VI VAR GRAVIDA! – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

Annons

VI VAR GRAVIDA!

Hej fina du. Tack för all omtanke du lämnat i samband med att jag inte mått så bra.!

Det har varit ett par jobbiga veckor & igår var det också jobbigast rent fysiskt.

 

För ett par veckor sedan började jag fundera på om inte min mens borde komma snart?

I och med att jag & C inte haft så många “kärlekstunder” dom sista månaderna, en enda gång om jag ska vara i ärligaste laget & att vi då dessutom skyddade oss fanns inte en graviditet på världskartan.

Dagarna gick & min mens kom fortfarande inte. Åkte till affären för att köpa ett graviditetstest försäkerhetsskull även om jag var säker på att det skulle visa negativt.

Till min förvåning visade det snabbt ett stort & tydligt plus.

What?

Jag är så enormt kluven i mina känslor kring detta och min enkelhet att bli gravid. Detta är tredje gången som jag blivit gravid med skydd & kanske borde man vara tacksam för att man har så enkelt för att bli gravid när det finns andra som är offrivilligt barnlösa & som kämpar i flera år för ett plus på stickan. Jag är tacksam för dom barn jag har, för att jag haft enkelt att bli gravid, men när jag skyddar mig för att inte bli gravid, känner jag absolut ingen tacksamhet, snarare tvärtom.

Mitt hjärta brast när det visade sig att vi var gravida. Rent känslomässigt vill vi ha barnet, vi vill ha ett till barn, det är vår dröm, men samtidigt sitter vi i en situation där Constantin fortfarande inte har något jobb, där vi båda känner att vårt förhållande kanske inte skulle klara av en till graviditet så tätt inpå, också med tanke på att jag blir så jäkla dålig dessutom? Bara dessa två veckor har jag kräkts nästan varje dag & inte klarat av en del enkla vardagliga sysslor eller allt jobb jag måste klara av för att vi ska klara oss rent ekonomiskt.

 

Jag har gråtit, varit arg för att vi är i den sitsen vi är just nu, varit ledsen för att jag blir så extremt dålig när jag är gravid & ledsen för att vi blev gravida när vi inte var redo för det & mest ledsen för att vi efter flera veckors tänkande fram & tillbaka valde att göra en abort…

Har valt att skjuta undan det mesta av mina känslor kring detta då jag tror jag skulle bryta ihop om jag verkligen vågade känna?

Det gör ont i hjärtat, det brister då jag verkligen rent känslomässigt ville behålla barnet & en del kommer säkert inte förstå varför vi gjorde som vi gjorde. Men det viktigaste är att vi, jag & Constantin kände att vi gjorde rätt för oss & vår familj.

Det hade bara inte fungerat, vi har vridit & vänt på det många många gånger & kommit fram till samma sak.  Hade bara situationen sett annorlunda ut, så hade allt varit mycket enklare.

Men jag vill kunna ge tiden & kärleken till dom barn jag redan har, kunna vara en fungerande Mamma & inte behöva ligga & kräkas i månader framåt, hur skulle vi klara oss rent ekonomiskt om Constantin ej har ett jobb och jag oförmögen att jobba ? Hur skulle vår relation klara detta?

Så mycket obesvarade frågor som kommer bli obesvarade & så mycket smärta jag känner i hela kroppen just nu..

Vill inte tänka, tänk om, då brister det & jag försöker i stället tanka kärlek hos barnen, krama om Matheus och känna att mitt redan dåliga samvete jag har gentemot honom och min mammaledighet nu när jag jobbar så mycket så känner jag ändå någonstans att detta måste bli bra i slutändan..

 

Tack för all kärlek du gett mig & tack för din förståelse kring min frånvaro!

 

Puss & Kram

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Stephanie

  Jag har helt missat detta men jag sänder er en värmande kram nu i efterhand! ♡
  Så starkt att du skriver om detta och hur ni resonerat er fram till ett beslut som är bäst för er familj. ♡♡

 2. Cecilia i Helsingborg

  Hej Therese! Vill bara säga att jag du är verkligen en stark o vis kvinna🌹Jag känner med dig så i ditt val o har varit precis i exakt samma läge😰💔Det är inget lätt val du/ni haft..men ändå så förståeligt o klokt⭐️Vi hade det också såhär för några år sedan o gjorde samma val..vi vet att det hade blivit kaos om vi inte gjort det,.så man måste känna efter själv/med sin partner o inte lyssna för mycket på alla andra som hela tiden tycker sig veta bättre😝Tack för att du delar med dig❤️Glad påsk💐🐥/ Cecilia i Helsingborg

