18 år och har alltid sovit bra,han har en diagnos Adhd.Har tre barn till och alla har sovit olika.Alla är olika med sömnen,bara för att man vaknar mycket så beror det inte på diagnos.Alla är olika <3

 7. A

  Min 17-åring är då alldeles utan diagnos och en helt vanlig tonåring. Konstigt, för hon var vaken 15-20 ggr varje natt tills hon var 3,5 år gammal🙃
  Det riktigt otroliga med den tiden är att jag som mamma överlevde utan att få nån diagnos 😂 Fantastiskt!

 8. Anna

  Jag älskar att folk, genom att läsa din blogg, konstaterar att han har en diagnos… Knäppt. Hur som helst är han OTROLIGT söt din lille kille! 💛

 9. Sandra

  Människor alltså!! Man vräker inte ur sig en massa trams sådär! Alla barn sover olika!! ALLA är olika! Men.. polyper det kan va en faktor till sömnen…. min son hade förstorad körtel som gjorde att han vakna super ofta och fick andningsuppehåll på nätterna! Hoppas ni får er en god natts sömn ❤❤

 10. Kajsa Lannestad

  Men herregud.. en del vill verkligen slänga sig med diagnoser åt alla hörn och kanter! Alla barn är olika och har individuella rutiner såklart.. jag tycker ni kämpar på riktigt bra och tillslut får ni nog ordning på sömnen med 🙂

 11. Tessan

  Men sjukaste jag hört att han skulle ha en diagnos pga dålig sömn. Makens systers minsta skrek från 2 på natten till 6 på morgonen nästan ända tills han va 1.6 år, han har ingen diagnos. Våra barn har alltid sovit bra, första sonen sov hela nätter från 1 månad och andra sonen från 2 månader. Dottern börja sova hela nätterna vid 2 månader oxå, har dom kanske en diagnos var för dom sovit bra? Sååå dumt alltså!!!!! Sedan har dom såklart oxå kunnat vaknat vissa nätter och speciellt vid sjukdom. Dottern är nu 2,5 år och natten till i tisdags va hon vaken mellan 00.30-03.15. Vi va inte pigg när klockan ringde 5.30 för jobb men de va bara pallra sig upp. Hoppas sömnen snart blir bättre för er.

 12. DM

  Min stora är snart 4 och sover fortfarande inte hela nätter… han va 5mån när jag första gången fick höra att han måste ha en diagnos… har hört det såååå många ggr och det provocerar mig som fan.

  Det är ett barn… då va han bebis… allvarligt talat?! Alla sover olika! Jag sover extremt sällan mer än 2h i stöten och så har det alltid varit… inte har jag en diagnos? Alla sover olika.

  Kan finnas en miljon olika anledningar.

  Och även om det skulle vara en diagnos på barnen framöver så är det väldigt konstigt att Random folk slänger ur sig det som en annan slänger ur sig en komplimang om någons kläder… 🙄🤦🏻‍♀️

 13. Linda

  Kolla absolut upp det om polyperna. Skicka en egen remiss annars. Läste ett kommentarsfält på fb om just detta. Deras barn åt å sov dåligt. Men det blev tusen ggr bättre typ när polyperna togs bort på dessa barn. Det var många som upplevde samma sak.

 14. Emelie

  Therese! Min son och Matheus är exakt lika gamla och båda är födda den 8 maj och jag håller på att bli tokig av nätterna! Dem är väldigt lika i sina sätt att va. Och jag tror att det är faser i livet som gör dem oroliga. <3

 15. Jeanette

  Inte för att skrämma dig men mina 3 av 4 barn har varit riktigt jobbiga. Den jobbigaste av dem va vaken upp till 15 gånger varje natt tills han blev 2 år. Det går över men det är tufft medans det håller på. Våra barn har absolut inga diagnoser (det dummaste jag hört) utan är nu vuxna kreativa individer. Jag fick ofta till svar på BVC att de va väldigt aktiva och nyfikna barn som inte ville missa något.
  Så lugn, det går över men se till att ta hjälp av varandra.

 16. Paulina

  Hej fina du ♥️ han behöver absolut inte ha någon diagnos. Från att Mila var typ 7 månader till nästan 2 år var hon i regel vaken 3 timmar varenda natt. Vi hade det fruktansvärt tufft och jag kan bara trösta dig med att det blir bättre. Idag sover hon riktigt bra och uppvak sker i princip när hon är sjuk eller har jobbigt med sin astma. Tipset vi fick från BVC var att vara envisare än henne, hitta en rutin som fungerade för oss vuxna i familjen så vi fick sömn och återhämtning och att ta hjälp av familjemedlemmar som kunde passa henne ibland så vi fick chans till återhämtning. Kämpa på, det blir bättre ♥️

 17. Klara

  Hej! Ganska ny läsare på din blogg, men tycker du skriver så mycket trevligt och vettigt 🙂 Jag är nyfiken på hur du och Konstantin träffades, och var han kommer ifrån (eftersom du skrivit att han inte kan flytande svenska :)) Tack för en härlig blogg!

 18. Klara

  Hej! Ganska ny läsare på din blogg, men tycker du skriver så mycket trevligt och vettigt 🙂 Jag är nyfiken på hur du och Konstantin träffades, och var han kommer ifrån (eftersom du skrivit att han inte kan flytande svenska :)) Tack för en härlig blogg!

 19. Sofie

  Antagligen bara frågan om en stor utvecklingsfas. Vi hade likadant med vår son vid samma tidpunkter, det börjar komma nattskräcksliknande skrik på nätterna och man funderade vad fan händer och ungen var svår att lugna ner, vaknade ofta osv… har alltid sovit dåligt. Matvägran kom alltid nu och då, man blir så frustrerad själv men det går över efter någon vecka ivf borde det det!❤️ Läs gärna om hign need baby http://www.mammacoach.se/blogg/2015/09/22/ett-oppet-brev-till-dig-med-en-high-needs-baby . Kanske du känner igen dig? Ta hand om dig!❤️

 20. Petra

  Det tror jag alldeles säkert på att han inte har nån diagnos.. Tänk att ens skriva så! Man blir förbannad och känner sig anklagad som förälder.. Att folk är så fräcka. Alla barn är olika å alla beter sig olika i perioder å Inget syskon är den andra lik i regel. Min son har opererats för polyper och stora halsmandlar vid 3 års ålder.. Då hade han andningsuppehåll.. Tät och orolig sömn. Men detta kan va en fas bara i utvecklingen. Kämpa på.. Min son är idag 14 år å är i tonåtsfasen å dä ä ingen diagnos fast man ibland kan tro der🤣😁🥰 ta ingen skit alla gör så gott de kan efter sina förutsättningar💞💞👐👐