RESA UTOMLANDS UTAN VÅR MINSTA? – Therese Wickman
theresewickman

Therese Wickman

RESA UTOMLANDS UTAN VÅR MINSTA?

Hej vännen!

Matheus sover sin förmiddagslur, jag dricker en kopp kaffe & skriver till dig. Ska skicka in lite fakturor, svara på mail & skicka in ett Utkast innan Matheus vaknar. Hoppas vi synkar idag 😉

 

Sitter i funderingar på vår resa till Dubai i slutet på Februari. Jag bokade biljetter till mig & barnen i och med att vi trodde Constantin skulle jobba då & det var ett ypperligt tillfälle för oss att träffa en av mina bästa vänner som är bosatt där. Nu verkar planerna har ändrats & det ser ut som om C kommer vara ledig den veckan vi åker till Dubai.

Nu går planerna åt om  jag kanske ska lämna lilleman hemma den veckan med sin Pappa? Rent praktiskt tänker jag att det vore bäst men är jag inställd på att resa med alla tre barnen så är det inga problem, det blir vad man gör det till. Men nu om möjligheten finns att Matheus kan vara hemma med sin Pappa så tänker jag att det kan ge mig mer tid med Ellah & Kidh utan att lillebror är i fokus, vi skulle kunna hitta på aktiviteter som vi inte skulle kunna göra om lillebror vore med & då skulle C & M få en fin vecka tillsammans här hemma.

 

Ska jag tänka rent praktiskt så ja, då vore det bäst att låta Matheus vara kvar hemma med sin Pappa. Dom skulle få en fin vecka tillsammans & jag skulle kunna få möjlighet att spendera tid & fokus på dom två äldre barnen. Sen skulle möjlighet till vila bli betydligt större än om jag vore ensam med alla tre barnen i ett annat land med nattflyg & långa resor. Men, som sagt, är jag inställt på det tänker jag positivt & då funkar det utan problem..

Men så är det de här med mina känslor. Jag är så dålig på att vara i från mina barn, på riktigt, känner alla mammor så här? Även om jag VET att Matheus skulle ha det superbra här hemma så får jag ångest, en oro & en klump i kroppen över att vara i från honom i 7 dagar. Nästan så jag kroppsligt slits sönder. Såhär känner jag med Ellah & Kidh också. Kanske är det en rädsla? En rädsla om något skulle hända med dom eller mig? En olycka kan så snabbt hända & av erfarenhet vet jag hur fort livet kan förändras & det är kanske det som skrämmer mig?

Är så jäkla tvådelad, en del av mig vill åka ensam med Ellah & Kidh, ge dom tiden med mig & ha dom i fokus & där vi skulle kunna njuta av en semester, leka med våra vänner få vila & hitta på aktiviteter som vi inte skulle kunna göra med minibossen med oss, samtidigt som en annan del av mig tycker det är helt galet. Klart jag vill ha med alla mina barn & hur skulle jag kunna må bra, en vecka utan ett av mina barn?

Hör mig själv, & kanske låter jag jättelarvig & jag vet med mig att jag behöver öva på att vara mer än “bara” mamma & det här har ingenting med att göra att jag vore orolig över att lämna honom hemma med sin Pappa, där är jag supertrygg, verkligen. C är världens bästa Pappa & tar sedan en tid tillbaka dom flesta nätter med honom i och med att han går hemma & jag går upp tidigt för att arbeta med mitt företag, dock hemifrån, men ni fattar.  Så där mår jag bra, men det är mer mina egna känslor över att vara i från honom en vecka & att vara i något annat land. Tankar & en rädsla snurrar, tänk om något händer oss, eller dom här hemma.  Ser bilolyckor framför mig & hur han sätter i halsen. Har aldrig förr haft dessa katastrof tankar & det blir värre med åren. Så mycket som händer runt omkring med olyckor & livsomvändande händelser att det känns som om det kryper närmare vår familj. Låter jag helt galen?

 

Ni kan inte göra något åt mina känslor, men jag tänkte att ni kanske kunde komma med egna erfarenheter eller tips & ideer?

