Matheus 9 månader! – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

Matheus 9 månader!

Hej fina du!

 

I fredags blev Matheus 9 månader gammal, vilket betyder att han nu funnits lika länge på utsidan som han gjorde på insidan i min mage. Tänk att hans lilla hjärta låg så länge och slog under mitt..

 

 

Det går undan här hemma & det är inte många lugna stunder må jag säga.

Han är så mycket mer fysisk än vad jag kan minnas hans syskon. Tycker han upplevs ganska hårdhänt i mellan åt ?

Fortfarande är han för liten för att förstå att han gör någon illa när han nyper tag hårt i armen eller sparkar än i magen när han ligger på skötbordet. Men försöker visa & förklara så gått det går att det gör ont & att man inte får göra så.  Detta är helt nytt för mig, Ellah & Kidh har aldrig varit så fysiska även när dom var bebisar, inte vad jag kan minnas i allafall?

Han går numera under namnet Röjar Raffe här hemma. Han är så nyfiken & framåt på det mesta, står nu upp helt själv utan stöd, går runt med gå vagnen & har en vilja utav stål ska ni veta. Leker han med en penna han hittat som han inte får och jag tar den i från honom då ska ni tro att han gör sin röst hörd..

 

Oftast är han glad, riktig pratkvarn & har dom senaste veckorna lärt sig säga Mamma, Dadda och ä de och det låter som vad är det. Så gulligt men jag tror knappast han vet vad det menas , men fler och fler ord börja komma ur honom & han bubblar för jämnan.

Han har fått sin första tand och den andra är på väg. Han blir väldigt påverkad vid tandsprickning och sover sämre än han normalt brukar göra & hans tålamod förkortas avsevärt om dagarna om jag säger så 😉

Annars så äter han bra, sover två gånger på dagen, en på förmiddagen & en på eftermiddagen. Vi skulle försöka ta bort nattmålet under natten då han kan dricka upp till 2 flaskor ersättning på natten & egentligen är det ju ingenting han behöver? Men jag gissar på att man gör allt för att få lite sömn & nu när han sover så dåligt, han har egentligen aldrig sovit vidare bra, men när tänderna spökar så vaknar han oftare och då när han snabbt och smidigt somnar om med flaskan så gör man lixom allt för att överleva denna period och låter han få den i stället för att böka..

Men jag har som mål att vi ska få bort flaskan under natten när denna tand kommit upp & jag kommit hem full av energi från Dubai.

 

Han kommer gå långt, vår envisa , glada & nyfikna kille..

 

 

 

Har du en bebis där hemma Hur gammal är hen?

 

Puss & Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Norrländskan

  Åh vad mysigt när ord börjar komma. Längtar till vårat troll får fram sina första ord. Han är 8 månader nu. Han är också väldigt påverkad av tandsprickning, 3st har redan tittat fram och man ser att 4 till är påväg. Så han är gnällig och noll tålamod lillgossen. Tur de blir bättre <3 eller förhoppningsvis, kanske är hans framtida "vanliga" humör som kommit fram 🙂

 2. Jennie

  Jag har fyra barn,ammade minsta barnet på natten tills hon var 14 månader.Allt för att sova ;).Hon fyller 7 år i mars.

 3. Tina

  Här laddar jag också för att sluta ge mat (ammar) på natten då bebis är 9 mån och egentligen inte behöver det. Men det poppar hela tiden upp nya tänder och då är det lönlöst så då skjuter man på det till ”nästa vecka” hela tiden 😅

  En helt annan fråga… Dessa urgulliga hängslebyxor som Matteus har, var är de köpta? Sen undrar jag hur du gör nu på vintern, har du nåt under eller har du dem inomhus bara? 😊 Tycker de är så söta men har samtidigt aldrig fattat hur de ”ska” bäras då de känns för svala på vintern och för varma till sommaren 😅

  1. theresewickman
   theresewickman

   Visst är som söta, älskar dom. Hemma går det bra att ha dom som dom är men annars kör jag på strumpbyxor under på vintern.. DOm är köpta hos Zara, dom har några få urgulliga att välja på.. Dessa tycker jag går alldeles utmärkta att bära även på sommaren, dessa var inte så tjocka <3

 4. Lotte

  Min minsta (och sista!) är 16 månader och jag ammade ju honom nästan 1år och han sov sååå dåligt. Åt upp till 6ggr/natt och jag var helt slut. Körde 6 mil och höll på att somna 3ggr då satte mannen stopp! Så kunde vi ju inte ha det. Jag trodde det skulle bli katastrof! 2 nätter fick jag sova uppe sen sov han hela nätterna 🙂 Storasystern har för sjutton ätit en flaska välling om natten tills hon va 3…. Jag va ju ändå vaken och ammade så då fick hon med men sen blev det stopp där med, samtidigt som lillebror. Å nu får vi sova, ger nappen max 2ggr på natten. Nu blir det inga fler barn här , jag har 4st, för nu ska jag sova haha.
  Lycka till för er❤
  https://lotte4.blogspot.se

 5. Anna

  Har en liten Julia hemma på 10,5 månader. En glad och mysig tjej & envis till tusen!
  Hon har alltid sovit bra på natten, tack och lov, men äter typ en gång på natten ett par nätter i veckan.
  Det händer så himla mycket i utvecklingen nu & hon är redan på väg att börja gå mitt lilla gryn. Går 2-3 steg helt obehindrat nu. Ingen liten bebis länge… På både gott & ont! 🥰
  Härligt att följa er & er vardag!

 6. Johanna

  Vi hade samma problem med mat på natten till vår tjej. Men när hon var faktiskt 9 månader så sa vi bara stopp nu får det räcka med mat på natten. Och jag trodde vi skulle få ett helvete för vi hade samma sak att såfort hon vaknade så stoppa vi in flaskan i munnen för att få henne o somna om så tänkte att nu kommer hon vakna mycket men faktiskt gick det över förväntan och hon drack endast vatten. Efter några nätter hade de redan blivit skillnad. Och idag dricker hon inte ens vatten på natten, väldigt sällan iaf 🙂 och nu e hon snart 1 1/2 år och sömnen har verkligen blivit stor skillnad. Från att vakna hur många gånger som helst per natt till att peppar peppar faktiskt sova i stort sett hela natten. Jag tror att Matteus också kommer att sova bättre med tiden. Trodde aldifg jag skulle säga de till någon annan eftersom jag själv varit djupt ner i botten pga för lite sömn men jag tror på att de kommer ändras. Sedan hon började på förskolan så har hon fått bättre rutiner med det mesta och sover därmed mycket bättre. Ja förutom vid sjukdom då såklart. Jag håller tummarna för er. Och jag skulle bara säga att jag älskar din blogg och har följt dig sedan du var med i ensam mamma. Du är en stor förebild för mig. Kram ❤️

 7. Alma

  Min son är snart två månader, föddes juldagen 2018. Tänk vad snabbt tiden går, snart är min lika stor som Matheus, stoppa tiden!❤️