 3. Cecilia i Helsingborg

  Hej Therese! Vill bara säga att jag du är verkligen en stark o vis kvinna🌹Jag känner med dig såå i ditt val o har varit precis i exakt samma läge😰💔Det är inget lätt val du/ni haft..men ändå så förståeligt o klokt⭐️Vi hade det också såhär för några år sedan o gjorde samma val..vi vet att det hade blivit kaos om vi inte gjort det,.så man måste känna efter själv/med sin partner o inte lyssna för mycket på alla andra som hela tiden tycker sig veta bättre😝Tack för att du delar med dig❤️Glad påsk💐🐥/ Cecilia i Helsingborg

 4. Anna Kronberg

  Det är varje människas rättighet att välja om man vill ha ett barn eller ej. Jag har själv gjort en abort då det var helt fel tid i livet. Det är ett jättesvårt beslut men som du skriver, man har även ett ansvar mot de barn man redan har. All styrka och kärlek till er! Tycker också att det var ett modigt och öppet inlägg. Det är lika viktigt att belysa den här biten som ofrivillig barnlöshet.

 5. Anna

  Kärlek! Jag vet exakt vad du går igenom. Min dröm har alltid varit att få tre barn. Förra året blev jag oönskat gravid, med vad som skulle bli vårt 3 barn. Lycka? Jag blev så ledsen samtidigt som drömmen slog in. Jag mådde med direkt illa och orkade knappt resa mig från sängen. Ledsen och glad. Våra barn är 6 och 9 år så vi har ju egentligen passerat småbarnstiden. Ville vi göra om dom åren igen? Herregud vad ledsen jag var. Det enda “positiva” var när barnmorskan såg att jag hade en blödning och att hon inte visste hur graviditeten skulle sluta. Det kändes som vi valt rätt beslut efter hennes ord. All styrka till dig.

 6. Anna

  Det är varje människas rättighet att välja om man vill ha ett barn eller ej. Jag har själv gjort en abort då det var helt fel tid i livet. Det är ett jättesvårt beslut men som du skriver, man har även ett ansvar mot de barn man redan har. All styrka och kärlek till er! Tycker också att det var ett modigt och öppet inlägg. Det är lika viktigt att belysa den här biten som ofrivillig barnlöshet.

 7. Anna

  All kärlek till er, förstår ert beslut fullt ut. Har man gjort allt för att inte bli gravid så är det klart att man måste få överväga abort och även få göra abort. Lycka till med allt.

 8. Zandra

  Styrkekramar till er 😍 Det var ett bra beslut i eran situation även om det känns oerhört svårt 😢 Du har alltid varit så förnuftig.

 9. Erika

  Starkt av dig att berätta. Och starkt att fatta ”rätt” beslut även fast det känns fel… Om du förstår hur jag menar? Stor kram till dig fina ❤️

 10. Nathalie

  Olyckligt att det blev som det blev men tycker det låter så klokt av dig. Tycker du resonerat helt rätt. Man måste följa magkänslan nu var det inte rätt tid helt enkelt. Men all kärlek och styrka till er, vet att det inte är en lätt sak att genomgå. Kramar! <3

 11. Asi

  Jag tycker också att ni gjorde rätt. Abort är ingen preventivmedel men vi ska vara glada att vi har den möjligheten i detta underbara land. Ibland är man i livets skede då det inte passar att föda barn och precis som du beskriver din situation så hade jag tänkt som dig.. jag gillar dig väldigt mycket och jag och du har sååååå mycket gemensamt. Har tänkt att skicka PM till dig flera gånger och berätta att vi är fler som är med om samma saker som dig.. ta vara på tiden med de fina barn du har och en dag kanske det blir en till liten. Det får tiden avgöra. Känn ingen press du har redan 3 underbara och friska barn och barnen mår bäst när de ser att föräldrarna mår bra. Ta en dag i taget.. kram från mig ❤

 12. Anna

  Jag tycker att ni resonerar rätt i den situationen ni är i och jag förstår att det måste varit ett tufft beslut att fatta.

  Ni skyddade er ju för att slippa bli gravida när ni inte önskade men samtidigt så skyddade ni er ju för att slippa göra en abort, så extra tråkigt att bli gravid just då och vara tvungen att välja mellan pest eller kolera liksom. 🤨

  Jag hoppas och tror att er situation kommer att lösa sig och att ni får det barn som ni önskar när det passar ert liv och situation bättre. 💖💖

 13. Helena

  Jag tycker att ni gjorde helt rätt! Men vad jag och alla andra tycker är totalt ovesäntligt för det är vad eran familj tycker som räknas men eftersom många förmodligen kommer vara elaka så valde jag ändå att säga att jag tycker ni gjorde rätt. Jag har en pojk i samma ålder som din och hade aldrig pallat att bli gravid nu så jag förstår dig/er! Krya på dig!

Annons