Puss & kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
theresewickman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jeanette

  Omg, denna jäkla shamingen kvinnor utsätter andra kvinnor för titt som tätt. Skämmes ta mig fan! Att man bara har mage att sitta o ha såna här åsikter. Jag känner inte dig Therese mer än att vi varit bloggkollegor men jag följer dig varje dag o har gjort i många år o jag kan ärligt säga att det är få i denna ”bransch” som är så genuin o fin som du, man märker verkligen att du gör allt för dina barn o även för din man o alltid sätter andra främst. Jag tycker absolut att du ska åka ensam med de stora barnen. De kan behöva det o du med. Kvalitetstid deluxe o du kan får vara ”Therese” för en stund också. Och för C och M blir det ju en otroligt mysig vecka, Avskyr när folk ba Men pappan kan väl passa eller pappan kan väl vara barnvakt (de som tycker C ska åka med o passa C en stund) o jag blir mer så här MAN ÄR INTE BARNVAKT ÅT SITT EGET BARN, Det är ju en självklarhet att man hjälps åt. Jag förstår att du tycker det känns jobbigt att lämna M hemma men samtidigt, en vecka går fort o du o Ellah o Kidh kommer ha en dundervecka o jag tror de kommer älska att få ha mamma för sig själv lite grann. O för contantin o Matteus blir det ju jättenyttigt att få egentid o en alldeles egen grabbvecka ❤️

 2. Jessica

  Jag tänker att M är för liten för att få ut något av en resa och skulle nog må bättre av att vara hemma i sin trygga miljö med sin pappa. Medans du och dom stora barnen kan ha en lättsammare semester och göra saker som dom gillar utan att behöva anpassa sig över lillebror.

  Vi har en son som är ungefär lika gammal som M och storasyster uppskattar så mycket när vi gör saker med bara henne, och helt ärligt så har nog våran lillebror det så härligt hemma med en person som bara fokuserar på honom 😀😛

 3. Anna Andersson

  Vet du? Jag läser en del bloggar, men kommenterar rätt sällan. Men nu känner jag att jag verkligen vill göra det.
  Jag tycker du är GRYM Therese! Du hittar på saker med barnen VARJE vecka, är det inte simskola, så är det stallet, eller någon liten roadtrip på helgen, eller myskväll hemma med milkshake/fruktfat/etc. Du verkar ALLTID sätta dina barn i första rum, så jag tycker absolut att du kan lämna Matteus hemma med gott samvete! Dels så tror jag ni får en lite lugnare semester då och du har möjlighet till vila & återhämtning och dels så är det väl härligt att få en lite längre egentid med de större barnen SAMTIDIGT som C får kvalitetstid med Matheus. Win-win om du frågar mig!
  Tycker inte du behöver ha ett uns dåligt samvete för att du reser bort. C klarar sig utmärkt hemma själv! Både med och utan Matheus!
  Vad är det för missunnsamma bakåtsträvare som inte tycker att du kan unna dig det? De borde skämmas!
  Kram på dig & trevlig helg!

 4. Lizzy Weiner

  Klart att du ska åka!!! Ta med dig dom äldsta barnen. C kan passa lilleman. Passa på. Det blir ett minne för livet. Jag hade gjort likadant om jag haft råd ♡♡ kram till dig 😍😘

 5. Stina

  Åk med dina stora barn och låt din sambo och Matteus vara hemma! Jag som skilsmässobarn ÄLSKADE när jag och syrran fick mamma ”själv” en stund och åkte iväg på resor/aktiviteter👍🏼😊

 6. Stina

  Åk med dina stora barn och låt din sambo och Matteus vara hemma! Jag som skilsmässobarn ÄLSKADE när jag och syrran fick mamma ”själv” en stund och åkte iväg på resor/aktiviteter👍🏼😊

 7. Mia

  Åk själv med de stora baren å njut. Njut av å få hitta på saker med de å längta efter den lilla. De större behöver också mammas uppmärksamhet utan små barn. Alldeles för några som tänker så. För de är ju gulligt med den lilla. Den lille klarar sig lika bra med pappa som med mamma. Nyttigt för de 2 också.

 8. Eva

  Är det bara du som har en inkomst? Ursäkta, men jag har inte följt med på din blogg dagligen och har säkert missat varför.
  Du skrev att C jobbar och är ledig den veckan. Har han precis börjat jobba o inte hunnit få nån lön?

  Jag förstår inte heller hur du/ni har råd att åka utomlands så mycket som ni gör. O speciellt inte om ni bara har en inkomst!
  Jag har levt ensam med barn men har aldrig haft råd med en semester tripp här hemma ens, och ännu mindre att åka utom lands

  Är det inte roligare att göra saker tillsammans? Hur känns det för C att vara hemma när du o barnen åker iväg på semester själva? Jag skulle inte tycka det vore roligt, varken att åka iväg o lämna min ev sambo hemma, eller bli kvar hemma om min ev sambo åkte iväg.

