MATHEUS 10 MÅNADER! – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

Annons

MATHEUS 10 MÅNADER!

I förra veckan blev Matheus aka Röjar Raffe 10 månader gammal.

Kan inte förstå att det snart är dags för oss att planera ett 1 års kalas. Herregud, vart har detta år tagit vägen?

 

Så vad har hänt den sista månaden?

Matheus har tagit sina första steg, fyra stycken för att vara exakt. Jag blev alldeles tårögd & det spelar ingen roll hur många barn man har sedan tidigare, utan första stegen är det något alldeles  speciellt över.

Att han har speknamnen Röjar Raffe & minibossen har sin innebörd då han är överallt & ingenstans samt har ett humör, en vilja & temprament utan dess like.

Han är nyfiken, framåt & älskar när vi besöker öppna förskolan. Måste säga att han är väldigt modig & våghalsig när det kommer till att prova saker. Han vågar slänga sig ut, göra sig illa, men reser sig lika fort & provar på nästa grej. Som det här med att gå, han står stadigt, men är enligt mig inte alls mogen för att börja gå då han har noll kontroll över sig själv, men likväl ska han gå, för att sen ramla och slå sig. Man tycker att han bör lära sig, men samma visa om & om igen. Ställer sig upp, asgarvar & tar snabba steg för att sen antingen ramla eller slänga sig mot någon i hopp om att någon fångar honom…

 

Han har dom senaste veckorna blivit väldigt mammig & lämnar jag rummet när han ser så blir han jätteledsen. Han har också blivit väldigt blyg för människor & han är i en period där det mestadels bara är mamma & Pappa som fungerar, förutom sina syskon & andra barn.

Han är matglad, äter det mesta vi ger honom & burkmat tar vi bara till i nödfall då “riktig” mat är betydligt mer populärare just nu. Favoriten just nu måste vara hemmagjord smoothie. Han fullkomligt älskar det!

Några fler tänder har inte kommit utan han har sina två små söta risgryn i underkäken.

I går var vi på Bvc & fick en ny längd & vikt, oj som han drar iväg.

Han var nu 75 cm lång & vägde 10,5 kilo. Mammas lilla Buddah som är 5 cm längre än vad Ellah & Kidh var i samma ålder samt 2 kg tyngre än Ellah & 1 kg mer än Kidh.

Tycker det är lite roligt att titta i alla tre barns gröna Bvc bok för att se hur mycket det kan skilja åt mellan syskonen..

Som vi älskar dig, vår Matheus <3

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons