VILL DU SLUTA LETA EFTER ALLA DESSA NAPPAR? – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

VILL DU SLUTA LETA EFTER ALLA DESSA NAPPAR?

Hur många gånger springer du & letar efter nappar som försvunnit eller svär i frustration mitt i natten när barnet vaknat & gråter & du kan inte hitta en endaste napp?

På morgonen hittar du dom under kudden, under sängen & på alla möjliga ställen. Jag har ett tips till dig som gör att du nu slipper leta, speciellt på nätterna när man vill ha den där lilla saken nära till hands.

Superenkelt tips som alla borde komma på, men som jag med två äldre barn kan säga att jag inte kom på förens nu, med barn nummer tre & inte ens då kan jag kanske ta åt mig äran då det var Constantin som kom på det 🙂

 

Ni vet sådana där napphållare, en klämma som du fäster på barnets kläder & i den andra änden har du nappen? Vi brukar alltid se till att ha en sådan på Matheus, speciellt när vi ska hemifrån. På så vis minskar vi nappsvinget & vet alltid vart han har den om den skulle behövas.

Det är såklart viktigt att byta ut nappen med jämna mellanrum & koka dom där i mellan, men i allefall denna klämma har vi nu också på natten. & det kan vara något utav det bästa C kommit på. Varför bara ha den under dagtid när det är på natten vi behöver den som bäst?

 

Så fort Matheus vaknar,  gråter & söker efter nappen under natten kan vi bara lägga handen på hans bröst för att känna napphållaren & få tag på nappen för att stoppa den i hans mun. Så töntigt enkelt, men så himla smidigt… Kan nu inte förstå att jag inte kom att tänka på detta när Ellah & Kidh var små?

Hur kunde jag vilja spendera alla dessa stunder krypandes på golvet i mörkret, i ren panik över att inte hitta några nappar & barnet som blev mer & mer ledset .

Till och med alla extra nappar man lade på sidan av sängbordet försvann desto längre in i natten vi kom..

 

En del kanske redan kör samma grej, men annars var detta ett enkelt litet tips till dig från mig för att underlätta allt letande efter nappar, speciellt nattetid.

 

 

 

Puss & kram

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. J

  Gjorde oxå så tills dottern hade ont av den för hon alltid låg på mage. Köpte ett gosedjur man kan sätta på nappen. Hittar den oxå lätt 🙂

 2. Johanna

  Jag skulle nog vara lite ”rädd” och aktsam gällande snöret/tygremsan på napphållaren. Just nattetid när man ser sämre pga mörker, man är trött och man agerar desto långsammare. Lossnar hållaren och barnen får napphållaren upp mot halsen, vrider och vänder på sig. Kanske låter långsökt, men alla olyckor kommer oftast när man minst anar det, trots förebyggande åtgärder så inträffar de ändå 🙈
  Jag har använt Mig av självlysande nappar. Finns både i dagligvaruhandeln och även på nätet att beställa om man vill ha en form av namnnapp. Inget svinn, och de är lätta att hitta 👍

 3. Tina

  Jag tänkte också på de i natt att man borde ha en sådan klämma.. var barnvakt och barnet skrek efter nappen.. han är snart tre.
  han hitta den inte själv.

 4. Helene

  Grym idé! En annan grym uppfinning är lysnapparna 😃 Dom lyser svagt i mörkret och man hittar snabbt nappen. Tänk dom tillsammans med en napphållare!