  1. theresewickman
   theresewickman

   Ja just nu är det bara jag som har en inkomst. Constantins kontrakt gick ut i November & sen dess har han läst svenska, men han får ingen inkomst någonstans i från, inte ens pappadagar då Försäkringskassan fortfarande håller på med utredning. Det tar längre tid då han ej bott i Sverige i så många år. Jobbet han började på , blev inte som han tänkt sig så nu har han inget jobb utan söker, därav att han förmodligen kommer vara fortsatt hemma när resan för Dubai kommer.
   Hade du tänkt likadant om C skulle åkt i väg en vecka för att träffa nära vänner & jag stannat kvar hemma? Visst är det roligt att göra saker tillsammans, men det gör vi ju hela tiden. VArje resa vi gjort & varje dag spenderar vi tillsammans, jag tror att det kan vara nyttigt att göra saker på tu man hand också? Anledningen att jag har råd med denna resa är för att jag jobbat hårt över December/Januari & på så kan köpa denna resa för oss. Men det är ju för att vi också kommer bo gratis hemma hos min vän nästintill hela veckan. Annars hade vi inte åkt..
   Dessutom hade jag som ensam med Ellah & Kidh inte råd att göra mycket, jag vände & vred på varenda krona & nu går mitt företag så pass bra sedan 6 månader tillbaka & då känner jag att vi banne mig är värda det här …. Hade det sett annorlund aut hade vi bokat en familjeresa, men som sagt, planen var att jag skulle åka för att umgås med min bästa vän medan C ändå behövde jobba. Det anser inte jag vara så konstigt? Har svårt att tro att någon skulle ryka på ögonbrynet om det vore tvärtom, C hade nog snarare fått hejarop för att han tänkt resa med 3 barn medan jag satt hemma 😀

   Hur vi har råd? För det första har vi varit två inkomstintagare hela tiden utöver dom senaste månaderna, dessutom bor vi ganska så billigt. Men vi har heller inte åkt på så många resor? Veckan i Grekland fick vi som present utav min mamma & hennes man då dom fyllt jämt & bjöd iväg alla oss barn & barnbarn, veckan i Rumänien betalde vi, men dit kommer man billigt & kan dessutom bo extremt billigt & dit åkte vi för att hälsa på C familj. Sen att vi kanske är iväg på en weekend till Riga, eller en vecka i Leksand sommarland osv det är mitt jobb & är betalda resor för att jag jobbar & marknadsför företagen….

   1. Angelica

    Du ska inte ens behöva försvara dig . Hur ni betalar eller hur eran ekonomi ser ut har absolut ingen med att göra. Bara vidrigt hur folk ifrågasätter andra människors ekonomi . Vad ska Ewa och andra med den informationen till 😂
    Så mycket avundsjuka att man spyr .

    1. Eva

     Ja, jag hade tyckt det var precis lika konstigt om C åkt iväg med barnen o lämnat dig hemma om du oplanerat hade blivit ledig just den veckan de skulle åka. Då hade jag tyckt att du skulle ha fått följa med när du fick möjlighet att vara ledig just den veckan också!!! Så det har inget att göra med att du är kvinna o åker iväg själv med barnen o lämnar mannen hemma.

     1. theresewickman
      theresewickman

      Det förstod jag 🙂 Men i vår familj anser vi inte det vara konstigt att vi bland delar på oss. Gissar på att C & Matheus i framtiden kommer resa då & då till Rumänien ensamma för att hälsa på familjen. Självklart kommer vi också åka tillsammans, som vi redan gjort & som vi ska nu till sommaren, men han har nog också ett behov att åka dit oftare till sina föräldrar & det är helt ok….. Tur vi alla är olika <3
      Ha en fin dag! KRAM

 9. Tina

  Kan ni inte åka hela familjen istället? Du kan göra någon aktivitet med stora barnen så har C matheus på hotellet eller går promenad. Eftersom han ändå blev ledig.

