VISSTE DU ATT DET ÄR EN VIRUSINFEKTION? – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

VISSTE DU ATT DET ÄR EN VIRUSINFEKTION?

I annonssamarbete med Wortie

 

När jag var liten så hade jag en hel del problem med vårtor under fötterna. Med åren som gick & desto äldre jag blev så tyckte jag att det började bli pinsamt. Varför vet jag inte då det egentligen är väldigt naturligt & vanligare än man tror.

Jag upplevde det lite skamset, precis som med löss i håret. Vanligt det med men som många än idag förknippar med rollen LusMia från Madicken.

Jag kommer ihåg hur min Mamma hjälpte mig att använda något vårtmedel med en slags pensel som hon penslade på vårtorna, men det tog sådan tid & många behandlingar innan dom ens försvann.

Barnen har också problem med vårtor , framförallt Ellah & hon har ärvt det mesta från mig så det kommer troligtvis därifrån. För visste du att vårtor egentligen är en virusinfektion?

Jag är känslig för virusinfektioner & får ofta blåsor i munnen när det uppkommer, likaså min Pappa & nu också Ellah, därav misstänker jag att problemet med vårtorna också kommit från mig & min känslighet för virusinfektioner.

 

Ellah hade förr väldigt enkelt för att få vårtor under fötterna. En gång hade hon en så stor vårta att hon inte ens kunde gå, stackarn.

Vårtorna kommer fortfarande, inte lika ofta som förr, men dom kommer & därför är det skönt att vi hittat Wortie som är en supersmidig borttagning av vårtor. Så här såg det ut när Ellah testade den för första gången.

Mer om vårtor hos barn och hur du får bort vårtorna kan du läsa om på Vårtkollen med LOPPI & Wortie.

 

Wortie Cool är en slags frysbehandlare som du trycker ner knappen på i 3 sekunder för att göra spetsen kall, sedan applicerar du frysspetsen på vårtan & håller på plats i 20 sekunder för en handvårta och 40 sekunder för en fotvårta. Superenkelt & det funkar förvånadsvärt bra. En del barn kan beklaga sig att det känns lite obehagligt eller att det skulle göra lite ont, men varken Ellah eller Kidh har känt något obehag alls & har istället högt & tydligt räknat till 40 för att ha koll på när vi ska sluta behandlingen.

Vårtan behandlas genom frysningen & trillar sen bort, bli inte förvånad om du hittar den i ditt barns strumpa sådär 10-14 dagar senare , det gjorde vi och Kidh blev så himla fashinerad medan jag blev mest äcklad om jag ska vara ärlig 🙂

Wortie Cool rekommenderas från 4 års åldern & uppåt & skulle man av någon anledning inte vilja använda sig av deras frysbehandlare så erbjuder också Wortie smidiga plåster som du kan sätta på vårtan på kvällen när barnet går & lägger sig som du bara tar bort på morgonen & slänger. Hur enkelt?

Finns att köpa här hos Kronans Apotek.

Här hjälps vi åt att trycka ner appliceringsknappen i 3 sekunder för att frysa spetsen.

Behandlar & räknar till 40 tillsammans..

När vi var klara med behandlingen så unnade vi oss lite fika med nybakta chokladbollar för att fira att båda barnen hade namnsdag dagen till ära.

Lider ditt barn av återkommande vårtor?

Har du några frågor & funderingar kring Wortie?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Veronica

  Min son hade oxå en del vårtor, han skämdes och ville inte visa dom så han satte plåster över dom. Vi testade verkligen alla medel som fanns på apoteket men utan resultat. Hittade då en kapsel som heter Pleurocaps (googlade på nätet) det är nån typ av svampextrakt i dom. Vi beställde, kände att vad har vi att förlora? Efter 2 månaders användning så är varenda vårta borta och ingen är lyckligare än min son. Värt att prova.

 2. Mathilda

  Hej! Min son har 2 stora vårtor på ovansidan av fötterna. Jag har provat alla slags medel, och även. Wortie frysmetoden. 3 gånger har jag fryst den med ca 14 dagars mellanrum rum.. men de händer ingenting 😭 har du något förslag på vad man mer kan göra?
  För han har med ont av dom.
  Kram

  1. Maria

   Vi kämpade i nästan 6 månader med dotterns stora vårta precis under stortån. Vårt medel 2 ggr i veckan ( även om rekommendationen va 1 gång men VC sa 2). Det som fungerade tillslut var äppelcodervinäger!! Ta bort bomullen från en tops,dränk den i äppelcidervinäger lägg den på vårtan o på med ett plåster vid sänggång. Tog 1 vecka med äppelcidervinäger så var vårtan borta 😁