  1. theresewickman
   theresewickman

   Hade vi haft dom pengarna så hade vi kanske övervägt det. Men en flygbiljett & sedan hotell för en hel vecka blir betydligt mycket dyrare än om vi bor 5 nätter hemma hos min bästa vän som är planen, men där får vi inte plats allihopa…. TÄnker också att det borde finnas bättre lösningar än att jag ska köpa biljettet & ta med honom nu när han blev ledig. Anser det inte vara så knäppt av mig att vilja åka ner & hälsa på en av mina bästa vänner, ensam med barnen 🙂 Vi gör så mycket tillsammans ändå 🙂 <3

 10. Carina

  Hmm svårt ”val”… men när jag som utomstående så tänker jag att du ska åka med dina två äldsta. M kan vara hemma med C. Kram Carina

 11. Bea

  Hej!
  Mitt tips är:
  Låt din magkänsla styra.
  Om du känner dig lugnast med att Matteus är med så kör på det
  Om du tror på riktigt att du kan slappna av och njuta om han är hemma så bestäm dig för det.
  Du behöver inte övertala dig själv till något utifrån argument som du själv eller andra kommer upp med.
  Kram Bea

 12. Mathilda

  Du ska absolut inte ha dåligt samvete,’en förstår dina känslor! Jag hade nog övervägt att lämna mink hemma, för att som du skriver kunna fokusera 100% på dom stora, kunna vila ordentligt och även för att mini får inte ut något av en resa ännu! Tror att hur du ön väljer att göra blir toppen och att ni får en toppen resan!!

 13. Tessan

  Ha inte dåligt samvete, tänk vilken energi du har istället när du kommer hem. Utvilad och fått sova ostört, M har sin fina pappa hemma och kommer ha de toppen med honom. Stora barnen uppskatta säkert mycket egentid med mamma. Gör de som känns bäst ❤️

  1. theresewickman
   theresewickman

   Ja anledningen till att jag bokade en resa överhuvudtaget är för att jag har en av mina bästa vänner boendes där nere. När C sedan fick nytt jobb så tänkte jag att det vore en fin möjlighet för oss att åka iväg en vecka för att besöka henne & hennes familj över sportlovet när jag har alla barnen hemma från skolan & han ändå är iväg på jobb hela dagarna.. Men nu har det ändrats i hans jobb & han ser ut att vara ledig denna vecka. Hade vi vetat om det från början hade vi antingen väntat med att resa eller bokat en resa för allihop amen boendes på hotell då vi alla inte fåt plats hos min vän. Hon har endast en extra säng & där får vi inte plast 2 vuxna & 3 barn.. Iallefall, nu har vi inte dom pengarna att slänga ut på en till biljett plus hotell. Hotell är svindyrt där nere & då känns det bättre att vi tar en planerad resa tillsammans hela familjen nästa vinter då vi ändå ska på en i sommar allihopa till Rumänien. Sen tänker jag att det vore ganska mysigt att få spendera lite tid med min vän utan C. Missförstå mig rätt, men vi har gått hemma tillsammans varje dag i flera månader. Vi kan behöva sakna varandra lite också & så an vi få ha girltime 🙂

 14. Vickan

  Tycker absolut att du skall lämna M hemma med sin pappa! Så små barn har ju egentligen inget utbyte av att åka på semestrar långt bort och han kommer ju att ha det jättebra hos sin pappa! Tänk som så att tar du med honom är det för din skull och inte för hans egen och nu ger du honom gåvan att få kvalitetstid med sin pappa samtidigt som dina andra barn får kvalitetstid med dig. Och rent krasst känns det väl som att risken för olyckor är större när man är ute och far än hemmavid? Sker väl väldigt mycket mer olyckor i ett land som Dubai med såpass tung trafik jämfört mot Sverige? Så varje gång du känner den där klumpen, tänk på att M faktiskt har det riktigt riktigt bra med sin pappa, mycket bättre än vad han hade haft det på semester så kanske det känns bättre 🙂 lycka till!

 15. Amanda

  Jag tycker du ska släppa samvetet och åka med dina stor barn. Du är ingen sämre mamma för det. ❤️❤️❤️

  1. theresewickman
   theresewickman

   Det är inte “bara” att ta med sig C. VI har redan köpt biljetter & dessutom ska vi bo hemma hos min vän som har EN extra säng på 150 cm där jag & barnen ska sova. Hade detta varit planerat från början att vi skulle åkt allihopa så hade vi bott på hotell, men som det ser ut nu så har vi inte dom pengarna att slänga ut på en till flygbiljett + svindyrt hotell för en vecka när det bara är jag som har inkomst i familjen just nu.. Dessutom ska vi i Juni åka 2 veckor till Bukarest igen & har planerat en till resa med hela familjen till nästa år <3